Støjbergs instruks
Læsetid: 1 min.

Podcast: Støjbergs departementschef står tilbage med nogle temmelig store forklaringsproblemer

I denne episode af podcasten 'Støjbergs instruks' fortæller Anton Geist og Ulrik Dahlin om afhøringen af en af hovedpersonerne i sagen om adskillelse af asylpar: Den forhenværende departementschef Uffe Toudal Pedersen, der ikke ligefrem gjorde en god figur
Følg rigsretssagen mod Inger Støjberg uge for uge med podcasten ’Støjbergs instruks’ med Informations Anton Geist og Ulrik Dahlin.

Følg rigsretssagen mod Inger Støjberg uge for uge med podcasten ’Støjbergs instruks’ med Informations Anton Geist og Ulrik Dahlin.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
24. september 2021

Det var en af de absolutte hovedpersoner i sagen om adskillelse af asylpar, der blev afhørt fredag i rigsretten. Nemlig den forhenværende departementschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Uffe Toudal Pedersen, der i dag er pensionist og driver et fritidslandbrug uden for Kalundborg.

Anton Geist og Ulrik Dahlin diskuterer hans vidneudsagn og gennemgår den lange række af forklaringsproblem, som de mener, han står tilbage med.

Hvordan kan det for eksempel være, han gik med til at udsende en pressemeddelelse, som i lyset af hans egen forklaring om Inger Støjbergs instruks om adskillelse af asylpar måtte være usand? Hvis altså ikke det er selve hans forklaring om instruksen, der er forkert.

Desuden kommer d'herrer omkring sidste del af afhøringen af afdelingschef Lykke Sørensen, der kom under pres, da forsvarerne fik lov at stille hende spørgsmål.

Podcast

Støjbergs instruks

Hvis du vil følge rigsretssagen mod Inger Støjberg, skal du lytte til podcasten ’Støjbergs instruks’ med Informations Anton Geist og Ulrik Dahlin. De to var oprindeligt med til at afdække sagen journalistisk, og i denne podcast analyserer og diskuterer de hver uge udviklingen i rigsretten.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jan Fritsbøger

øv til podcasts, jeg gider dem ikke, jeg synes det skrevne ord virker bedre end det talte, når man læser afpasser man selv hastigheden så man ikke overser noget og kan nå at tænke selv, lytter man vil man lettere kunne overbevises, hvilket ikke er at foretrække frem for selv at drage konklusioner, og man kan godt misse lidt hvis ens fokus kommer på afveje imens man lytter.
fås podcasten på tryk ?

Allan Stampe Kristiansen, Rikke Nielsen, Sven Elming, Arne Albatros Olsen, Ebbe Overbye, Rolf Andersen, Inge Lehmann og Dorte Schmidt-Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Schmidt-Nielsen
Jan Fritsbøger

tak Dorte men er det akkurat samme indhold ? det ser det ikke helt ud til, snarere to vinkler på det samme emne, kan desværre ikke læse artiklen, men det er jo min egen skyld.