Analyse
Læsetid: 5 min.

Coverup’et er ved at blive et større problem end den ulovlige beslutning om at aflive minkene

S-regeringen lider endnu et troværdighedsknæk i en skandalesag, hvor de tilsyneladende forsøg på coverup har udviklet sig til et stadigt mere kritisk problem for statsminister Mette Frederiksen
Den socialdemokratiske regeringstop har tydeligvis ikke kalkuleret med, at Minkkommissionens formand, Michael Kistrup, ville optræde med så stor uafhængighed og integritet, som tilfældet er. Det kan udvikle sig dramatisk.

Den socialdemokratiske regeringstop har tydeligvis ikke kalkuleret med, at Minkkommissionens formand, Michael Kistrup, ville optræde med så stor uafhængighed og integritet, som tilfældet er. Det kan udvikle sig dramatisk.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
23. november 2021

Der er en ny sherif i byen: Landsdommer Michael Kistrup, som er formand for Minkkommissionen, lader sig ikke kue af magten, men holder sig strengt til fakta og er ikke tilbageholdende med at dele oplysninger med offentligheden.

Det har vist sig at skabe ubehagelige forklaringsproblemer for regeringstoppen. Der begynder at tegne sig et billede af en presset S-regering, der ligefrem kan have forsøgt at påvirke udfaldet af kommunalvalget med tvivlsomme versioner af sandheden.

Mandag kom det således frem, at justitsminister Nick Hækkerup (S) ikke fortalte hele sandheden, da han skulle forklare, hvorfor offentligheden måtte vente til dagen efter kommunalvalget med at få offentliggjort resultaterne af politiets forsøg på at genskabe indholdet fra Statsministeriets mobiltelefoner.

Dagen efter valget lød forklaringen fra Nick Hækkerup, at det ikke havde været muligt at åbne de sikrede konvolutter – som ellers var blevet overdraget til Justitsministeriet allerede fredag den 12. november, altså fire døgn inden kommunalvalget – fordi man havde været nødt til at aftale »den videre proces for gennemgang og udlevering af eventuelt genskabte sms-beskeder« med Minkkommissionen.

Af »praktiske hensyn og kalenderhensyn« var det ifølge justitsministeren først muligt at afsløre onsdag den 17. november, at politiet ikke havde været i stand til at genskabe indholdet fra de slettede sms’er, som var blevet sendt mellem statsminister Mette Frederiksen (S), departementschef Barbara Bertelsen og to andre højtstående embedsmænd i Statsministeriet i de skæbnesvangre døgn, da det i november 2020 blev besluttet at aflive samtlige mink i Danmark.

Hemmeligholdt resultat

Nick Hækkerups forklaring viser sig at rumme betydelige huller, og coverup’et i minkskandalen truer med at blive et mindst lige så stort problem for S-regeringen som selve den ulovlige beslutning om at aflive alle mink på grund af frygten for virusmutationer.

Den officielle forklaring udfordres af kommissionsformand Michael Kistrup. Over for flere medier understreger han, at der allerede mandag den 15. november 2021 klokken 9.00 – og altså dagen før kommunalvalget – blev afholdt et møde mellem kommissionen, Justitsministeriet og bisiddere for blandt andre Mette Frederiksen og departementschef Barbara Bertelsen, og at det her blev besluttet, at »de forseglede kuverter i første omgang skulle åbnes af de pågældende og/eller deres bisiddere«.

Dernæst tilføjer landsdommer Michael Kistrup de afgørende ord: »Og derfor havde Minkkommissionen altså ingen indflydelse på, hvornår de forseglede kuverter åbnedes«. Formuleringen er opsigtsvækkende, fordi den underminerer Nick Hækkerups forklaring. Ifølge Minkkommissionen havde statsminister Mette Frederiksen alle muligheder for selv at orientere offentligheden om resultatet af politiets undersøgelse, før vælgerne gik til stemmeurnerne tirsdag.

Ikke alene forelå resultatet fra politiets teknikere flere døgn før kommunalvalget, men Mette Frederiksen havde også fået grønt lys af Minkkommissionen til selv at kunne fremlægge indholdet fra de sikrede, men altså også tomme konvolutter. Uden meget overbevisende forklaringer på, hvad de såkaldt »praktiske hensyn og kalenderhensyn« helt konkret og uopsætteligt har været, ser det umiddelbart ud til, at regeringstoppen har valgt at sylte nyheden om, at det ikke var lykkedes at genskabe sms’erne.

Minkeffekten

Justitsminister Nick Hækkerup fastholder imidlertid, at alt er gået efter bogen: »Jeg sagde også i sidste uge, at alle de pågældende og deres bisiddere først havde haft lejlighed til at hente kuverterne og åbne dem den 17. november 2021. Jeg kan altså konstatere, at der ikke er noget nyt her,« lyder det på berlingske.dk fra justitsministeren, som dog ikke vil gå yderligere i detaljer med, hvorfor de involverede topfolk i Statsministeriet ikke ønskede at fremlægge resultaterne.

Ingen kunne på forhånd være i tvivl om – og da slet ikke de berørte i regeringstoppen – at oplysningerne om sms-granskningen ville være vigtige og potentielt udslagsgivende i forbindelse med en demokratisk valghandling, hvor netop spørgsmålene om S-regeringens håndtering af minkaflivningen har spillet en rolle i valgkampen.

I flere af de valgkredse i Nord- og Vestjylland, hvor koncentrationen af minkfarme var størst, gik Socialdemokratiet markant tilbage. Men den negative effekt kunne oplagt have været endnu større, og måske ligefrem landsdækkende, hvis vælgerne rettidigt og åbent havde fået oplysningerne om de slettede sms’er, der altså ikke kunne genskabes. Den taktiske hemmeligholdelse kan således ses som et muligt forsøg på at påvirke valgets udfald.

Ingen kan i dag vide, hvordan sms-oplysningerne eventuelt ville have påvirket forskellige vælgergruppers stemmeafgivning, og det er faktisk selve problemets kerne. I et åbent og demokratisk samfund er det normalt op til vælgerne selv at tage stilling til, hvad de hver især tillægger betydning. Men det forudsætter i sagens natur, at alle relevante oplysninger dels lægges offentligt frem og dels ikke sløres af en justitsminister, som forsøger sig med, hvad der kan udlægges som halve sandheder.

