Klima
Læsetid: 5 min.

Danmark har brugt penge til coronahjælpepakker, som skulle være gået til klimabistand

Selv om Danmark bryster sig af at være et foregangsland, når det kommer til den grønne klimabistand, brugte vi 100 millioner kroner mindre i 2020 end planlagt. I stedet besluttede et flertal i Folketinget at bruge pengene på coronahjælpepakker
Den hårdtprøvede Sahel-region er et af de områder, hvor projekter er sat i stå som følge af COVID-19-pandemien.

Den hårdtprøvede Sahel-region er et af de områder, hvor projekter er sat i stå som følge af COVID-19-pandemien.

Luis Tato/Ritzau Scanpix

Indland
8. november 2021

Der var egentlig afsat 2,1 milliarder kroner til dansk klimabistand i 2020. Men da udviklingsministeriet i oktober skulle indrapportere det faktiske forbrug til EU, var der brugt 100 millioner kroner mindre. Pengene er i stedet gået til coronahjælpepakker til udviklingslande.

Det oplyser Udenrigsministeriet til Dagbladet Information.

»Jeg er den første til at ærgre mig over, at vi ikke nåede op på det, som regeringen havde sat som mål. Men situationen var, at vi var nødsaget til at handle på pandemien,« siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Da COVID-19-pandemien rasede, besluttede udviklingsministeren i samarbejde med et flertal af Folketingets partier at tage cirka 400 millioner kroner ud af klimabistandsregnskabet for i stedet at bruge dem på hjælpepakker til udviklingslande. Pengene kom fra initiativer, som ifølge udviklingsministeriet ikke kunne være gennemført på grund af pandemien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her