Rigsret
Læsetid: 4 min.

Rigsretssagen mod Støjberg er et tungt maskineri, der kun langsomt er på vej op i omdrejninger

​​​​​​​En møjsommelig gennemgang af det ministerielle bureaukrati var i centrum på den første retsdag i sagen mod Inger Støjberg. Men ud på dagen nåede anklagerne frem til de asylpar, som det hele handler om
Det var ikke underholdende at følge rigsretssagen mod Inger Støjberg torsdag, og allerede efter den første pause var de fleste tilskuere forsvundet. I den næste blev der tyndet yderligere ud på rækkerne.

Det var ikke underholdende at følge rigsretssagen mod Inger Støjberg torsdag, og allerede efter den første pause var de fleste tilskuere forsvundet. I den næste blev der tyndet yderligere ud på rækkerne.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
3. september 2021

Vi måtte minde os selv om, at det her er danmarkshistorie, da den såkaldte hovedforhandling i rigsretssagen mod Inger Støjberg begyndte onsdag morgen i et nyoprettet retslokale i Eigtveds Pakhus. For nogen underholdende dag var det ikke.

Men som vi hviskede til hinanden: Hvad havde vi regnet med? En rigsretssag er et tungt maskineri, som kun langsomt kommer op i omdrejninger. Og det er jo ret beset betryggende.

Udenfor havde medlemmer af For Frihed og et par andre islamkritiske grupper forsamlet sig under den lyseblå septemberhimmel. Mest midaldrende mænd. De spillede musik og holdt taler til støtte for den forhenværende minister over en soundboks og marcherede af og til en runde med dannebrogsflag.

»For Frihed støtter Inger Støjberg«, stod der på flere af deltagernes T-shirts under den ikoniske tegning af Inger Støjbergs orange knold i nakken, som hun også selv bruger som logo på sin nye betalingshjemmeside.

Indenfor begyndte de indledende øvelser i sagen – forelæggelsen, som det hedder, der går forud for afhøringerne af vidner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

"Det gik jo ikke ud over nogen.."
Og :
"Det er bare en bagatelagtig sag for en rigsret ."
Og:
"Den sag koster alt for mange penge for skatteborgerne."

Disse, samt en del andre negligerende replikker, har man læst og hørt ganske ofte op til retssagens indledning.

Men fra Ulrik Dahlins og Anton Geists nærværende referat kan man tydeligt se, at sådan forholder det sig slet ikke.

For jo, det gik faktisk ud over nogen.
Nogen, der havde lidt ufattelige pinsler, og langt om længe troede sig i sikkerhed fra forfølgelse.

Men det var de bare ikke.

De var ligepludselig blevet brikker i et nyt politisk spil, der psykologisk forstærkede deres traumer, og gav et kæmpe knæk i den eventuelle, gryende tillid de måtte føle efter langt om længe at være nået til Danmark på flugt fra vold, voldtægt og drab.

Hvor lavt kan man gå?

Dorte Sørensen, Margaret Wikman, Hannibal Knudsen, Inge ambrosius, Bjarne Tingkær, Uffe Juul, Jens Garde, Benta Victoria Gunnlögsson, Ib Gram-Jensen, Karen Grue, Anders Reinholdt, Lars Løfgren, John Andersen, Jan Fritsbøger, nanna Brendstrup, Inger Pedersen, Hanne Utoft, Helle Walther, Hans Larsen, Carsten Munk, Halfdan Illum, Jan Damskier, Jeppe Bundgaard, Birthe Drews, Alvin Jensen og jens rasmussen anbefalede denne kommentar
Stella Lystlund

G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

Er det nødvendigt for Inger Støjberg, Pernille Vermund, Rasmus Paludan og Pia Kjærsgaard mfl. at bruge nedladende ord om indvandrere, behandle indvandrere dårligt, eller som IS ikke følge de regler Folketinget har lavet? Er det behov opstået, fordi de nævnte personer ikke er rigtig lykkedes i tilværelsen? Er det grundlæggende en mindreværdsfølelse, der skaber racisme? Eller er det nationalt storhedsvanvid.

Hvad koster Inger Støjberg det danske samfund hvert år? Omkostning til rigsretssag, PET, politi, løn og pension, diverse tilskud?

Hvad koster Ann Pernille Vermund det danske samfund hvert år? Omkostning til PET for hende og eventuelt hendes 3 børn, politi, løn og pension, samt diverse tilskud?

Hvad koster Rasmus Paludan det danske samfund hvert år? Omkostning til PET, retssager, politi?

Hvordan kan det være, at det yderste højre koster samfundet mere end andre politikere? Nu glemte jeg lige Pia Kjærsgaard og Naser Khader.

Hvorfor er det, at nogle politikere kan cykle på arbejde og andre må køres rundt i sorte biler, eller med "støttepædagoger"?

Selvfølgelig skal de beskyttes, hvis behovet er der, men det kunne være interessant, at høre om de diverse omkostninger.

Nu ved jeg, at selv om Ann Pernille Vermund kaldte mig "ukrudt" eller "ugræs", hvilket jeg er i hendes terminologi, så ville jeg bare tænke, stakkels kvinde. Tidligere betalte "ukrudt" hendes løn i 1 år og 2 gange barsel, nu betaler alle indbyggerne i Danmark hendes løn og vi kommer i alle farver. Det tænker hun måske ikke på.

