Analyse
Læsetid: 5 min.

Nøglevidne kom under pres i rigsretssagen mod Støjberg. Her er tre centrale pointer

Inger Støjbergs forsvarere afhørte mandag et af nøglevidnerne imod den forhenværende minister. På en række punkter fik de sat spørgsmålstegn ved forklaringerne fra afdelingschef Lykke Sørensen
Lykke Sørensen var afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet, mens Inger Støjberg var minister. Det lykkedes Støjbergs forsvarere at sætte hende under pres under dagens afhøring.

Lykke Sørensen var afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet, mens Inger Støjberg var minister. Det lykkedes Støjbergs forsvarere at sætte hende under pres under dagens afhøring.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
21. september 2021

Inger Støjberg smilede bredt, da mandagens afhøring af et af anklagernes nøglevidner i rigsretssagen imod den forhenværende minister var overstået. Også hendes forsvarere så tilfredse ud, da de ud på eftermiddagen kunne forlade retslokalet i Eigtveds Pakhus.

Og det kan ikke undre. For det lykkedes dem at trænge den afhørte embedsmand, forhenværende afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet, Lykke Sørensen, i defensiven.

Efter at anklagerne over halvanden dag havde gennemført en langsommelig, detaljeret afhøring af Lykke Sørensen, kom turen ud på dagen til advokat René Offersen. I en mere veloplagt og ikke mindst offensiv tone udspurgte han vidnet. Sidst på dagen blev han suppleret af sin forsvarerkollega, Nicolai Mallet, og sammen fik de sat en række markante spørgsmålstegn ved den forhenværende afdelingschefs forklaring.

Selv om de to forsvarere kun brugte nogle timer, kom de vidt omkring. Men her er tre af de vigtigste pointer fra deres afhøring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anne-Marie Esmann

Meget kan man sige. Men hvorfor kommer Støjberg først med det notat i "6. Time". Var det fordi at hun godt viste at den var helt gal. Og hvorfor sende en pressemeddelse med oplysning om, at der ikke skal ske en individuel sagsbehandling. Kan godt være at Støjberg, at en pressemeddelse ikke kan støtte ret for borgerne. Men der er information om en retsstilling som borgeren skal kunne regne med. Alt andet er jo absurd. Jeg undrer mig stadig over hendes notat, som pludselig blev trukket op ad skuffen. Meget underligt. Men jeg mener ikke det hjælper Støjberg. Men jeg får den tanke, at der må være et afskyeligt arbejdsmiljø i Ministeriet.

Når man er ond mod andre, har man selv problemer. Det må være læren af alt dette. Hørte Debatten i går kl. 12.15 på P1. Det var tåkrummende. Med 3 undtagelser gik det ud på at vise hvor invandrerfjensk og racistisk man kunne være. Dr burde give medalje for den der kunne det mest modbydelige vås af. Hav en dejlig dag i "vidunderlige Danmark"

Carsten Wienholtz, ingemaje lange og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Kan godt være at Støjberg siger...... Øverst

den der kunne fyre...... Nederst

Jeg tror, at denne sag er langt mere sammensat og kompliceret, end det egentlig er fremgået i pressen.

F.eks. tror jeg, at mange - både politikere, embedsmænd, politikske spytslikkere og visse lobbyist- og professionelle pressionsgrupper har et medansvar, og nu trykker sig, for ikke at henlede opmærksomheden på sig selv.

Denne sag er ikke fremkommet lineær på nogen måde. Baggrunden for den er skabt af andre - både politikere og medløbende karriere-embedsmænd i en tidligere tid. Derefter har den simpelt hen udviklet sig over tid.

Nogle har forsøgt at påvirke politikken i deres retning. Andre har understøttet politikken - herunder skruppelløse embedsmænd, der satser på personlige karrierefordele. g Inger Støjberg er egentlig blot den nyttige idiot og egoist, der er totalt uinteresseret i andres skæbne, blot hun har kunne opnå politiske point ud af det.

Faktisk tror jeg, at denne sag også burde trække andre, politikere og embedsmænd, med i faldet. Og jeg tror, at den ville komme før eller senere. Men jeg tror ikke, at de øvrige mere eller mindre ansvarlige i denne sag, vil have det mindste forståelse eller ansvar for deres "indsats".

Per Christensen, Svend Jespersen og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar
Svend Jespersen

Gert Romme, 21. september, 2021 – 13:53.

Jeg har en fornemmelse af, at du er meget tæt på sandheden om dette emne.

Men det medfører jo så også, at Inger Støjbergs modstandere må tildeles en rolle i dette spil. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at hun har arge modstandere i visse dele af pressen, nogle dele af det politiske etablissement, hos dele af embedsmandsstanden og på de sociale medier.

Jeg sætter min lid til det danske retsvæsen :-)