Støjbergs Instruks
Læsetid: 1 min.

Podcast: Vidneudsagn fra kontorchef belaster Støjberg, og det samme gør et hidtil ukendt tv-klip

I denne uges udgave af podcasten ‘Støjbergs instruks’ diskuterer Anton Geist og Ulrik Dahlin vidneudsagnet fra kontorchef Jesper Gori samt et tv-klip fra 2017, hvor Inger Støjberg kommer med en noget anden forklaring end i rigsretten
I denne uges udgave af podcasten ‘Støjbergs instruks’ diskuterer Anton Geist og Ulrik Dahlin vidneudsagnet fra kontorchef Jesper Gori samt et tv-klip fra 2017, hvor Inger Støjberg kommer med en noget anden forklaring end i rigsretten

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
16. oktober 2021

Inger Støjberg ville ikke have en ordning med mulighed for undtagelser. Hun ville have, at alle asylpar, hvor den ene part var under 18, blev adskilt.

Det var det indtryk, daværende kontorchef Jesper Gori fik, da han deltog i et møde med den daværende udlændinge- og integrationsminister den 9. februar 2016. Og samtidig var Jesper Gori af den overbevisning, at en undtagelsesfri ordning ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Den rutinerede embedsmand er et af de vigtigste vidner for anklagerne i rigsretssagen mod Inger Støjberg, og i denne uge blev han afhørt over tre dage. Først af anklagerne, og så af forsvarerne.

I denne uges episode af podcasten ‘Støjbergs instruks’ gennemgår Anton Geist og Ulrik Dahlin hans vidneudsagn. Og de diskuterer styrkerne og svaghederne ved hans forklaring.

Desuden fortæller d’herrer om et hidtil ukendt, fire og et halvt år gammelt tv-klip, hvor Inger Støjberg kommer med en forklaring, der står i modstrid med, hvad hun nu siger i rigsretten.

Podcast

Støjbergs instruks

Hvis du vil følge rigsretssagen mod Inger Støjberg, skal du lytte til podcasten ’Støjbergs instruks’ med Informations Anton Geist og Ulrik Dahlin. De to var oprindeligt med til at afdække sagen journalistisk, og i denne podcast analyserer og diskuterer de hver uge udviklingen i rigsretten.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter Hottenroth

“Det var det indtryk, daværende kontorchef Jesper Gori fik, da han deltog i et møde med den daværende udlændinge- og integrationsminister den 9. februar 2016.”
- Det er vel bare ikke godt nok? Kontorchefen er også i Jyllands-Posten citeret for at sige: “Vi burde være gået til Statsministeriet”. Men hvorfor gjorde “de” (hvem er det egentlig han mener?) det så ikke.? Kontorchefen har “et indtryk” og foretager sig så ikke videre.? Et “indtryk” af en ulovlig ordre og en ulovlig administrativ praksis, han som kontorchef lader rulle over scenen. Siden dommene i Nürnberg er selv et postbud forpligtet til at nægte at udføre ulovlige ordrer. “Det var mit indtryk... Ministeren ville gerne have.... Og så lader man det selvfølgelig passere? Er der i øvrigt noget konkret om, hvorvidt IS rent faktisk også har udstedt en lodret ordre til embedsmændene ad de autoriserede kommandoveje?