KOMMUNALVALG
Læsetid: 6 min.

Helt unormalt: Socialdemokratiet fik et elendigt valg på Vestegnen. Det er der flere grunde til

Socialdemokratiet tabte ved kommunalvalget markant på det, der traditionelt set er partiets magtfulde hjemmebane: Vestegnen. Forklaringen skal blandt andet findes i ressourcestærke nytilflyttere og regeringens provinsfokus, mener S-folk og valgforsker
At Socialdemokratiet gik 7,8 procentpoint tilbage i Ballerup  og næsten tabte sit absolutte flertal – skyldes ifølge byens genvalgte borgmester Jesper Würtzen (S) ikke kun nytilflyttere.

At Socialdemokratiet gik 7,8 procentpoint tilbage i Ballerup  og næsten tabte sit absolutte flertal – skyldes ifølge byens genvalgte borgmester Jesper Würtzen (S) ikke kun nytilflyttere.

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Indland
19. november 2021

Vestegnen er socialdemokratisk kerneland. Ser man bort fra de konservative højborge Vallensbæk og Høje-Taastrup, har forstadskommunerne vest for København i en menneskealder været styret af en S-borgmester – visse steder sågar med et absolut flertal i ryggen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Kan stemmeprocenten ikke have indflydelse?
P1 kunne oplyse at der var et stort fald i stemmeandelen fra flere områder(som det så "smukt" hedder belastede boligområder). I mine øjne skyldes det vel, at disse mennesker til dagligt bliver betragtet som ikke værdsatte i samfundet og derved vel følger sig sat udenfor. Det kan også beskrives som forhold i USA , hvor mange med lavindkomst heller ikke stemmer.

Jens Ole Mortensen, Alvin Jensen, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, Jesper Lerche og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Hizd ut tahrir bad folk om ikke at stemme. Det kunne jo også være en grund.. eller hvad?

Du overvurdere dem, Jens.

jens peter hansen

Hvem undervurderer hvem, min bemærkning skulle opfattes tildels ironisk. Det lave stemmetal har vist flere fædre....

Jørgen Tryggestad

Der er mange årsager til denne nedtur for Socialdemokratiet,
mink-sagen, by-land problematikken, grøn omstilling er nogle af dem.

For mig har hovedårsagen til at jeg totalt har fravalgt Mette Frederiksens socialdemokrati, at hun sidste år rejste på en populistisk charmetur til Israel for at mødes med Nethanyahu for også der at mødes med den højreorienterede kansler Kurz i Østrig med det formål at etablere et Covid-19 vaksinesamarbejde med disse to. Samtidigt som Israel på det tidspunkt ikke gjorde noget aktivt for at skaffe vaksiner til den besatte palestinske befolkning, og samtidigt som den israelske regering fortsatte deres ulovlige ekspansjons- og bosætningspolitik på de besatte områder i Palestina.

Politik handler meget om troværdighed. I mine øjne så har Mette Frederiksen mistet rigtig megen troværdighed når det gælder vigtige sager. Noget som jeg tror kommer til at belaste partiet fremover så længe hun er partiets leder.

Mette Olaf Nielsen

Jeg kan ikke forstå det overses, at mange (inklusive undertegnede) finder social demokraternes udlændinge politik fuldstændig uspiselig, og det har været et hovedargument for denne gang at stemme på et parti der IKKE ville gå i valgforbund med liste A, for at sende et vink med en vognstang om at adoptionen af Dansk Folkepartis politik på det område er uacceptabel. Der bor mange indvandrere i vestegnskommunerne, og blandt dem, der har stemt, vil jeg formode at en stigende følerse af fremmedgjorthed i forhold til socialdemokraterne også kan have spillet en rolle