Baggrund
Læsetid: 6 min.

Beboerne mod bestyrelsen: Tre familiers fremtid i Blågården er endnu ikke afgjort

Bestyrelsen i FSB trodsede for nylig beboerdemokratiet i FSB, da den valgte at stå fast på, at tre familier skal smides ud af deres lejligheder i Blågården i København, fordi de alle har familiemedlemmer, som er dømt for kriminalitet. Men sagen er langtfra afgjort endnu. Information giver her et overblik
Paradoksalt nok mener mange af de udsmidte familiers naboer i Blågården – altså dem, som bestyrelsen siger, den vil skabe tryghed for – ikke, at det skaber utryghed at have familierne som naboer.

Paradoksalt nok mener mange af de udsmidte familiers naboer i Blågården – altså dem, som bestyrelsen siger, den vil skabe tryghed for – ikke, at det skaber utryghed at have familierne som naboer.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
11. oktober 2021

Sagen om tre familier, der skal smides ud af deres lejligheder i det almene boligselskab FSB’s afdeling Blågården på Nørrebro i København fortsætter, efter organisationens bestyrelse har besluttet at holde fast i udsmidningerne.

Udsmidningerne går imod en beslutning taget af repræsentantskabet, der er organisationens højeste myndighed – og dermed har bestyrelsen trodset beboerdemokratiet. Det har bestyrelsen gjort med baggrund i en ekstern advokatrapport, som administrationen i FSB har fået udarbejdet i forbindelse med sagen.

I kampen om de opsagte familier står to fløje overfor hinanden; beboerne i Blågården på den ene side, og på den anden side organisationsbestyrelsen og administrationen.

Familierne, et massivt antal naboer og kritikere af den såkaldte ’ghettolov’ mener på den ene side, at det er en kollektiv straf, når hele familier smides fra hus og hjem og må bøde for kriminalitet, som ét af familiens medlemmer har begået. Det, mener de ikke, er fair over for de børnefamilier, som står til at blive smidt ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Tak for at følge sagen.

De giver mig kuldegysninger, at lejre kan smides ud fordi et ungt menneske i deres familie taber besindelsen ved en moddemonstration til Paludans provokationer.

En anden ting jeg ikke forstår - er at bestyrelsen og administrationen siger, at familierne skal smides ud for at skabe tryghed for beboerne , når beboerne fortæller, at de ikke er utrygge ved de 3 familier, men føler sig utrygge ved at bestyrelsen og administrationen vil smide dem ud. Tag dog beboerdemokratiet alvorligt.

Marianne Jespersen, Ebbe Overbye, Per Klüver, Hans Jørgen G. Ravn, Viggo Okholm, Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen, Torben Skov, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Det er helt vanvittigt. Det var da bedre at hindre denne Paludan i at genere mennesker. Gør Paludan sig ikke skyldig i kriminalitet, når han på sine vanvittige møder udskammer folk med anden etnisk baggrund. Tænk at vi har politifolk til at passe på den tosse.

Hvad sker der dog i dette land. Hvor langt ud vil vi før vi indser hvilke racistiske love vi giver os af med. Jeg får også kuldegysninger blot ved at bo her. Jeg savner virkelig ord efterhånden¡!!!!!!!!!!!!!!!!!

ingemaje lange, Dagmar Holdensen, Hans Jørgen G. Ravn, Viggo Okholm, Carsten Munk, Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen, Torben Skov, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Beboerdemokrati eller chefer, der bestemmer ?

Sådan er virkeligheden blevet i de almennyttige boliger, hvor beboerne er blevet begrænsede af love og regler, især af den såkaldte 'ghettolov', der giver vide rammer for diskrimination.

Siden hvornår overgik ansvaret for regler i beboelser til de chefer, der tjener penge på at rive boliger ned?

"Direktørerne i de almene boligselskaber skovler penge ind, uden beboerne har indflydelse på, hvem de er

Direktørerne i de almene boligselskaber tjener styrtende på deres job, mens boligselskaberne skovler penge ind på at ’løse ghettoproblemer’ og indkræve ventelistegebyrer. Det er tid til et grundlæggende eftersyn af alt fra beboerdemokrati til ventelister, skriver John Steen Johansen i dette debatindlæg."

https://www.information.dk/debat/2021/10/direktoererne-almene-boligselsk...

Marianne Jespersen, ingemaje lange, Per Klüver, Hans Jørgen G. Ravn, Carsten Munk, Dorte Sørensen, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Stockmarr, Torben Skov og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Eva
Enig i målet og jeg kender jo som repræsentantskabsmedlem m.v. dele af problematikken.
Jeg er ikke sikker på du har helt ret omkring det at skovle penge ind og tjene på nedrivning m.v. uanset der er nogle "ben" Men derudover er jeg enig i at den sag her lugter langt væk og vi kan kun håbe at et indkaldt repræsentantskabsmøde giver den fornødne pondus til at opsigelserne trækkes tilbage. Men jeg undrer mig over at det "kun" er Paludan sagen der ligger til grund, der må stikke andet under, for ellers er det helt sygt.

Marianne Jespersen, ingemaje lange og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar

Eva
Enig i målet og jeg kender jo som repræsentantskabsmedlem m.v. dele af problematikken.
Jeg er ikke sikker på du har helt ret omkring det at skovle penge ind og tjene på nedrivning m.v. uanset der er nogle "ben" Men derudover er jeg enig i at den sag her lugter langt væk og vi kan kun håbe at et indkaldt repræsentantskabsmøde giver den fornødne pondus til at opsigelserne trækkes tilbage. Men jeg undrer mig over at det "kun" er Paludan sagen der ligger til grund, der må stikke andet under, for ellers er det helt sygt.