Analyse
Læsetid: 5 min.

Lynvalg om formandspost kan tage livet af Dansk Folkeparti

Afgående formand Kristian Thulesen Dahl spiller højt spil med Dansk Folkepartis fremtid ved at insistere på et hurtigt valg af sin foretrukne efterfølger. Hvis Inger Støjberg bliver dømt ved rigsretten eller ikke selv ønsker at være DF-formand, kan partiet blive kastet ud i en politisk selvmordsmission
Ved at indkalde til ekstraordinært årsmøde den 23. januar er det lykkedes for Kristian Thulesen Dahl at udmanøvrere den ellers mest oplagte arvtager til posten som ny formand for Dansk Folkeparti: Morten Messerschmidt.

Ved at indkalde til ekstraordinært årsmøde den 23. januar er det lykkedes for Kristian Thulesen Dahl at udmanøvrere den ellers mest oplagte arvtager til posten som ny formand for Dansk Folkeparti: Morten Messerschmidt.

Claus Fisker

Indland
22. november 2021

Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti satser alt på Inger Støjberg.

Den tidligere næstformand i Venstre, forhenværende udlændingeminister og nu anklagede i rigsretten kan blive det forulykkede partis redning. Men manøvren er højst risikabel.

På lørdagens hasteindkaldte møde i partiets hovedbestyrelse på Hotel Trinity i Fredericia blev det besluttet at indkalde til ekstraordinært årsmøde allerede den 23. januar i Herning, og den afgående formand lagde ikke skjul på, hvem han helst ser som sin efterfølger.

»Rigtig mange i Dansk Folkeparti vil klappe i hænderne, hvis hun vil fortsætte sit politiske arbejde hos os,« sagde Kristian Thulesen Dahl ifølge TV 2 om Inger Støjbergs fremtidige muligheder i Dansk Folkeparti.

»Jeg fornemmer på hovedbestyrelsen, at der er fuld opbakning til, at hun fortsætter sit arbejde i Dansk Folkeparti, hvis hun vil. Jeg har jo sagt mange gange, at Inger Støjberg rent politisk passer nærmest 1:1 i DF.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Frikadellens flugt over plankeværket eller forloren hare med indbagt håndfil?

Et utroligt indviklet menukort ;-)

Ole Svendsen, Ole Frank, Jan Damskier, Katrine Damm, Helle Walther, Alvin Jensen, erik pedersen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Ja, men gør det noget ? De må gerne tage NB med også nedad. Jeg vil ikke savne nogen af dem. Men tro Støjberg har formatet til at redde dem og evner og format er naivt. Man skal kunne mere end modarbejde muslimer. At være leder kræver sin mand/ kvinde og stamina, det har hun ikke Inger Støjberg.

Ole Svendsen, uffe hellum, Tina Peirano, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Dylan Storm og John Andersen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

@Helle Walther.
Jeg tror din analyse er helt rigtig.
Derfor håber jeg, at de vil vælge IS!

Ole Svendsen, uffe hellum, Tina Peirano og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Mange vælgere skal have en markant person at stemme på.

Da DF, for snart mange år siden, var i vælten med fru Kjærsgaard ved roret, hørte man i kantinerne folk sige, at de stemte på "Pia". Jeg har sågar hørt grupperinger sige om sig selv: "Vi er Pianister".

Næsten ingen sagde: "Jeg stemmer Dansk Folkeparti". Stemmeafgivningen var i meget høj grad knyttet til personen, ikke til partiet.

Har nogen hørt nogen sige: "Jeg stemmer på Thulesen-Dahl"? Nej vel?

Skulle det lykkes at få frk Støjberg som forkvinde, lettes situationen ved, at man så kan sige: "Jeg stemmer på Inger!" Det vil blive "Inger" det primært kommer til at handle om. Partitilhørsforholdet vil være underordnet.

Men det vil kun kunne give partiet et mindre, kortvarigt opsving.

Søren Kristensen

Det tegner dårligt for Dansk Folkeparti at Thulesen-Dahl, som ikke har gjort noget forkert, er nødt til at gå. For det betyder jo, at det er politikken den er galt med.

Per Klüver, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henrik Ilskov-Jensen

Om Dansk Folkeparti er kort og godt at sige, at partiet har sejret sig selv ihjel.

Det kan de, der altid har hadet Dansk Folkeparti så være glade for, og vi, der altid har ønsket en restriktiv dansk indvandringspolitik, kan også være glade.

Så er da alle glade, om end af forskellige årsager.

@ Søren Kristensen. Jamen, det er jo netop Tulle's problem - han har ikke gjort noget forkert. Det ku' givetvis ha' gavnet ham, hvis han havde haft tommel- og pegefingeren i frimærkekassen.

Kigger man på de to der oftest nævnes som mulig arvtager til formandsposten, kan man få den tanke, at det er en kvalifikation, ikke at lade sig tynge specielt meget af fællesskabets regler...

Henrik Ilskov-Jensen

Per Jakobsen:

Sommetider er det en kvalifikation, ikke at lade sig tynge for meget af fællesskabets regler.

Som nu f.eks. Polen og Litauen, der i den af Hvideruslands diktator Lukasjenko fremkaldte migrantstrøm mod EU har befæstet deres grænser og valgt at se bort fra konventionernes asylregler, og derved fremkaldt et lettelsens suk i Berlin, Stockholm og Paris - hovedstæderne i de lande, som ville have været folkevandringens endemål - og dermed høstet EU-toppens anerkendelse for "ikke at lade sig tynge specielt meget af fællesskabets regler".

Hvideruslands Lukasjenko samt Polen og Litauen har således i fælleskab udstillet EU-toppens hykleri, når den i skåltaler hævder at holde fast i konventioner, der i en folkevandringstid vil gøre EU værgeløst over for nye folkevandringsbølger; medens den i handling stiltiende bifalder opbygningen af et Fort Europa.

Mens Dansk Folkeparti er i krise, synes det store EU således at være i gang med en restriktiv omlægning af sin indvandringspolitik i en grad, som ville have været utænkelig for blot få år siden.
Det sidste synes mig at være mere væsentligt end det første...