Arbejdsforhold
Læsetid: 5 min.

Hummel og andre tøjgiganter møder kritik for ikke at forbedre arbejdsforhold på fabrikker

Flere danske virksomheder med tøjproduktion i Bangladesh har skrevet under på en international aftale, der skal sikre bedre arbejdsforhold for tekstilarbejdere i landet. Men tre af de store tøjvirksomheder har endnu ikke tilkendegivet deres støtte til arbejderne
Arbejdere på tekstilfabrikker i Bangladesh har dårlige og usikre arbejdsforhold. Det skal en ny juridisk bindende aftale lave om på. Men flere store danske tøjmærker har ikke skrevet under på aftalen.

Arbejdere på tekstilfabrikker i Bangladesh har dårlige og usikre arbejdsforhold. Det skal en ny juridisk bindende aftale lave om på. Men flere store danske tøjmærker har ikke skrevet under på aftalen.

Jacob Ehrbahn

Indland
15. oktober 2021

Usikre arbejdsforhold og mangel på brandsikkerhed har i mange år været en tikkende bombe under tekstilfabrikker i Bangladesh. Men med en ny juridisk bindende aftale gældende fra september i år, den såkaldte Bangladesh-akkord, går internationale tøjvirksomheder, tekstilarbejdere og fagforeninger ind og forpligter sig over for hinanden om at forbedre arbejdsmiljøet på fabrikker, der eksporterer tøj til blandt andet Danmark.

Store danske tøjvirksomheder som Bestseller og DK Company bakkede også op om den tidligere akkord fra 2013 og har ligeledesvalgt at skrive under på den nye og udvidede akkord. Men der er nogle brands, der halter efter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Forstår ikke helt problemet. Mange mindre dansker virksomheder, der har produktion i Asien har kørt CSR i mange år. Hvorfor er det så svært for langt større firmaer ?

Hvis man i EU nu tager sig sammen, og belaster varerne med den lønbesparelse, de sociale besparelse, miljøbesparelsen som disse producenter har, samt lade transporten betale rimelig co2-afgift, så ville disse giganter producere langt tættere på kunderne.

Dette emne har faktisk været behandler i EU-parlamentet i de sidste par år. Og både parlamentet og kommissionen er for gennemførelse af disse afgifter, men der må være nogle pengestærke lobbyister, der påvirker ministerrådet, som åbenbart har problemer med dette.

Børge Jacobsen

Bestseller Povlsen er blevet milliardær på bekostning af fattige mennesker, som skaber værdi under ekstrem dårlige løn- og arbejdsforhold med livet som indsats. Men det er han ikke ene om. I princippet gælder det ALLE rige mennesker, at de har skabt en formue på værdien af andre menneskers arbejde - Deres formuer tilhører reelt slet ikke dem.

De lever i den grad af andre folks penge.