Uafhængig dommer

Den socialdemokratiske regeringstop har tydeligvis ikke kalkuleret med, at Michael Kistrup ville optræde med så stor uafhængighed og integritet, som tilfældet er. Højst usædvanligt for kommissionsformænd gør han kort proces og insisterer på at fremlægge fakta, både hurtigt og koncist.

Oppositionen er straks gået hårdt til angreb på S-regeringen. Efter det indtil videre har vist sig vanskeligere at fange statsminister Mette Frederiksen i overlagte ulovligheder i selve beslutningsforløbet om minkaflivning, er det aktuelle og mislykkede forsøg på coverup nu blevet de borgerlige partiers vigtigste front. Og her er der mildest talt også noget at komme efter.

Ifølge Venstres Morten Dahlin, der er formand for Retsudvalget i Folketinget, har S-regeringen »nu – igen vist, at de har et meget anstrengt forhold til sandheden«, og han opfordrer De Radikale og Enhedslisten til at tage affære. Parlamentarisk betyder det nemlig ikke alverden, at de borgerlige partier nu helt forventeligt angriber Mette Frederiksen. Det er først, når og hvis et eller flere af støttepartierne også mister tålmodigheden med S-regeringen, at kritikken for alvor vil kunne blive farlig.

Hvad Folketingets partier hidtil ikke har formået som lovgivende magt, nemlig at holde regeringen i skak, har Minkkommissionens formand til gengæld formået. Michael Kistrup er uden for regeringstoppens kontrol, og det kan komme til at udvikle sig dramatisk.

Så længe ingen af topfolkene i Statsministeriet er i stand til kontant og ubestrideligt at forklare, hvorfor de ikke lige havde tid til at kigge i konvolutterne hverken mandag eftermiddag eller tirsdag formiddag, står regeringen tilbage med en stadigt mere svækket troværdighed i en sag, der allerede har kostet dyrt for Mette Frederiksen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Så har konspirationsgalskabet også fået tag i Mogensen. Han har tydelig aldrig prøvet at tænke over en sag i et par dag - og slet ikke en sag, der skulle for retten.....

Anne Grete Tvede Andersen, Steffen Gliese, Morten R., Andreas Munk-Madsen, Mette Møhl, Nike Forsander Lorentsen, Helle Walther, Erik Nielsen, Torben Kjeldsen, Hanneh Christensen, sys jensen, jens christian jacobsen, Carsten Bjerre, Benta Victoria Gunnlögsson, Mogens Holme, Karen Damgaard Sørensen, Niels Vest-Hansen, Peter Madsen og jørgen djørup anbefalede denne kommentar
Nicolaj Knudsen

@John Raynolds

Det er uhyggeligt at se, at debatten har udviklet sig sådan, at den mindste kritik af almægtige Mor Mette forkastes som "konspirationsgalskab".

Det er så tydeligt at de helt overlagt har ventet med at åbne de kuverter til efter valget, af helt åbenlyse årsager. Jeg er sjældent enig med Venstre, men Ellemann har jo helt ret her, hvor dumme tror de vi er?

Jette Kjældgaard, Jesper Bak, Rolf Andersen, Finn Thøgersen, Søren Knudsen, Jørgen Munksgaard, Gitte Loeyche, Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen, Michael Hullevad, ulrik mortensen, Allan Stampe Kristiansen, Klaus Lundahl Engelholt, Gert Romme, Kenneth Graakjær, Rune Stilling, Mads Aagaard, Mathias Kvolsgaard, Janus Agerbo, Ulrik Bjørn Jeppesen, Bjarne Andersen og Peter Meyling anbefalede denne kommentar

Galskab!! Konspiration!! Slet ikke. Der skrives med rolig hånd uden overdrivelser.
Mette Frederiksen svarede for åben skærm, at det var op til kommissionen, hvornår resultatet blev formidlet. Så hun kunne ikke være i tvivl om, at svaret var ventet snarest muligt. Man skal være blind for ikke at se, at udsættelsen var en iscenesat forsinkelse af hensyn til valget.
Hvor langt vil Socialdemokratiet følge Mette Frederiksen ned ad rutchebanen?

Rolf Andersen, Søren Knudsen, Anne Mette Jørgensen, Jørgen Munksgaard, Michael Hullevad, Allan Stampe Kristiansen, Gert Romme, Rune Stilling, Bjarne Andersen og Peter Meyling anbefalede denne kommentar

Har skrevet det før og skriver det gerne igen.
Ville dem der forsvarer alt hvad Mette gør også være ligeså rummelige hvis dette var Venstre eller resten af blå blok der agerede sådan.

Uanset hvordan man vender og drejer det tyden det da kun mere og mere på at de ved at de har en rigtig stinker af en sag, for hvorfor ellers vente med at fortælle dette.
Det virker som om at regeringen til tider synes at det med opposition og kritiske medier er noget der bare er til gene for et så vigtigt formål som corona at målet åbenbart helliger midlet ifølge nogle.
Jeg mener at det er rigtigt godt at oppositionen og medierne går kritisk til regeringen og det er helt tydeligt at regeringen og Mette Frederiksen har det svært med at de møder mere modstand og ikke længere kan lukke ned og gøre hvad der passer dem ved bare at sige corona.
Jeg synes at regeringen magtarrogance i denne sag nærmer sig det utålelige.
Helt ærligt at Pelle Pape skriver ``luk lortet`` om et erhverv. Det er ikke fordi jeg er fan af mink, men hvis nogle omtalte mit arbejde på den måde ville jeg da selv blive provokeret. Det er da slet ikke en tone der på nogen som måde er ok som folkevalgte? Hvilket signal sender det lige til vælgerne? Det at Mette bare kalder et friskt sprog og Hækkerup mente at det jo bare er nypuritansk at kræve en god tone synes jeg viser en arrogance der taler for sig selv. Må indrømme at jeg aldrig selv ville ønske at være på sådan en arbejdsplads og det viser en rådden kultur.

https://nyheder.tv2.dk/2021-10-29-embedsmand-undskylder-for-slettet-luk-...

Synes det er en velfortjent huskekage til socialdemokraterne at de gik tilbage ved kommunalvalget for de havde åbenlyst regnet med at kunne spille folk op mod hinanden, og gå efter akademikere, folk i storbyerne og unge uden konsekvenser. Det er dejligt at mange efterhånden tænker anderledes og at det åbenlyst har givet bagslag med udelukkende at lefle for ældre vælgere. Både i forhold til at unge kom bagerst i vaccinekøen samt det at unge er blevet udskammet og fået frataget mest ved nedlukningerne som har ramt unge uproportionelt meget.

https://nyheder.ku.dk/mental-sundhed/unge-foeler-sig-mere-ensomme-under-...

Og nej bare fordi jeg også går op i mental sundhed og vil påpege de negative sider ved nedlukning betyder det ikke at jeg er ligeglad med corona. Det virker til tider som om at det ene udelukker det andet. Mit fokus er bare ikke udelukkende på corona, men også mental sundhed og de effekter coronarestriktionerne har og har haft.

Støttede fra start af borgerforslaget imod regeringen tilbage sidste år (hvor en del grinte af en for at gå op i minksagen, da regeringen stadig levede højt på coronabølgen) da jeg har ment fra starten af at regeringen indtil for nylig er sluppet alt for nemt fra mediernes side af . Godt det er ved at ændre sig, og synes ikke det er en hetz imod regeringen eller statsministeren. For fører man sig frem med corona på den måde så eksponere man også sig selv i en grad som er risikabel da man står med problemet når det så går mindre godt som nu.

Gid vælgerne snart ville "møblere" lidt rundt på rød blok.
Den socialdemokratiske magtfuldkommenhed er efterhånden kvalmene.

Rolf Andersen, Jørgen Munksgaard, Steen Bahnsen, Morten Reippuert Knudsen og Dylan Storm anbefalede denne kommentar

Jeg har svært ved at se, at selve nyheden om, at SMS'erne ikke kunne genskabes, var særligt overraskende, og dermed burde kunne have fået en nævneværdig effekt på stemmeafgivelsen ved kommunalvalget. Bl.a. blev formand for it-politisk forening, Jesper Lund, allerede 27. oktober citeret på TV2 for at "Man vil ikke kunne genskabe de sms'er, når den her auto-slet-funktion er slået til. Efter de 30 dage vil sms'erne være slettet." Men selvfølgelig kunne nyheden havde givet oppositionen endnu en anledning til at koge suppe på de døde mink. Der er masser af kritisable forhold forbundet med regeringens håndtering af mink-sagen, det her er dog i mine øjne ikke et af dem.

Anne Grete Tvede Andersen, Henning Kjær, Helle Walther, Mette Johansson, John Liebach, Erik Nielsen, jørgen djørup, sys jensen, Ole Henriksen, Allan Stampe Kristiansen, jens christian jacobsen, Steen K Petersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Frederikke Nielsen, Søren Rehhoff, Karen Damgaard Sørensen, Steffen Gliese, Dorte Sørensen, Peter Madsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Jesper Andersson

"Har skrevet det før og skriver det gerne igen.
Ville dem der forsvarer alt hvad Mette gør også være ligeså rummelige hvis dette var Venstre eller resten af blå blok der agerede sådan."

Har tænkt det før og tænker det gerne igen:
Ville de, der kritiserer alt, hvad Mette Frederiksen gør, også være lige så strikse, hvis det var Venstre eller resten af blå blok, der agererede sådan?

Det skal IKKE forstås sådan, at jeg generelt bakker op om det, der er foregået, men de der sms'er er sgu da ved at blive en tand for morsomme - som om de var det vigtigste i denne verden...!!!

Morten R., Mette Johansson, Mette Møhl, Per Selmer, John Liebach, Peter Beck-Lauritzen, jørgen djørup, sys jensen, Eva Schwanenflügel, Ole Henriksen, Allan Stampe Kristiansen, jens christian jacobsen, Steen K Petersen, Carsten Bjerre, Thomas Frisendal, erik pedersen, Per Kortegaard, Steffen Gliese, Lillian Larsen, Lars Fahlgren og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

HVEM er det for øvrigt, der har en interesse i at få det til at fremstå sådan?

Anne Grete Tvede Andersen, Steen K Petersen, Gitte Kjeldsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En anden ting - Søren Pape Poulsen fremturede i P1's Ugens gæst , at MF smed Barbara Bertelsen under bussen, når hun sagde , at hun havde fået rådet om automatisk sletning af BB. Men forinden var MF blevet udskammet for ikke at fortælle hvem hun havde fået den rådgivning af.
Men sjovt nok så mente SPP i samme udsendelse, at Frederiksbergs tidligere borgmesters bolig køb og slag var blæst for meget op i medierne. Ja sådan er der åbenbart forskel på folk og hvad medierne må skrive om hvem.

Anne Grete Tvede Andersen, Peter Wulff, Helle Walther, John Liebach, Peter Beck-Lauritzen, ingemaje lange, jørgen djørup, sys jensen, Eva Schwanenflügel, Allan Stampe Kristiansen, jens christian jacobsen, Mogens Holme, erik pedersen, Hans Larsen, Steffen Gliese, Palle Jensen og Niels Vest-Hansen anbefalede denne kommentar

Kære Lars Trier Mogensen.

Ja vel er det da dumt og ser det da klodset ud, at vente med at åbne kuverterne til efter valget. Man måtte jo indse at uanset indholdet, ville det give oppositionspolitikere lejlighed til endnu engang at spille forargede.
Men jeg forstår ikke at kommisionsformanden skal gøres til en politisk uafhæng helt. Det er jo hans job, at være uafhængig for pokker. De involverede og deres bisiddere krævede at være de første til at gennemse de evt. genskabte sms'er og han gik helt fair med til det, på mødet om mandagen. Og så er der jo bare at vente. Ulogisk at forvente at kommisionsformanden skulle sætte tidspunkt på åbningen.
Jeg kan heller ikke se du har belæg for at sige at justitsministerens forklaring af forløbet ikke er korrekt.
En meget tynd analyse denne gang, Lars. Håber du finder tilbage til dit normale niveau!

Morten R., Helle Walther, John Liebach, sys jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Thomas Frisendal, Karen Damgaard Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Inger Pedersen
"Har tænkt det før og tænker det gerne igen:
Ville de, der kritiserer alt, hvad Mette Frederiksen gør, også være lige så strikse, hvis det var Venstre eller resten af blå blok, der agererede sådan?"

80 % af den danske presse er borgerlig/radikalt orienteret (demokratisk problem?) - og lige nu går det ud over socialdemokratiet, i en kampagne der er kørt lagt ud over rimeligheden. Eks.: i den verserende Rigsret mangler der også vigtigt materiale - et forhold pressen har valgt ikke at eksponere.

Eks.: Under afhøringen af tidligere justitsminister Søren Pind i Instrukskommissionen, påstod han at have orienteret Løkke via SMS: "Søren Pind kunne ikke præcist stadfæste, hvornår han advarede Lars Løkke Rasmussen (V) om sin ministerkollega Inger Støjberg (V), men han erindrer, at det foregik på sms, og det ikke udløste den store begejstring hos statsministeren"(Altinget).
Løkke afviste at han var blevet orienteret - Søren Pind kunne ikke finde den pågældende SMS - han havde også automatisk slette funktion. Da SMS'en heller ikke var journaliseret, har Instrukskommissionen/ Rigsretten ikke har haft adgang til at klargøre, i hvilket omfang Statsministeren var eller ikke var involveret.
Hvor mange artikler har vi så lige set om dette forhold ?
Sms'er fra/til Støjberg fra hendes rådgiver Mark Thorsen - hvor mange har vi set af dem ? De ville ellers hurtigt kunne have afklaret en del relevante spørgsmål.
Hvor er proportionerne kunne man med andre ord rimelig spørge ?

Anne Grete Tvede Andersen, Peter Wulff, Morten R., Anne Mette Jørgensen, Mette Johansson, Mette Møhl, Marianne Jespersen, John Liebach, Erik Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, jørgen djørup, Hanneh Christensen, sys jensen, Eva Schwanenflügel, Ole Henriksen, Inger Pedersen, jens christian jacobsen, Steen K Petersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Mogens Holme, Rikke Petersen, Lars Fahlgren, Karen Damgaard Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Yvonne Mogensen

En sandfærdig historie fremstår ikke med huller, ikke med udflugter & søforklaringer og ikke modstridende, som når fx justitsministeren skal forklare sin forklaring. At spotte en løgner er enkelt : stil et spørgsmål. Udebliver svar, svares der med en anden ligegyldig sandhed, tales der uden om og/eller responderes der med at spørgeren er ude i konspirationsteorier …ja, så er der belæg for at mene, at vedkommende er hamrende utroværdig. Og baggrund for at fundere over “hvorfor mon ?” Selve udsættelsen at “åbne konvolutter” er isoleret set ligegyldig. Det er det samlede mønster omkring skandalen,, der giver anledning til at tænke, at noget snavs er fejet ind under gulvtæppet. Sagen blev ikke - som forventet ?- lukket med Mogens J’s (nu udnævnt til forsvarsordfører) afgang, og parereren ordre om at “redde regeringens liv”. Det ebber ud.

I deadline søndag beskrev en fhv. ledende embedsmand, situationen ,som en hetz imod B. Bertelsen . Søren pind omtaler meget rosende B.B som et ordentligt menneske, som ikke fortjener den behandling hun har fået. Det må ikke glemmes ,at hun har reddet mange liv ved sin aktive måde at bestride jobbet på. Takken fra højre og venstre side, er onde mistanker, som begrundes i ikke eksisterende SMS. Ja der blev nok ventet et par dage, men hvorfor mon. Vi ved alle at hvis man ikke er præcis og grundig i skriftlig kommunikation, så kan det fortolkes næsten frit som man ønsker. SMS er ikke særligt godt egnet til bevisførelse i en kommission eller anden retssag. En borgerlig regering ville have handlet på samme måde . De er hyklere. De politiske kommentatorer er ulidelige at høre på, med deres manglende proportions sans, og SMS på hjernen.

Anne Grete Tvede Andersen, Peter Madsen, Peter Wulff, Morten R., Marianne Jespersen, John Liebach, jørgen djørup, Birgit Froh, Hanneh Christensen, sys jensen, Ole Henriksen, Inger Pedersen, Egon Stich, Allan Stampe Kristiansen, Nike Forsander Lorentsen, Carsten Bjerre, Benta Victoria Gunnlögsson, Mogens Holme, Rikke Petersen, erik pedersen, Karen Damgaard Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Christian Christensen

“ mon. Vi ved alle at hvis man ikke er præcis og grundig i skriftlig kommunikation, så kan det fortolkes næsten frit som man ønsker. SMS er ikke særligt godt egnet til bevisførelse i en kommission eller anden retssaG.”

Men der var jo ikke nogen SMS’er.
Fair nok, hvis der var 1.500 sms’er som skulle gennemgås, så kunne vi vente, for bisidderne skal selvfølgelig have tid til at gennemgå før fremlæggelse.
Men kuverterne var tomme, så hvorfor ikke gå ud med det med det samme?
Og selvom der var 1.500 sms’er, hvorfor så ikke sige, “der er genskabt 1.500 sms’er, men vi skal læse dem igennem før overdragelse.”

Problemet er, at de intet siger. At man får en ubrugelig pressemeddelelse fra JM, og et forsøg af Hækkerup på at hælde lorten over på kommissionen.

Jeg vil ikke have en regering, som sidder på oplysninger, der kan have indflydelse på et valg. Hvis det var Orban der på den måde havde holdt bevismateriale tilbage til efter et valg, havde vi kaldt det illiberalt, hvis det havde været en afrikansk leder, havde vi kaldt det bananrepublik. Men folk i Danmark er så enøjede at de ikke kan se, når den regering, de støtter, laver noget lort.

Så for The rekord, før folk skyder mig i skoene, at jeg kun er ude efter S:
Støjberg har lavet lort, og er fortjent i en rigsretssag. De borgerlige er skyldige for st have forhalet processen. Der skulle have været en irakkommission. Det her regeringen har lavet, er noget lort, og de fortjener at gå af på det. Messerschmidt har svindlet.

Ingen af fløjene er rene.

