Analyse
Læsetid: 6 min.

Støjberg har ikke skiftet forklaring. Men det kunne se ud til, hun er ved at justere den

Første afhøring af Inger Støjberg i rigsretten giver et indtryk af, hvordan hendes forsvar er tilrettelagt. Og tilsyneladende lægger hun vægten lidt anderledes end i Instrukskommissionen
Det var mandag Inger Støjbergs tur til at tage plads i stolen foran rigsrettens 26 dommere i Eigtveds Pakhus i København. Og noget kunne tyde på, at hun er ved at justere sin hidtidige forklaring.

Det var mandag Inger Støjbergs tur til at tage plads i stolen foran rigsrettens 26 dommere i Eigtveds Pakhus i København. Og noget kunne tyde på, at hun er ved at justere sin hidtidige forklaring.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
14. september 2021

Endelig trådte hovedpersonen ind på scenen. Mandag morgen tog tidligere udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg plads i stolen foran rigsrettens 26 dommere, klar til at blive udspurgt af anklager Anne Birgitte Gammeljord.

Midt for på første række af tilhørerpladserne sad en ældre, gråhåret mand iført en T-shirt med en tegning af den tidligere ministers karakteristiske orange knold i nakken. »Danskerne støtter Støjberg,« lød teksten under tegningen.

Anklagerne tog fat helt fra sagens begyndelse, hvor den tidligere minister sad i en minibus på vej til lufthavnen efter et møde med Europa-Parlamentet i Bruxelles den 25. januar 2016. Hun læste en artikel i Berlingske om »barnebrude« på danske asylcentre og skrev så et opslag på Facebook om, at det omgående skulle stoppes.

Afhøringen nåede ikke længere end omkring to uger frem i tiden – nemlig til onsdag den 10. februar 2016, hvor ministeren udsendte sin omstridte pressemeddelelse om adskillelse af asylpar. Men alligevel fik såvel dommerne som tilhørerne en nogenlunde klar idé om, hvordan hendes forsvar er tilrettelagt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steen K Petersen

Tænk en minister, folkest tjener, - der kun har henkastet skuldertræk over for vores ombudsinstitution - foragt for vores folkestyre - narcissistisk træk - hvis sag koster statskassen op til 100 millioner kroner - tænk for helvede

Peter Beck-Lauritzen, Sonja Rosdahl, Torben Bruhn Andersen, John Andersen, Mads Greve Haaning, Gitte Loeyche, Jørn Pedersen, Marianne Stockmarr, Steen Bahnsen, Ninna Maria Slott Andersen, Carsten Munk, erik pedersen, Katrine Damm, Inger Pedersen, Hans Larsen, David Breuer, Kim Houmøller, Dorte Sørensen, Freddie Vindberg, Gert Romme, Lone Hansen, Karen Højland, Bjarne Tingkær, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Ja, Steen. Taber hun bør hun selv betale for sagen.

Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, John Andersen, Gitte Loeyche, Marianne Stockmarr, Ninna Maria Slott Andersen, Steen K Petersen, erik pedersen, Tonny Helleskov, Lone Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

DET ville sgu blive noget af en regning, Alvin !! ;-)

erik pedersen, Gitte Loeyche og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Og fri mig for at blive inkluderet i "danskernes" støtte til Støjberg.

Per Jakobsen, Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Sonja Rosdahl, Torben Bruhn Andersen, Rolf Andersen, John Andersen, Mads Greve Haaning, Christian Mondrup, Gitte Loeyche, Marianne Stockmarr, Steen Bahnsen, Karen Møller Grothe, Ninna Maria Slott Andersen, Ib Gram-Jensen, Steen K Petersen, Jan Fritsbøger, Carsten Munk, erik pedersen, Katrine Damm, Hans Larsen, David Breuer, Jacob Mathiasen, Alvin Jensen, Ib Christensen, Freddie Vindberg, Gert Romme, Lone Hansen og Karen Højland anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

"Midt for på første række af tilhørerpladserne sad en ældre, gråhåret mand iført en T-shirt med en tegning af den tidligere ministers karakteristiske orange knold i nakken. »Danskerne støtter Støjberg,« lød teksten under tegningen."

Så længe det ikke er en af dommerne, der bærer denne beklædningsgenstand...

Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Netop, Eva, og jeg vil glæde mig til at se hun betaler den. For øvrigt tror jeg kun det er nationalisterne der støtter hinde og de er kun 20-30% af befolkningen. Men de tror jo de er hele folket.

Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

I mine øjne er det bekymrende, da IS og hendes forsvarer nu forsøger at tørre sagen af på embedsværket.
IS skulle hele tiden have sagt ,at der skulle Individuel behandling til ,men embedsværket gjorde noget andet - og det er ikke en ministers opgave at kontrollere embedsværket. Hun havde jo udformet et notat med underskrift af nogle embedsmænd - helt efter bogen efter folk fra universitetet (kilde P1) -Men hendes pressemeddelelse blev opfattet som en instruks, der skulle følges - og det blev den så ifølge embedsværket - trods advarsler herfra.

Hvordan kan ministeren og embedsværket helt have misforstået hinanden - Samt hvorfor fortalte IS ikke i alle de spørgsmål fra Folketinget , at hun havde det notat om Individuel behandling - Det er en stor gåde, når IS hele tiden stod fast på en Individuel behandling.

Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Marianne Stockmarr, Ib Gram-Jensen, Inger Pedersen, Hans Larsen og Sven Elming anbefalede denne kommentar

Hun ligner en olm tyr på billedet.

Jeg havde lige en dagdrøm. Jeg drømte, at størstedelen af alle mennesker beskæftigede sig med reelt visionære, empatiske projekter og mennesker, der arbejder for disse frem for diskriminerende, syndebuksretoriske, antivisionære og ødelæggende mennesker så som Inger Støjberg.

Det er paradoksalt at høre mennesker, der i så høj grad har ødelagt Danmark tale om, at andre gør netop dette. Nogle af disse menneskers ensidigt dæmoniserende, løgnagtige monologer om andre mennesker gør det alt for forståeligt, at der findes krig, opsplittelse og først og fremmest ubegrundet, men konstant fodret og opfundet, livsfrygt hos mange. Der er en form for ejerskabsfornemmelser overfor andre, der kommer til udtryk via diskrimination, som tydeligt viser, at de på ingen måde tør, eller kan, tage ansvar for sig selv. De er uintegrerbare i deres eget tunnelsyn, i færd med at grave grøfter, skyttegrave og uddele "rygmærker" til svage sjæle, der har brug for åndelige krykker, så de ikke for alvor rejser sig som sig selv, eller synes at de behøver. I et mere reelt civiliseret samfund ville disse hadprædikanter blive anset for at være irrelevante for en reel, dynamisk og interessant samfundsudvikling. Diskrimination af enhver art er bare et tydeligt svaghedstegn hos et menneske.

Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Per Jakobsen, erik pedersen, Steen K Petersen, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Rune Rasmussen

Vel talt.

Det er desværre ikke kun personer som Støjberg, der fremmer diskrimination og undertrykkelse..

Hele det politiske liv er efterhånden indrettet sådan, at kun de, der 'markerer sig skarpt', er i vælgernes synsfelt.

Om det skyldes populisterne selv, eller om medierne også har en stor del af ansvaret..?
Begge dele, vil jeg tro.

Og så er der selvfølgelig de sociale medier, hvor det nærmest er blevet mere populært at være "på" end i den kedelige folketingssal.
Hér får pressen ofte sine nyheder fra.

Det korte af det lange er, at den politiker der evner at begå sig i medierne og på SOME har langt større gennemslagskraft end de, der ikke er så ekstroverte.

Du har helt ret i, at det kun er omkring en femtedel af vælgerne, der er hardcore udlændingeforskrækkede, men det er også de vælgere, der kan svinge fra den ene blok til den anden ved valg, og derfor har de større interesse for politikerne end andre vælgere.

Magten er agten i dansk politik.

Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Per Jakobsen, erik pedersen, Rune Rasmussen, Steen K Petersen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

@ Jørn Pedersen, 14. september, 2021 - 10:43

> Hun ligner en olm tyr på billedet.

Ja, det er et meget vellignende og vellykket fotografi...

Peter Beck-Lauritzen

Minder lidt om Mogens Glistrups demagogiske talestrømme, når de var værst! Eller embedsmand Fischer, i Tamil-sagen; " det husker jeg ikke!" Håber ikke IS får held af at løbe fra ansvaret i pressemeddelelsen, som IS , i bund og grund, var godt tilfreds med!

Andelen af psykopater er ca. 2 % af den almene befolkning.

Andelen af psykopater er væsentlig højere på chefgangene end i den almene befolkning.

Jeg tror seriøst, at andelen af psykopater i Folketinget er væsentlig højere end på chefgangene.