Kommunalvalg
Læsetid: 8 min.

Hvordan får man indvandrere og efterkommere til at stemme? Alternative vælgermøder er måske svaret

AOF arrangerer nu alternative valgaktiviteter med fiktive stemmesedler og for/imod-skilte til politikerdebatter. Det skal sætte skub i den lave valgdeltagelse blandt beboere i udsatte boligområder. Sidste torsdag gik turen til vælgermøde i Sydhavnen, hvor Information deltog
Ved det alternative vælgermøde i Københavns Sydhavn har politikerne fået uddelt et skilt med en rød og en grøn side. Skiltet bruger de til at markere, hvorvidt de er enige eller uenige i tilhørernes spørgsmål.

Ved det alternative vælgermøde i Københavns Sydhavn har politikerne fået uddelt et skilt med en rød og en grøn side. Skiltet bruger de til at markere, hvorvidt de er enige eller uenige i tilhørernes spørgsmål.

Kasper Løftgaard

Indland
15. november 2021

Det er ikke så ofte, at Frederiksholm Kirke i Københavns Sydhavn summer af liv på en torsdag aften. Men denne torsdag er kirkens kælderlokale fyldt af duften af marokkansk mad og lyden af snak fra de cirka 25 beboere, der er dukket op til aftenens alternative vælgermøde.

Ved fem borde sidder familier med småbørn og nysgerrige beboere vendt mod de otte stole i den ene ende af lokalet, som om en halv time bliver besat af lokalpolitikere, der skal debattere.

De fremmødte er dukket op for at blive klogere på kommunalvalget, og hvem de muligvis skal stemme på den 16. november. Fælles for dem er, at de kommer fra udsatte boligområder i Sydhavnen, hvor ikkevestlige indvandrere og efterkommere samt personer uden for arbejdsmarkedet er overrepræsenteret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Rahdoust Boeskov

"Men man mangler også at tager borgerne alvorligt, og føre den politik, som et flertal af borgere både ønsker og forventer."

Det er en fuldstændig forfejlet analyse.
Vores politikere fører 1: 1 den politik som en flertal forventer og ønsker: at de kan fortsætte med at leve på den måde, de plejer.

I virkeligheden er der kun ét spørgsmål, der reelt har betydning: Vil vi (du som politiker) reducere vores forbrug drastisk, eller ej? Det er det eneste, der betyder noget. Alt andet er symptom-behandling og/eller del- og-hersk.

Og eftersom minimum 95 % af kandidaterne/politikerne går ind for øget forbrug og vækst, så er det i bedste fald spild af tid at stemme, men sandsynligvis gør det bare situationen endnu værre. Hvis stemmeprocenten var fx 50%, så kunne man i det mindste anføre, at valget manglede demokratisk legitimitet.

Så lad være med at stemme i morgen, og lav i stedet noget, der giver mening.

Steffen. Jeg tror der er meget få, der går ind for lavere vækst - når det rammer dem selv! Der jamres, gang på gang, herinde, når sociale tilskud, pensioner, bistandshjælp ect ikke sættes op. Ikke mig, kun de andre skal rammes af negativ vækst. Er det ikke meget dansk? Og forudsigeligt?

Bent Nørgaard, det er fordi du har misset formålet - det er lavere vækst for alle andre.