Rigsretssag
Læsetid: 6 min.

Skulle Støjbergs adskillelse af unge par også afskrække andre fra at komme til Danmark?

En central del af Støjbergs forsvar i rigsretten er, at hun ville hjælpe de unge piger, som skulle adskilles fra deres ældre samlevere. Men noget kunne tyde på, at der også kunne være andre motiver
Inger Støjberg ankommer til Eigtveds Pakhus til afhøring i rigsretssagen mod hende d. 14. september 2021.

Inger Støjberg ankommer til Eigtveds Pakhus til afhøring i rigsretssagen mod hende d. 14. september 2021.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
15. september 2021

Torsdag den 19. januar 2017 klokken 13.16 sendte afdelingschef Line Skytte Mørk Hansen en intern mail rundt i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Mailen var i emnefeltet mærket »fortroligt« og indeholdt et referat fra et såkaldt ordførermøde, som den daværende minister på området, Inger Støjberg, havde holdt med udlændingeordførerne fra den borgerlige blok.

Som bekendt var den stramme udlændingepolitik et definerende projekt for den daværende regering. Det var derfor naturligt, at Inger Støjberg holdt ugentlige møder med ordførerne for regeringspartierne og støttepartiet Dansk Folkeparti.

Punkt to i mailen om mødet i januar 2017 havde overskriften »Barnebrude«, og under punktet stod der blandt andet: »M- siden drøftelsen af barnebrude er der ikke kommet nye par, så det betyder noget at drøftelsen har været der.«

M var en henvisning til ministeren. Inger Støjberg var altså tilsyneladende refereret for, at sagen om adskillelse af asylpar, hvor den ene part var under 18 år, havde ført til, at der ikke siden var kommet flere af den slags par til Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steen K Petersen

Tænk en minister, folkest tjener, - der kun har henkastet skuldertræk over for vores ombudsinstitution - foragt for vores folkestyre - narcissistisk træk - hvis sag koster statskassen op til 100 millioner kroner - tænk for helvede

Franz Nitschke, Svend-Erik Runberg, Inge Lehmann, Gitte Loeyche, Sonja Rosdahl, Peter Wulff, Poul Genefke-Thye, Rolf Andersen, erik pedersen, Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Elisabeth From, Holger Nielsen, Anne-Marie Esmann, Rikke Nielsen, Lone Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Hullevad

Selfølgeligt var pressemeddelelsen en afskræknings manøvre. Man ønskede ikke flere "barnebrude" på 12 år i Danmark. Problemer skal helst flyttes andre steder hen. Men det skal så også siges at begrebet "barnebrude", tvangsægteskaber og social kontrol heller ikke er min kop the. De "værste" konventioner er vores alle sammens fjende!
Jura internationalt kolliderer med både dansk lovgivning og moral. Ingen regel uden undtagelser, men der må kunne findes "en blonde" (som man sagde før i tiden.)-

Dorte Sørensen

Tak for det referat.
Bar en bemærkning til - "Det betyder, at den tidligere minister ikke er blevet afhørt om sine forklaringer på de mange efterfølgende samråd i sommeren og efteråret 2017, hvor hun heller ikke nævnte notatet."- Stoppede anklageren ikke her pga. at forsvarerne fik medhold i , at IS's forskellige forklaringer til Folketinget ikke skulle indgå i sagen?

Eva Schwanenflügel

"Det er nærliggende at forstå på den måde, at Inger Støjberg glædede sig over, at adskillelsen havde en afskrækkende effekt på andre asylpar, der ellers kunne finde på at rejse mod Danmark. Og at den debat, som kritik fra Ombudsmanden ville rejse, kunne bidrage yderligere til afskrækkelsen – ligesom kritikken generelt kunne bidrage til at profilere ministeren som en udlændinge-hardliner."

Alt det gylle, Støjberg spreder om 'barnebrude', 'pigerne', og i det hele taget hendes, må man forstå, blødende hjerte for de 'tvangsgiftede' er selvfølgelig det værste spin enhver kan gennemskue.

Det gjorde Ombudsmanden, det gjorde Instrukskommissionen, og forhåbentlig nu også Rigsretten.

Men det virker for hendes fans, som uanset sagens udkomme vil tiljuble den forhenværende minister for tvangsadskillelse, strammerlagkage, smykkelov og alskens andre stunts.

En martyr er født.

Franz Nitschke, Svend-Erik Runberg, Poul Søren Kjærsgaard, Herdis Weins, Inge Lehmann, Gitte Loeyche, Per Meinertsen, Sonja Rosdahl, Rolf Andersen, Karen Møller Grothe, erik pedersen, Hans Larsen, Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Steen K Petersen, Inger Pedersen, Elisabeth From, Holger Nielsen, Anne-Marie Esmann, Rikke Nielsen, Ib Christensen, Lone Hansen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Hvis det v i r k e l i g lægger Inger Støjbergs fans så nær til hjertet at beskytte barnebrudene, så fatter jeg ærlig talt ikke, at de ikke snarere jubler over den lovgivning, som Inger Støjberg overtrådte. Heri er en endnu højere beskyttelse af barnebrude end den selvtægt Inger Støjberg eksekverede.

Denne her sag er fyldt med hykleri og løgn. Og har selvfølgelig kun det ene formål at afskrække andre fra at søge asyl i Danmark.

Moral min bare...

Svend-Erik Runberg, Jesper Frimann Ljungberg, Herdis Weins, Inge Lehmann, Ib Christensen, Gitte Loeyche, Rolf Andersen, Lone Hansen, erik pedersen, Hans Larsen, Anders Reinholdt, Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Steen K Petersen, Inger Pedersen, Elisabeth From, Holger Nielsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Selve sagen kostede 2x10.000 kr til et par som blev adskilt. De er nu skilt og manden bor i DK med deres barn. Moderen er rejst fra landet. Støjberg fortjente en stor næse, mens resten...... koster kassen.

Det mest latterlige er at hun vil forsvare sig med at "det var for at beskytte barnebrude" og samtidig fryder sig over, at det har fået færre til at komme i nærheden af hjælp her i landet.

Svend-Erik Runberg, Inge Lehmann, Gitte Loeyche, Lone Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar