Analyse
Læsetid: 5 min.

De Radikale vil løsrive sig fra Mette Frederiksen. Men det er lettere sagt end gjort

Svækkelsen af statsminister Mette Frederiksen åbner nye muligheder for De Radikale, som for alvor er begyndt at lege med tanken om at stille sig frit mellem blokkene. I praksis vil det dog blive mere end vanskeligt for Sofie Carsten Nielsen at skulle støtte en eventuel blå regering, som i givet fald også ville skulle baseres på Nye Borgerliges mandater
De Radikale har længe været frustrerede over, at statsminister Mette Frederiksen ofte hellere har villet samarbejde med stort set alle andre partier, og derfor arbejder Sofie Carsten Nielsen nu på at frigøre sig mere fra regeringen, skriver Lars Trier Mogensen.

De Radikale har længe været frustrerede over, at statsminister Mette Frederiksen ofte hellere har villet samarbejde med stort set alle andre partier, og derfor arbejder Sofie Carsten Nielsen nu på at frigøre sig mere fra regeringen, skriver Lars Trier Mogensen.

Sigrid Nygaard/Arkivfoto

Indland
27. november 2021

Frigørelsen fra Socialdemokratiet er begyndt. Fredag valgte De Radikale at skifte politisk side og støtte Venstre-manden og den genvalgte borgmester i Kalundborg Martin Damm som ny formand for Kommunernes Landsforening i stedet for den siddende socialdemokrat, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.

Budskabet er ikke til at tage fejl af: Socialdemokraterne skal ikke længere regne med automatisk støtte fra De Radikale.

Kursen inde på Christiansborg er også blevet mere konfrontatorisk. De Radikale føler bestemt ikke, at de skylder statsminister Mette Frederiksen (S) noget som helst. Det lille socialliberale parti er ved at forberede sig på igen at forvandle sig til et ægte midterparti, der potentielt kan få større realpolitisk indflydelse, end tilfældet har været siden valget i 2019 og dannelsen af den socialdemokratiske etpartiregering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vent nu og se, om de radikale overhovedet kommer over spærregrænsen.

jens christian jacobsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Men mange selv af læsere herinde er ellers tilhængere af de radikale og fjender af topskat og Socialdemokratiet, så mon ikke Rikke, at de Radikale får genfundet rollen og styrken som lus i skindpelsen?

Nej, Niels, jeg tror vi kan ende som Tyskland men hele to partier som kongemager, hvilket vil styrke demokratiet. Men hvis bare venstrefløjen kan holde sig stærk kan vi også kun vinde på det.

De radikales svingtur set fra en lidt anden vinkel:
https://socinf.dk/det-radikale-venstre-goer-op-med-sin-flygtningepolitik/