Interview
Læsetid: 6 min.

De Radikale vil ændre »skøre og urimelige« familiesammenføringsregler

Med sin nye bog om dansk udlændingepolitik ønsker Andreas Steenberg at sætte fokus på, hvor svært det er for danske statsborgere at få deres udenlandske ægtefælle til landet. Han foreslår, at man ikke skærer alle udlændinge over én kam, når det kommer til familiesammenføring
Andreas Steenberg oplever, at flere andre partier på Christiansborg og folk i debatten behandler alle indvandrere som én samlet gruppe og straks benytter sig af argumentet om »de store integrationsproblemer«, når han sætter familiesammenføring på dagsordenen.

Andreas Steenberg oplever, at flere andre partier på Christiansborg og folk i debatten behandler alle indvandrere som én samlet gruppe og straks benytter sig af argumentet om »de store integrationsproblemer«, når han sætter familiesammenføring på dagsordenen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
18. september 2021

Det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg tager i sin nye bog afstand fra den »forkætrede« udlændingelov fra 1983, der ifølge ham har fået en »mytisk karakter som loven, der er skyld i alt, hvad der gik galt på udlændingeområdet«, og som han mener, at særligt højrefløjens partier i årenes løb har givet De Radikale skylden for. 

Han ønsker at gøre det klart, at partiet anerkender problemer med integration og stiller krav til udlændinge i Danmark – og de krav må gerne være høje.

Men det er ikke hovedtemaet i Andreas Steenbergs bog. Det er derimod de regler om, hvad der skal til for, at danske statsborgere og personer med permanent ophold kan blive familiesammenført med deres udenlandske ægtefælle i Danmark. Regler, der ifølge Steenberg er »kørt af sporet«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her