Yvonne Mogensen, Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen, Bjarne Andersen, Kenneth Graakjær og Rune Stilling anbefalede denne kommentar
Frederikke Nielsen

Jeg har svært ved at forestille mig, hvordan vores statsminister har kunnet sikre, at SMS'erne ikke kan genskabes? Ift. hendes rolle i den sag, så burde konklusionen fra politiet ikke ændre på noget som helst. At så dele af befolkningen rider på en følelsesmæssig bølge, og føler sig berettiget til at give hende skylden for det<7i> også, ja, det kan måske godt være, men det gør det ikke mere korrekt.

Steffen Gliese, Helle Walther og Torben Kjeldsen anbefalede denne kommentar
Frederikke Nielsen

Jeg har svært ved at forestille mig, hvordan vores statsminister har kunnet sikre, at SMS’erne ikke kan genskabes? Ift. hendes rolle i den sag, så burde konklusionen fra politiet ikke ændre på noget som helst. Intet!

At så dele af befolkningen rider på en følelsesmæssig bølge, og føler sig berettiget til at give hende skylden for det også, ja, det kan måske godt være, men det gør det ikke mere korrekt.

Anne Grete Tvede Andersen og Per Selmer anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

tænk at politikere gør deres "bedste" for at påvirke resultatet af valget, og det er da synd for de borgerlige at de måske kan være gået glip af noget fremgang, de har jo slet ikke selv brugt minksagen til at manipulere valget vel ?,
som de ærlige mennesker de er har de blot på vælgernes vegne forlangt at få det hele at vide,
og selvfølgelig er det vældig betændt at vi ikke før valget vidste at sms-erne ikke ville blive den rygende pistol som de borgerlig håbede på,
og de har sikkert jublet indvendig da det viste sig at sms-erne heller kunne frikende regeringen,
så nu kan de stadig bruges til oppositionens fordel i en sag som måske slet ikke burde være rejst, er virkelig heldigt at oppositionen IKKE havde regeringsmagten da minkproblemet skulle løses.
For jeg synes nu stadig det var det rigtige at gøre at lukke minkfabrikkerne ned, bare synd det ikke var gjort inden vi fik corona at slås med ,
og så lige en kommentar til de tidligere minkavleres krav om større erstatning, fordi prisen på skind endte med at blive højere end de 250 som erstatningen udgør, for det er jo totalt indlysende at når man tager mange mio. skind ud af markedet vil prisen stige som en direkte følge af dette,
ingen ædruelige mennesker tror på at den højere pris er noget som kan bruges til at opgøre det reelle tab, og alle var vist enige om at erstatningen til branchen var en økonomisk gevinst og ganske tilstrækkelig,
men noget tyder på at minkavlere er mere grådige end folk er flest, hvilket jo faktisk er en vigtig del af årsagen til at nedlukningen blev nødvendig, for farmene var jo vanvittigt store netop fordi ejerne havde travlt med at blive endnu mere rige,
og de ansatte var lavtlønnede udlændinge og havde ret usle kår af samme grund, men grådighed (og egoisme) er jo vældig godt på den politiske højrefløj.

Anne Grete Tvede Andersen, Steffen Gliese, Peter Madsen, Peter Wulff, Anne Mette Jørgensen, Per Selmer, Marianne Jespersen, Torben Larsen, John Liebach, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Munk, jørgen djørup, lars pedersen, Hanneh Christensen, sys jensen, Eva Schwanenflügel, Ole Henriksen, Egon Stich, Nike Forsander Lorentsen, Mogens Holme, Rikke Petersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Er der nogen, der har gjort sig den ulejlighed at spørge vælgerne, om de ville have sat deres kryds anderledes, hvis de havde vidst, at sms'erne ikke kunne gendannes? En hurtig lille rundspørge ville ikke have været af vejen.

Anne Grete Tvede Andersen, Steffen Gliese, Marianne Jespersen, Helle Walther, Peter Beck-Lauritzen, ingemaje lange, Torben Kjeldsen, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Socialdemokratiet har af en eller anden grund altid været helt ekstraordinært ulidelige i deres:

"Vi ved godt, at I godt ved, at det vi siger, får det til det at virke som om, at vi tror, at I er idioter, der ikke kan gennemskue tyndbende bortforklaringer, men alligevel bliver vi ved med at gentage de tåkrummende bortforklaringer, mens vi smiler eller ser gravalvorlige ud, for det er os, der bestemmer, og vi skal nok få manipuleret de vælgersegmenter vi vil alligevel"-kommunikation

Det ligger nok i S's helt særlige selvforståelse af, at de ved bedst, så dybest set tror og synes de nok, at den almindelige vælger er idiot.

Kim Rune Sloth Jensen

Om statsministerens SMS’er kan genskabes eller ej burde slet ikke have nogen betydning for kommunal- og regionsrådsvalgene. De to ting har intet med hinanden at gøre. Kunne medierne dog ikke snart begynde at koncentrere sig om politiske emner med substans? F.eks. hvordan vi får bremset smitten, så vi undgår en tredje nedlukning?

Anne Grete Tvede Andersen, Steffen Gliese, Peter Madsen, Peter Wulff, Morten R., Andreas Munk-Madsen, René Hansen, Per Selmer, Marianne Jespersen, Torben Larsen, John Liebach, Erik Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Helle Walther, Carsten Munk, Torben Kjeldsen, lars pedersen, Rikke Petersen, Hanneh Christensen, sys jensen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Jan Fritsbøger, Nike Forsander Lorentsen og Carsten Bjerre anbefalede denne kommentar

Jeg undrer mig fortsat over, hvorfor journalpligten blev forsømt så groft omkring så vigtige beslutninger.

Alle - både politikere og embedsmænd ved til hudløshed, at alle møder, telefonmøder, telefonsamtaler og enhver anden kommunikation S-K-A-L journalføres. Dette er jo helt elementært.

Videre undre jeg mig over, at denne SMS-kommunkation ikke er blevet "båndet" hos tele-selskaberne, som regeringen nidkært har forlangt om borgernes kommunationer.

Endelig undrer jeg mig over, at disse telefoner ikke er blevet sent til eksperter i udlandet, der åbenbart har teknikker til at genskabe slettede filer. Det svenske børsnoterede sikkerhedsselskab, Micro Systemation AB - kaldet MSAB, har netop udviklet denne type af metoder, som det i øvrigt sælger til regeringer i en lang række lande, - især lande der ikke burde råde over denne form for teknisk mulighed. Og det kan da ikke passe, at Justitsministeriet slet ikke er blevet tilbud dette firmas produkter.

Bjarne Andersen, Henrik Salling, Mette Johansson, Ulla Willumsen, Michael Hullevad og Peter Hertz anbefalede denne kommentar

Det største problem her er: selvsving.
Det er ulideligt at høre politikere af mange farver og medier kappes om at gå op i bortforklaringer og fodfejl i ekstrem grad, mens vigtige ting ikke røres med en iltang.
Karrierepolitikere, spindoktorer og mediestjerner synes at være gjort ud af et stykke - der er ingen formildende omstændigheder. her går det godt, fru Kammerherreinde.

Anne Grete Tvede Andersen, Steffen Gliese, Peter Wulff, Andreas Munk-Madsen, Per Selmer, Marianne Jespersen, John Liebach, Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Carsten Munk, jørgen djørup, Hanneh Christensen, sys jensen, Eva Schwanenflügel, Ole Henriksen, Egon Stich, Inger Pedersen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Man kan ju undre sig om ikke dansk medie begynder at være en fare for demokratiet med det enkelt spor de kører rundt i cirkler med, plus all den hets som de skaber mod socialdemokraterne og statsminister Mette Frederiksen. I denne mink og sms sag som blæses op og køres af en borgelig presse med sin journalistik som prøver på at undergrave en regerings troværdighed. Covid smitten som øger dramatisk her i Danmark og Europa, hvorfor ikke medvirke til at få bremset denne smitte, nej det er som om man lader alt negativt regere, dårligdom får all opmærksomhed og all håb og positivitet bliver skudt ned. Og ingen skal tro at de er nogenting værd.

Anne Grete Tvede Andersen, Steffen Gliese, Marianne Jespersen, Peter Beck-Lauritzen, Helle Walther, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Egon Stich, erik pedersen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

enhver teknik til "genskabelse" er baseret på, at det man vil genskabe stadig eksisterer, !d
er findes ikke nogen teknologi som kan finde det ikke eksisterende, ved man noget om it ved man at det man sletter ikke bliver slettet før det specifikke område er overskrevet med noget andet, bit for bit,
og vel at mærke alle de steder hvor det har været, da mange data findes flere steder på et lager (redundans) og ikke kun et sted, en banal sletning betyder blot at indholdet fjernes fra den liste over hvad lageret indeholder, som gør at det let kan hentes on demand,
de rå data er der stadig, men pladsen hvor de findes er blevet tilgængelig for nye data og de vil derfor på sigt blive overskrevet med noget andet, og først da er de væk.

Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Michael Hullevad

Ro på! Regeringen risikerer ikke at komme i mindretal. Støtte partierne vil vise sig at være trofaste. Eneste mulige afhopper er de radikale, men de står til at blive halveret ved et straksvalg. Ingen skyder sig selv i foden.

Hanneh Christensen

Det er da fint nok, at LTM er kritisk over for MF. Problemet er, at han kun er kritisk, og kun over for MF. Dag efter dag. Uge efter uge. År efter år.

Dermed ryger LTMs troværdighed.

Reelt er det en gentagelse, klumme for klumme, analyse for analyse af det samme med lidt nye sætninger.

Jeg undrer mig mest over, at Information giver ham spalteplads. Derved melder Information sig reelt til koret af blå aviser.

Når René Hansen ovenfor skriver, at 80% af medierne er blå, så kunne jeg godt tænke mig at få en liste af de 20% røde. Hvem i alverden er de. Vi har Piopio, Arbejderen OG?

Ser vi på mediestøtten fra Staten går stort set samtlige penge til de blå medier! Det er ikke kun trist for demokratiet, men også for Danmark som sådan. Simpelthen fordi politikken ikke udfordres, problemer (de seriøse vel at mærke) ikke belyses, men vi derfor ender med disse ligegyldige gentagelser. At LTM kan få spalteplads er vel mest af alt udtryk for en totalt journalistisk krise. Har I virkelig ikke andet at byde på, er dette det ypperste?

Imens hober krise på krise sig op efter 20 års journalistisk tombe.. Klimakrisen er blot et eksempel, som de blå journalister har forsømt, og som nu efterlader en uoverstigelig regning, så stor, at det nu er den, altså regningen, journalisterne diskuterer.

Migrantkrisen har vi blot set begyndelsen af, - men som vi burde have set komme for flere årtier siden.

Det samme gælder demografikrisen, tech-krisen, Kina-krisen og den krise den tekniske tidsalder vil medføre. I journalister er totalt blanke og overlader det til næste generationer at samle op, - mens I hygger jer med sms-skriblerier.

Dorte Hildebrandt, Anne Grete Tvede Andersen, Steffen Gliese, Morten R., Anne Mette Jørgensen, Mette Møhl, Per Selmer, John Liebach, Erik Nielsen, Helle Walther, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Munk, Finn Jakobsen, Nike Forsander Lorentsen, Inger Pedersen og jørgen djørup anbefalede denne kommentar
Torben Kjeldsen

Ved ikke om 'alle journalister' i minksagen har mistet evnen til at læse op på lovgrundlag og som minimum har et politisk kendskab til politisk strategi, som fx når de borgerlige på en efterhånden temmelig koordineret og professionel form, i gang- sætter en politisk kampagne mod regeringen. Og jo der er grund til at kritisere regeringen og læs folketinget, for de har jo været med undervejs. Men burde alle ikke blive oplyst om grundlaget for de fejl der er begået, jf. regeringens faktiske handlinger og det lovgrundlag der er anvendt rigtigt og forkert. Hvad ved du om SMS brug på en offentlig ansats telefon. Sådan som dagens journalister og borgelige politikere 'taler og skriver', så er SMS nærmest ophøjet til at være medie hvor alle SMS lovmæssigt skal gemmes. Er det sandt? Nej Men vi reagere helt affektivt og med hovedet under armen som om. Tænk lige hvad denne forestilling i sin absolutte udfoldelse kunne indebærer. Det ville indebærer at vi ønskede at høre og læse alt hvad politikere og embedsværket 'siger og skriver' . Altså at alle telefonsamtaler, alle møder også til frokostmøder, også i bilen, ja alle steder der hjemme, i skoven osv. bliver optaget. Her siger jeg nej, bare til oplysning. Er der så nogen der kender forvaltningsloven og anvendelse af SMS?
'SMS kan benævnes som formløse noteringer, som en offentligt ansat nedfælder på f.eks. gule ’post-it’-etiketter og lignende løse lapper – f.eks. under en sags behandling, under en telefonsamtale eller under et møde – ’som ikke’ kan anses for omfattet af lovens dokumentbegreb. Endvidere kan sms-beskeder og e-mails have en sådan ’formløs’ karakter, at de ikke kan anses for omfattet af lovens dokumentbegreb. Om det er tilfældet vil bero på en konkret vurdering af indholdet og karakteren af den enkelte sms-besked eller e-mail sammenholdt med indholdet og karakteren af den sag, som sms-beskeden eller e-mailen vedrører, jf. også betænkningens kapitel 10, pkt. 11.1.2 (side 337 ff.). Det kan i den forbindelse f.eks. nævnes, at sms-beskeder og e-mails, som vedrører en sag i den pågældende forvaltningsmyndighed, vil være omfattet af lovens dokumentbegreb, hvis den enkelte sms-besked eller e-mail indeholder oplysninger om faglige vurderinger eller oplysninger om en sags faktiske grundlag. Så det er alene for nærværende et skønsbeslutning, jeg gentager en skønsbeslutning om en SMS kan betegnes som et notat der skal journaliseres. Så ingen har begået et lovbrud, læs lovbrud, med mindre at en embedsansat har vedhæftet en SMS på sagen som er slettet.

Har helt forståelse for ønsket om åbenhed, men her går det for langt. Har regeringen begået fejl og forsøgt at skjule det skal det nok fremgå af alle de indsendte dokumenter og afhøringer af de relevante involverede. Kort og kort dagens journalist er blot en del af den borgelige kampagne der har dømt regeringen og ovenikøbet med forestillingen om at SMS er en afgørende faktor for at 'dømme' regeringen. Det er de så ikke og heldigvis for demokratiet er de slettet.

Erik Pedersen, Anne Grete Tvede Andersen, Steffen Gliese, Peter Madsen, Inger Pedersen, Torben Larsen, Peter Beck-Lauritzen, Helle Walther og Finn Jakobsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Socialdemokratiet må leve med al det lort , de selv laver rent kommunikativt.
Med det skråplan de er ude på allerede nu, som forventer jeg , at der kommer mere det næste stykke tid.

Æd shitstormen , lev med det.

Den adfærd journalister lægger for dagen for tiden og oppositionen, + Ø og R også, er ikke i orden simpelthen, det er mobning og emsighed af værste karat. Lige nu står en ung journalist og ret flabet henvender hun sig til Mette Frederiksen og siger, er du enig i du har en dårlig dømmekraft. Klart hun ikke er, hun passer bare sit arbejde. Måske skulle journalisten tag et kursus i sit eget job også. Nej KVL valg har intet med sms sag at gøre, og om det var kommet fredag eller onsdag er bedøvende ligegyldige. Og selv om en del her på siden ikke bryder sig om Mette F og S, behøver man jo ikke slå hjerne helt fra fra mht. til sund fornuft.
Det er en blodrus også fra LTM der ser dagens lys , fokuser på det der sker og så I kan få oplyst fakta om og vent så til kommissionen kommer med et svar. Mette F ryger ikke for en rigsret og hun mister ej heller magten, så accepter det og kom videre.

Rikke Petersen, Jan Fritsbøger, Morten R., Inger Pedersen, Mette Møhl, Torben Kjeldsen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar

Og de blå kommentatorer og politikere og medier, pas på det ikke rammer jer selv det I er i gang med p.t. Minkavlerne har fået tilkendt erstatning 19 milliarder, beløbet er presset så højt op af blandt andet af V`s Troels Lund Poulsen som støttes af formanden for minkavlerne økonomisk. Og alligevel er de fortsat grådige og vil have 600 millioner mere, selv om der er en fast aftale. Snyd med oplyste tal fra minkavlere har der også været tale om, men alt dette omtales ikke. Men VKR kommer ikke til magten på denne sag. Tingene vender når sagen er færdig til maj, og så står de med håret i postkassen i oppositionen. Folk gider det ikke mere heller.
Man er ved at brække sig, når TV åbnes og et ulvekobbel står med deres mikrofoner og messer sms sms. Jeg lukker.

Anne Grete Tvede Andersen, Rikke Petersen, Morten R., Eva Schwanenflügel, Torben Kjeldsen, Per Selmer, Nike Forsander Lorentsen, John Liebach og Erik Nielsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Enig, SMS'erne er uvæsentlige. Minkavlernes adfærd, da smitten ramte minkene, med mutationer, er vigtigere. Uansvarlig adfærd. Det blev stoppet af BB og MF. Og venstre: ja Jakob havde ikke ( evnet at) tage beslutningen! Kom nu videre og LTM, find noget mere lødigt at skrive om!

Anne Grete Tvede Andersen, Rikke Petersen, Jan Fritsbøger, Steffen Gliese, Jens Christensen, Morten R., Inger Pedersen, Torben Kjeldsen, Torben Larsen, Per Selmer, Erik Nielsen og Helle Walther anbefalede denne kommentar

For nu at gå tilbage til begyndelsen : Det burde slet ikke være kontroversielt at lade sundhed og menneskeliv overtrumfe privatejendom og jura.

Anne Grete Tvede Andersen, Rikke Petersen, Jan Fritsbøger, Frederikke Nielsen, Inger Pedersen, Anne Mette Jørgensen, Carsten Munk, Helle Walther, Torben Kjeldsen og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar

Man er uskyldig i en sag til det modsatte er bevist, sådan er dansk retsstat. Og der er ingen beviser i minksagen indtil nu om lovbrud eller andet fordægtigt kun hvad man selv bilder sig ind, digter. Og sms sletning som man gør normalt og der er regler for som en her beretter om, har INTET gentager og INTET med et kommunalvalg at gøre. Vi skulle stemme på lokalpolitikere, ikke på en regering, så stop med at sammenligne
de to ting det er absurd.

Anne Grete Tvede Andersen, Jens Christensen, Morten R. og Andreas Munk-Madsen anbefalede denne kommentar

Så der for er datoen for svaret komplet lige gyldig.

William Mannicke

Lige siden Woodward og Bernstein afdækkede Watergate skandalen for næsten 50 år siden, har det været en hverv ambitiøs journalists hedeste drøm, at gøre dem kunsten efter.
Også i DK.
Her har Dansk Journalist Forbund , endda en såkaldt graver pris.

Og gravet bliver der. I SMS´er, dokumenter, motiver osv. osv. og ikke mindst spekuleret i ulovligheder, cover ups, hvem er offerlam og hvem er mastermind.
House of Cards er en børnefødselsdag sammenlignet med ”Minkskandalen” i graver journalisternes optik.

I det krydsfelt, der er opstået mellem graver journalister, redaktionschefer og chefredaktører, der med lys og lygte, saks og klister, sammensætter deres opgravede levninger, til teorier og hypoteser, der fremsættes som fakta på forsiden og i breaking news; og oppositionspolitikere, kommentatorer af alle slags, der vurderer ”analyserer” og spår om fremtiden, forsvinder, det grundlæggende problem fuldstændigt.

Nemlig det faktum, at DK var truet at covid mutationer fra 16 millioner mink; og der skulle gøres noget.
Det blev der, måske, uden lovhjemmel; for det er endnu ikke afgjort om lovgrundlaget allerede var til stede.
(Nul graver journalister, har grave dybt i dette problem.)
)
Lige for øjeblikket smitter en (delta) mutation mere end 4000 personer om dagen.

Proportionssansen forsvinder helt og aldeles for denne gruppe af mediepopulister, i deres iver efter at finde et nyt Watergate.

Anne Grete Tvede Andersen, Jan Fritsbøger, Finn Jakobsen, Steffen Gliese, Per Selmer, Morten R., Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Andreas Munk-Madsen

"Ingen kan i dag vide, hvordan sms-oplysningerne eventuelt ville have påvirket forskellige vælgergruppers stemmeafgivning, og det er faktisk selve problemets kerne." skriver LTM.

Journalistens uvidenhed er dog et ynkeligt argument for at blande to helt urelaterede forhold sammen.

Forklar lige, hvad en oplysning om politiets teknikeres evne til at genskabe slettede SMSer har med lokalpolitik at gøre?

Anne Grete Tvede Andersen, Jan Fritsbøger, Steffen Gliese, Frederikke Nielsen, Jens Christensen, Morten R., Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Niels Elgaard Larsen

@Gert Romme
Hvad havde du tænkt at MSAB og andre udenlandske firmaer skulle gøre?

De kan ikke ikke finde filer og beskeder på nye telefoner, som er anskaffet efter af beskederne er slettet.

Og de kan heller ikke finde dem på de gamle telefoner, hvis de er blevet fabriksgendannet. Hvis de overhovedet får adgang til de gamle telefoner.

MSAB, Cellebrite osv bruges mere til at få adgang til telefon, som er låst. Dvs hvor ejeren, i modsætning til statsministeriet ikke vil samarbejde, men som ikke er blevet fabriksgendannet.

Man kan mange ting med IT, men det er ikke magi.
Der er grænser for hvad, der kan lade sig gøre.

I øvrigt har dansk politi tidligere beskæftiget sig med MSAB, så det er muligt at de har brugt MSAB udstyr på statsministeriets telefoner.

Jan Fritsbøger, Kim Houmøller, Steffen Gliese og Per Selmer anbefalede denne kommentar

Halvdelen af alle danskere er nu overbevist om, at Mette har slettet beviser. Iøvrigt uden skyggen af bevis eller dokumentation. Ligesom de fleste Republikanere i USA mener at Trump vandt valget. Tillykke til Information og alle vores andre medier. Konspiration og populisme. Hvor er det trist.

Erik Pedersen, Anne Grete Tvede Andersen, Rikke Petersen, Carsten Munk, Jan Fritsbøger, Kim Houmøller, Helle Walther, Steffen Gliese, Frederikke Nielsen, Per Selmer og Jens Christensen anbefalede denne kommentar

Folk er holdt op med at tænke, for det er så uendelig meget lettere at føle.

Carsten Munk, Jan Fritsbøger og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Tag bare dagen overskrift i både Politiken og Berlingske. Statsministeren er rejst til Ghana, da der er et 60 års jubi og nogle andre ting. Straks lægges der andre årsager ind og hendes rejsefælle mistænkeliggøres og igen uden belæg. Hvad pokker foregår der hos de redaktører på hoved aviserne. Er de blevet til Gurli gris alle sammen.?

Andreas Munk-Madsen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

@ Helle Walther
Dit opslag tyder desværre ikke på, at du har læst artiklen i Berlingske.
Faktisk tillægges Mette Frederiksen de bedste motiver, og der skrives om “Forbrødring” mellem hende og Jakob Ellemann plus alt muligt andet om selve besøget i Ghana.

Med det store ansvar som medierne har for udfaldet af en valghandling, så skal man måske tage dem på ordet og kræve, at alle deres nyhedsbjælker/overskrifter til artikler ikke er misvisende , udokumenterede, eller ligefrem injurierende. Altså tillægge dem samme vægt, som de åbenbart mener skal gælde for SMS . Tit og ofte narres man, og opdager at artiklen slet ikke passer til overskriften. Man bondefanges til at klikke løs.
Moral er godt, men dobbeltmoral er dobbelt så godt. Forslag til nyt slogan for redaktør Q.

Der er flere her i tråden, der mener, at der ingen sammenhæng er mellem kommunalpolitik og landspolitik.
Det er næppe rigtigt: I min lokalavis er der to valgte kandidater (fra hhv. Soc.Dem. og Kons.), som begge argumenterer fint for sammenhængen. Det er der i øvrigt også mange valgforskere, der gør.
Så mon ikke der alligevel er en sammenhæng mellem kommunalpolitik og landspolitik? Det er der nok.