Hvorfor har jeg fået telefoniske dødstrusler fra Nye Borgerliges eller supporters, bare fordi jeg ikke er enig i deres politik?

Skal vi, der har oplevet det, have politibeskyttelse eller skal vi bare regne med, at det er papirtigre og telefontigre vi har med at gøre.

Er det i orden, at et politisk parti eller deres støtter truer indbyggere i Danmark, fordi de er politisk uenige med NB eller NB 's følgere? Er det en demokratisk tankegang?

Undskyld, det blev lidt surt.

ingemaje lange, Margaret Wikman, Hannibal Knudsen, Bjarne Tingkær, Benta Victoria Gunnlögsson, John Andersen, Per Kortegaard, Jan Fritsbøger, Hans Larsen, Jan Damskier og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Morten Lund

En klodset sag. Guf for jurakratiet. Og et ligeværdigt resultat for delikventen. Taber hun, er hun offer, vinder hun er hun helt. Pragtfuld for pressen!

Din beskrivelse rammer plet Eva Schwanenflügel!

Eva Schwanenflügel

Mange tak, Halfdan Illum, det kom fra hjertet.

Tænk hvis Løkke havde været sin opgave som statsminister voksen, havde lyttet til Søren Pind og sin departement chef, og fyret Inger S, men nej det blev legalt med lovbrud, fordi hun tiltrak vælgere, så pyt med lov og regler. Nu skal man trækkes med en dyr og tung sag, som ikke hjælper nogen, der bliver ingen vindere. Kun tabere

Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Benta Victoria Gunnlögsson, John Andersen og jørgen djørup anbefalede denne kommentar
Stella Lystlund

. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

Eva Schwanenflügel du har nemlig ret, det gik ud over nogen.

Det er som Inger Støjberg opfatter sig selv som en helt, men sagen er, at hun har ikke sørget for at loven blev forvaltet, som den burde have været forvaltet. Denne manglende evne til at erkende egne fejl , som nogle ville kalde jysk stædighed, kan kun opfattes som ligegyldighed overfor andres liv og en dehumanisering af fremmede. Det er når man omtaler og behandler tilkommende, som de var mindre værd.

Hun har ikke sørget for, at sagerne blev nuanceret og behandlet derefter.

Nu prøver hun at overføre ansvaret til embedsmændene ved at sige, at hun aldrig har tvunget nogen til noget. Ergo, så må det være embedsmændene, der har begået fejlen.

Hvorfor greb Søren Pind, som var justitsminister ikke ind? Skal vi tro på, at regeringen ingenting vidste.

Jeg så debatten i går, den handlede om Afghanistan. Her mødte seeren en total dehumanisering af flygtninge og indvandrere fra Nye Borgerlige repræsentant Pernille Vermund.

Hannibal Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Inger Støjbergs kjole er ultramarinblå. Kongeblå er mørkere ;-)

Tak for Informations solide dækning af denne sag

Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Jens Garde anbefalede denne kommentar

Ja Paludan, Khader, Støjberg, Vermund, Kærsgaard - og Vestergaard som nu er begravet et ukendt sted - koster/kostede samfundet millioner af kroner i beskyttelse og overvågning med deres provokerende, unødvendigt sårende og forkerte meninger. I modsætning til venstrefløjspolitikere som kan tøffe ubeskyttet rundt på Christiana cykel i København med deres børn på ladet.

Hannibal Knudsen

Nogle gange er jeg nok lidt naiv og tror og håber, at vi kan slippe for i tide og utide at skulle se og høre på denne Støjsender, når denne rigsret er til ende

Dorte Sørensen, Jan Fritsbøger, John Andersen, Karen Grue og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja det er nok naivt - for hun er sikkert mere end velkommen i NB eller i DF.

Hvis/når hun så bliver valgt så vil det nye Folketing ikke stemme hende. ude Det sås fx med Mogens Glistrup, der efter sin fængselsstraf blev genvalgt til Folketinget. Så at han kom i konflikt med den nye ledelse og smidt ud af Fremskridtspartiet (senere DF) er en anden sag.

Eva Schwanenflügel

Dorte, jeg tror nu alligevel det er mere alvorligt for en politiker at blive dømt (måske betinget/ubetinget fængsel?) i en rigsretssag, end det er at blive dømt for skattesvig.

Jeg er heller ikke sikker på, om Venstre gerne ville have Støjberg tilbage i Folketinget. Og det kræver flertal for at blive kendt værdig igen, efter man først er blevet kendt uværdig.

Men uanset hvad, har Støjberg en ny platform med sin hjemmeside, og kan fortsætte sit politiske virke som meningsdanner uden for Folketinget.
Som martyr..

Og måske til et valg længere væk vil hun igen blive kendt værdig, det kan vi jo ikke vide.

Dorte Sørensen

Eva jeg vil håbe du har ret - men lovbrud fra minister "plejer" i værste fald "bare" at give en næse eller deres afgang. IS's "dumhed" er i lighed med Erik Ninn Hansens, de ville ikke give en undskyldning.

PS: Klog på sprog i P1 havde en hel udsendelse om IS - det var ret interessant at få vurderinger fra kyndige folk om hendes sprog/teknik/osv

Eva Schwanenflügel

Ja, Støjbergs retoriske talenter fejler desværre ikke noget, Dorte.
Desuden har hun vist skævet ret meget til en hvis expræsident, når det gælder populistiske budskaber og deres levering..