Dansk Folkepartis årsmøde
Læsetid: 12 min.

I Herning var der gratis kaffe ad libitum, så Dansk Folkeparti kunne finde sammen igen

Efter megen uro i Dansk Folkeparti skulle årsmødet blive et forsonende event med besøg fra Inger Støjberg og adskillige stående klapsalver. Men selv om de fleste kunne blive enige om, at Mette Frederiksen skal for en rigsret, sneg der sig alligevel konflikter ind, da hovedbestyrelsen skulle vælges
Martin Henriksen, Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup og Morten Messerschmidt til Dansk Folkepartis årsmøde.

Martin Henriksen, Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup og Morten Messerschmidt til Dansk Folkepartis årsmøde.

Astrid Dalum

Indland
20. september 2021

På brostenstorvet foran MCH Herning Kongrescenter blafrer Dansk Folkeparti-flagene. Klokken er lidt over ni, der er årsmøde på programmet, og de først ankomne er allerede begyndt at stimle sammen foran centeret og venter på, at skydedørene åbnes. De fleste har passeret 50 år.

Årsmødet foregår inde i kongrescenterets koncerthal. På de rå murstensvægge i hver sin side af salen hænger aflange DF-bannere med budskabet »tryghed og tillid«. På scenen står talerstolen med flere dannebrogsflag omkring sig. Langborde er sat op med duge i partiets blå farve, og pladserne er inddelt efter landsdele.

Normalt er indbegrebet af DF’s årsmøde suppe, steg og is, venlig politisk debat og processuel afstemning om, hvem der skal indtage formandsposten og et par pladser i hovedbestyrelsen. Denne lørdag er situationen en lidt anden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

... måske skulle de have forsøgt med en ½ flaske Gammel Dansk til hver af deltagerne forinden... medmindre det så havde givet anledning til slåskampe...

Hvor er det et godt billede, som indleder denne elektroniske udgave af artiklen!

Torben Lindegaard og Peter Fenger Lund anbefalede denne kommentar
Rune Kjær Rasmussen

Det ligner verdens dårligste stand up comedy club.

Eva Schwanenflügel

Det muntre køkken i kolonihaven, hvor tallerkener og kopper flyver metaforisk om ørerne på de bragesnakkene i underlødighedens kæmpegang i nord..

Det er så interessant at DF’s menneskesyn, værdier og retorik nu rammer egne rækker. Når de dyrker en så nedladende retorik overfor andre der ikke spiser svin eller dyrker nationalisme i samme grad som de. Når de begår svindel og samtidigt hyldes. Når de dyrker magt, fremmedhad og profiler der “er klare i spyttet” ja, så er de jo opdraget til at behandle hinanden på samme vis. Tillykke DF med at det er lykkedes helt ind i egne rækker. Jeg håber det æder jer op.

Mads Greve Haaning, Per Kortegaard, Rune Kjær Rasmussen, Eva Schwanenflügel og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Fordomme og had er jo nogle af partiets spidskompetencer, så det er næsten forløsende at opleve disse kompetencer i spil i en intern splid.

Mads Greve Haaning, Rune Kjær Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar