Partnervold
Læsetid: 6 min.

Thomas var udsat for psykisk vold i sit parforhold: »Hvis jeg gav slip, ville jeg ikke komme til at lære mit barn at kende«

Årevis med nedværdigelser og trusler om at få taget sine børn fra sig betød, at Thomas stoppede med at se venner, skiftede job og startede på antidepressiver. I dag bor han på mandekrisecenter og føler, at han har mistet sig selv og sit selvværd
Indland
3. september 2021
»Jeg blev nervøs for, at jeg bare ville få det værre, hvis jeg gik fra hende, fordi jeg troede på alle de ting, hun sagde,« siger Thomas, der var udsat for psykisk vold i sit parforhold i over ti år.

»Jeg blev nervøs for, at jeg bare ville få det værre, hvis jeg gik fra hende, fordi jeg troede på alle de ting, hun sagde,« siger Thomas, der var udsat for psykisk vold i sit parforhold i over ti år.

Anders Rye Skjoldjensen

I løbet af de mere end ti år, Thomas var sammen med sin ekskone, tænkte han aldrig selv over, at han blev udsat for vold i sit parforhold.

Først nu har han indset, hvordan hun med nedværdigende kommentarer og trusler om blandt andet at gå fra ham og tage børnene med, fik ham til at »lægge mere og mere låg på sig selv« og har forhindret ham i at udleve sine planer med livet. 

Det fortæller han, da Information møder ham på et mandekrisecenter, hvor han har boet siden 2020.

Thomas er et opdigtet navn. Han ønsker at være anonym, fordi han frygter, at hans »sårbarhed« kan misbruges af hans ekskone i forbindelse med ordningen om samvær med deres børn, eller at han kan miste forældremyndigheden. Information har derfor ikke konfronteret hans ekskone med Thomas’ historie, og dette er kun hans side af historien.

Information kender hans rigtige identitet og har set dokumenter fra en nuværende familieretssag, sms-korrespondancer og talt med hans kontaktperson på mandecentret, der blandt andet har siddet med under opkald mellem Thomas og hans ekskone og bekræfter konflikten mellem dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ingen lette løsninger her, dog må det som udgangspunkt være således, at mor og far får børnene lige meget ifm. skilsmisse! På den måde kan kvinder ikke true med at gå og tage børnene med sig.

Ole Svendsen, Erik Fuglsang, Rikke Nielsen, erik pedersen, Peter Høivang og Rune Stilling anbefalede denne kommentar

Hvad har børnene stået model til og været en del af? og hvordan er det for dem nu?
Kunne godt tænke, at de er klemte.