Interview
Læsetid: 5 min.

Danske Banks chefanalytiker vil helst fokusere på praktiske løsninger i klimasamtalen

Klimaforandringer er blevet en del af den kollektive bevidsthed – også i den finansielle sektor. Man kan nemlig ikke være relevant i markedet, hvis man ikke forholder sig til klimaet, siger chefanalytiker i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen. Men hun vil hellere tale om praktik end idealisme

I Louise Aggerstrøm Hansens omgangskreds taler de meget om klima. Samtalerne har dog en tendens til at blive overvejende praktiske omkring, hvordan vi gennemfører omstillingen, hvilket sker på bekostning af visionerne, erkender hun.

Magnus Hove Johansson

Indland
24. november 2021

Louise Aggerstrøm Hansen ville ønske, at hun havde et heureka-øjeblik, hun kunne fortælle om. En speciel hændelse, en stor erkendelse, der gjorde klimaforandringerne til en indgroet del af hendes måde at tænke på. Men i realiteten, forklarer hun, er det nok kommet snigende hen ad vejen, og så er hendes »bevidsthed om det eskaleret« de seneste par år.

»Jeg tror, det tætteste jeg kommer på en ahaoplevelse, er IPCC-rapporten, der kom for nylig. Den understregede virkelig for mig, at det ikke er ligegyldigt, om vi handler i år, om fem år eller om ti år. Det har jeg jo egentlig godt vidst, men med rapporten blev det abstrakte mere konkret,« siger hun.

I takt med at den kollektive bevidsthed om klimaforandringernes indvirkning på vores nutid og fremtid er vokset, er spørgsmålet også begyndt at fylde mere i 35-årige Louise Aggerstrøm Hansens privatliv og arbejdsliv som chefanalytiker i Danske Bank. Vi har sat hende stævne for at få et indblik i, hvordan man i den finansielle sektor ser på og taler om vor tids største krise.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

Louise Mainstream Hansen kunne da være værre.
Hvor er klimabenægterne egentlig blevet af?

Niels Peter Nielsen

Ville forvente at en chefanalytiker hos Danske Bansk var i stand til at give et par eksempler på, hvad der kunne være bedre "omstillingsinvesteringer" end andet. Det med fossil energi kan vi godt selv finde ud af. Men ak, det hører åbenbart stadig ind under "diskret hemmeligholdelse" ligesom resten af bankens aktiviteter.
Prøv evt et interview med Merkurs chefanalytiker/investeringsrådgiver, der er væsentlig klarere i spyttet.

...and third, it is accepted as self-evident.