Boligpolitik
Læsetid: 6 min.

Ny boligaftale skal sikre langt flere almene boliger i de store byer

Med regeringens nye boligaftale bliver der vendt op og ned på boligkampen i Københavns Kommune, der særligt har præget det netop overståede kommunalvalg. Nye tilskud vil nemlig gøre det muligt at bygge almene boliger på grunde, som tidligere har været for dyre
Nyere byggeri i København – som for eksempel her i Nordhavn – er blevet kritiseret for ikke at indeholde nok alment byggeri. Samlet set udgør almene boliger i København under 20 procent af boligmassen, men det skal den nye boligaftale lave om på. Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) mener, at 40 procent vil være et godt pejlemærke.

Nyere byggeri i København – som for eksempel her i Nordhavn – er blevet kritiseret for ikke at indeholde nok alment byggeri. Samlet set udgør almene boliger i København under 20 procent af boligmassen, men det skal den nye boligaftale lave om på. Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) mener, at 40 procent vil være et godt pejlemærke.

Lars Laursen

Indland
27. november 2021

En ny boligaftale skal ved hjælp af økonomiske tilskud gøre det muligt at bygge langt flere almene boliger i de store byer.

I dag kan de almene boligselskaber ikke være med på de høje grundpriser i særligt København og Aarhus, men med den nye ordning bliver det muligt at øge andelen af alment byggeri på en række attraktive byggegrunde, hvis der er et politisk ønske om det i byerne.

Regeringen lancerede sit boligudspil for halvanden måned siden, og fredag eftermiddag kunne indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) stille sig frem foran pressen og fortælle, at han havde landet en aftale med Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Kristendemokraterne.

Aftalen afsætter i alt ti milliarder kroner frem til 2035, hvilket skal fremme byggeriet af almene boliger.

»Vi er glade og i godt humør over endelig at kunne lande det her og sikre bedre vilkår for at byudvikle rundt om i landet på en socialt bæredygtig måde,« lød det fra boligministeren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Der er så mange hjemløse i Danmark at det kun kan skyldes dårlig politisk ledelse. Vi er et rigt land med flere og flere fattige. De næste måneder bliver afgørende for den politiske dagsorden. Tror vi vælgere at kleptokratiet bliver afskaffet med Mette Frederiksen som statsminister? En Søren Pape står klar i kulissen til at fortsætte udbytningen. Som justitsminister brugte han sin indflydelse i en straffesag.

Corona bliver lakmusprøven, og de dumper.

Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Almene boliger på hvor mange m2? (Må man minde om at ca. halvdelen af befolkningen er singler.)

Estermarie Mandelquist, Bjørn Pedersen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Inge Lehmann, Ebbe Overbye, Rikke Petersen, David Zennaro og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Hurra, fint med flere billige boliger. Det vi så mangler er billig parkering af vores små el-biler, børn, unge og ældre, en skov, kirke, bibliotek med borgerservice, svømmehal - alt lige i nærheden - så vi får rigtige bykvarterer og ikke løsrevne livstomme stenørkner.

Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Inger Pedersen, Kim Houmøller, Erik Winberg og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Jeg glæder mig til den dag hvor konen og jeg sælger huset i provinsen og flytter til København. Vi regner med at få en almennyttig bolig på havnefronten på 100m2, oppe i højden og med elevator. Og garage med ladestik i kælderen. Ifølge rygterne skulle sådan en kunne erhverves for små 4000kr. Det er da et juleeventyr!

Bent Nørgaard - hvilke rygter?

Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Mogens Kjær anbefalede denne kommentar

Kim Houmøller

Kunne det måske tænkes at være regeringens spindoctorer? :-)

Torben Morten Lund

Svindlen i nummeret anført af den sympatiske Kåre Dybdal Bek ligger i, at man tager æren for at bruge de almene lejers penge.! Vi i den almene sektor vil gerne bruge vores egne penge til at bygge godt og billigt for og vi undgår lokalt ghettoer og parallel samfund ved at beslutte demokratisk sammen om projekterne - ikke ved socialdemokratiske pampere stjælervores penge. Normalt hedder det ekspropriation, og det overvejes nu i flere almene bestyrelser.

Bjørn Pedersen

Flere almene boliger, ok...men til hvem?

Hvis man virkelig ønsker flere almene boliger i de store byer, kunne man vel som en start lade være med at nedrive gode, velfungerende boliger, bare fordi man ikke bryder sig om de mennesker der bor i dem?

Thomas Tanghus, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Ninna Maria Slott Andersen, Bjørn Pedersen, Jan Bisp Zarghami, Ebbe Overbye og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar