Baggrund
Læsetid: 6 min.

Støjbergs særlige rådgiver fastholdt forklaring i Rigsretten

Mark Thorsen, som var ministerens særlige rådgiver, fastholdt i Rigsretten den forklaring, han også gav i Instrukskommissionen: Selv om Støjberg helst ville adskille alle unge asylpar, accepterede hun, at der ville være undtagelser
Mark Thorsen ankommer til rigsretssagen i Eigtveds Pakhus i København tirsdag den 21. september 2021.

Mark Thorsen ankommer til rigsretssagen i Eigtveds Pakhus i København tirsdag den 21. september 2021.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
22. september 2021

Anklagerne brugte fire timer og 40 minutter på at afhøre Inger Støjbergs særlige rådgiver, Mark Thorsen, om hans erindring om de afgørende dage i februar 2016, hvor Udlændingestyrelsen fik en ulovlig instruks om at adskille samtlige unge asylpar uden undtagelse.

Forsvarerne havde knap så mange spørgsmål og brugte kun ni minutter.

Men selv om anklagerne brugte langt det meste af Rigsrettens niende retsmøde på deres afhøring, kom der ikke noget frem, som Mark Thorsen ikke allerede havde fortalt i Instrukskommissionen.

Hans forklaring støtter kort fortalt Inger Støjbergs udlægning af forløbet og går ud på, at ministeren helst havde set samtlige unge asylpar, hvor den ene var under 18 år, adskilt. Men da hun af sit embedsværk fik at vide, at der var nødt til at være undtagelser fra denne hovedregel, accepterede hun det. I første omgang var der kun tale om en hypotetisk »kattelem«, men den voksede sig større og større, var hans forståelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det må da siges at være en ren tilståelse; der skulle ikke være "menneskelige hensyn".

Peter Beck-Lauritzen, Inge Lehmann, Alvin Jensen, Inger Pedersen, Holger Nielsen, Michael Christensen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Som det tidligere har fremgået af de mange års dækning af denne sag er det tydeligt at det i høj grad for IS og Venstreregeringen har handlet om at signalere handlekraft, både udadtil til vælgerne og indadtil til Dansk Folkeparti, hvis mandater de var så afhængige af.
Man får også indtrykket at det for IS også i høj grad har handlet om hendes egen fortælling. Fortællingen om den stærke jyde, den handlekraftige kvinde, om mennesket der kan og vil. At man så for at styrke den fortælling ofrer sandheden i samråd m.m det er så mindre betydningsfuldt i IS's optik, det er jo politik, så er der ingen regler der gælder, syntes devisen at være...
Det sørgelige er at der desværre er mange mange mennesker der abonnerer på denne falske fortælling, både i overført og nu også i bogstavligt forstand på Inger.dk..
En anden sørgelig tendens er også at dette kun er begyndelsen på den slags vrængbilleder. Så længe politik i stigende grad handler om personer og følelser og ikke synspunkter og argumenter baseret på redelighed og indsigt.

jørgen djørup, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar