Kommunalvalg
Læsetid: 3 min.

By & Havn: Vi vil øge fokus på social bæredygtighed i byggeriet

Det offentligt ejede selskab By & Havn vil forsøge at få flere billige boliger ind i fremtidige projekter. Det skal ske ved at låse priserne fast i salgsprocesserne og lade udviklerne konkurrere på kriterier om social bæredygtighed
Indland
11. november 2021
»Vi kan se, at der begynder at være nogle, som er optaget af at bygge med den sociale dimension. Lige nu er det den almene boligsektor, der kan levere på det her, og det spændende er, at vi begynder at se, at der også er nogle andre, der kan,« siger Anne Skovbro.

»Vi kan se, at der begynder at være nogle, som er optaget af at bygge med den sociale dimension. Lige nu er det den almene boligsektor, der kan levere på det her, og det spændende er, at vi begynder at se, at der også er nogle andre, der kan,« siger Anne Skovbro.

Magnus Hove Johansson

Det offentligt ejede selskab By & Havn vil opprioritere indsatser, der kan få flere betalbare boliger ind i byggeriet de kommende år.

Selskabet er forpligtet til at sælge sine grunde på markedsvilkår, men ved at tilrettelægge salgsprocessen på en ny måde, vil man forsøge at opprioritere den sociale bæredygtighed.

Samtidigt vil selskabet ved at søge ekstern fondsfinansiering og samarbejde med kommunens socialforvaltning skabe plads til botilbud for udsatte grupper som unge hjemløse.

Det fremgår af en ny bestyrelsesbeslutning, som blev taget på et møde i november.

En af mekanismerne handler om at tilrettelægge salgsprocessen, så man får en ekstern vurdering af markedsprisen og derefter får udviklerne til at konkurrere på projekter, der lever op til forskellige sociale kriterier. By & Havn har erfaring med mekanismen, når det kommer til byggeriets bæredygtighed, men den vil nu forsøge at udvide den til et nyt område:

»Hvis vi låser markedsprisen, kan vi få nogle til at konkurrere på sociale kriterier og ikke lave budkrige,« siger Anne Skovbro, der er direktør i By & Havn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Skal vi ikke bare sige det er valgflæsk af værste skuffe. Ingen kan vel tro på en forbryder der bare siger, det ikke sker igen.

Eva Schwanenflügel, Ruth Sørensen, Rune Stilling, Torben Skov og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Hvad siger By og Havn til Curt Lilliegreen’s indlæg?

Alt er snak indtil handlingen er overstået!

Jeg deler lige dette link endnu engang:

https://www.icij.org/investigations/pandora-papers/secret-real-estate-pu...

Luk biksen!

De har forlængst kompromitteret sig selv helt uden for rækkevidde.

Og Lynetteholmen skal stoppes. Vi skal ikke have en 3,5 km2 stor byggeplads i Øresund i de næste 50 år for slet ikke tale om alt det den ø tager fra København.

Endnu et Socialdemokratisk skandaleprojekt (folkeskolereform, rundbarbering af SKAT, sygehusvæsenet, universiteter, etc.).

Ole Olesen, Torben Skov og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar