Kommunalvalg
Læsetid: 12 min.

Sophie Hæstorp Andersen skal løfte en tung arv for Socialdemokratiet

Sophie Hæstorp Andersen er på fornavn med de skæve eksistenser, hun er ikke en skarpskåret ideologisk fløjkriger – og så har hun København helt inde under huden. Men hun er også et relativt nyt ansigt for mange københavnere, lyder vurderingerne af Socialdemokratiets overborgmesterkandidat i København. Information tegner et portræt
Sophie Hæstorp Andersen deler valgmateriale ud ved Dronning Louises Bro under valgkampen til kommunalvalget 2021.

Sophie Hæstorp Andersen deler valgmateriale ud ved Dronning Louises Bro under valgkampen til kommunalvalget 2021.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
10. november 2021

Det er ikke hvilken som helst mandag morgen, Sophie Hæstorp Andersen ankommer på en hvid cykel til Dronning Louises Bro på Nørrebro i København.

Klokken er lidt over halv otte, solen er så småt ved at lyse byen op fra en skyfri himmel, og luften er frisk og føles ikke nær så kold, som man måske kunne have forventet af en efterårsmorgen som denne. Folk er for længst på vej på arbejde, og det er cykelstiens travle vejfarende, som Sophie Hæstorp Andersen er her for at møde.

Det er denne morgen, at Sophie Hæstorp Andersen, Socialdemokratiets kandidat til overborgmesterposten i København, skyder sin valgkamp i gang.

Og der ligger et stort pres på hendes skuldre.

Siden november sidste år har hun været partiets spidskandidat, efter tidligere overborgmester Frank Jensen trak sig. Socialdemokratiet har siddet på posten i mere end 100 år, og lige så længe har partiet været det største på Københavns Rådhus. Men det er ikke givet, at Socialdemokratiet igen bliver størst i hovedstaden. En meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget tre uger inden valget indikerede nemlig, at Enhedslisten kan overhale S. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Sofie Hæstorp Andersen har haft "nogle møgsager" som formand for Region Hovedstaden, siger forhenværende spindoktor for Helle Thorning Schmidt, Noa Redington.

Jo, det kan man vist godt sige.

"Man skulle tro, at en henvendelse fra en organisation af landets overlæger kunne være en fin anledning til en "åben demokratisk debat" med regionsledelsen. I stedet blev overlægerne, som det kontant hedder sig, hældt ned af brættet af selveste den demokratiske debats fortaler.

Ifølge den samme artikel i Politiken sagde Sophie Hæstorp Andersen: "Jeg kan ikke rigtigt se, hvad vi skal bruge endnu en analyse til.  Jeg hører fra langt de fleste medarbejdere og organisationer, at de ønsker ro om Sundhedsplatformen, og at vi bruger alle kræfter på at lave forbedringer og ikke begynder forfra med et nyt system". Og "(…) jeg kan ikke se, at der er noget i ekspertrådets rapport, der peger på, at det er det, vi skal gøre".

https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/meninger/kommentarer/2905-sadan-mo...

"Rigsrevisionen kritiserer 1813: Mål for ventetid og kvalitet er ikke opfyldtMangel på sygeplejersker er en af de udfordringer, der har forhindret Hovedstadens akuttelefon i at nå sine mål, lyder det fra Rigsrevisionen."

https://dagensmedicin.dk/rigsrevisionen-kritiserer-1813-maal-ventetid-kv...

"Flere politikere i Region Hovedstaden er stærkt utilfredse med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), efter det er kommet frem, at der i en af sagerne om meningitis-dødsfald ikke er lavet den kerneårsagsanalyse, der har til formål at forhindre fremtidige fejl."

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/regionraadsmedlem...

Sundhedsplatformen, som ALLE sundhedspersoner bander langt væk :

"Implementeringen af Sundhedsplatformen har ikke været god nok, anerkender koncerndirektør for Region Hovedstaden. Det skyldes fejl fra regionens ledelse og it-selskabet Epic, som står bag platformen.

Det er konklusionen i en ny rapport fra et afhængigt ekspertråd, som har undersøgt implementeringen."

https://m.itwatch.dk/ITNyt/Brancher/offentlig_it/article11556788.ece

Held og lykke med den nye overborgmester.

Morten Balling, Kenneth Krabat, Bjarne Andersen, Hans Houmøller, Henriette Werlauff, Steen K Petersen, Lasse Glavind, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Thomas Tanghus, Per Torbensen, Inge Lehmann og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

Det undrer mig at Information er begyndt at lave valgkamp for S i København. Nu dette portræt af spidskandidaten - den anden dag "rød mod rød" hvor det var Jonas Bjørn avisen lavede en stor artikel om.
Det klæder ikke Information.

Ole Bach, Kenneth Krabat, Dylan Storm, Bjarne Andersen, Flemming Berger, Henriette Werlauff, Marianne Jespersen, Steen K Petersen, Lasse Glavind, Ole Olesen, hans-henrik elofsson, Susanne Kaspersen, Thomas Tanghus, Erik Winberg, Inge Lehmann, Ruth Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Måske kommer turen snart til Line Barfod fra Enhedslisten, der står til at få flertal?

Kenneth Krabat, Henriette Werlauff, Marianne Jespersen, Steen K Petersen, Susanne Kaspersen og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Thomas Rasmussen

Først behandler hun københavnerne dårligt som borgere i regionen, og så vil hun være vores borgmester. Nej tak.

Dylan Storm, Eva Schwanenflügel, Lasse Glavind, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Per Torbensen, Inge Lehmann og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Morten Petersen

Skulle denne "artikel" ikke være mærket som sponseret indhold? Det er da ren mikrofonholderi.

Kenneth Krabat, Dylan Storm, Bjarne Andersen, Henriette Werlauff, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Lasse Glavind, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Thomas Tanghus, Erik Winberg, Inge Lehmann og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar

Det er bizart at København skal "arve" en politiker, som har kørt sundhedsvæsenet i region hovedstaden helt i sænk. Primært - ved ikke at indrømme en fejltagelse i valget af Epic som leverandør af sundhedsplatformen, der er det forkerte system til danske forhold (udviklet til det amerikanske brugerbetalte sundhedsvæsen).

Sidste gang var det den detroniserede nordjyde, der ikke blev formand for partiet, som skulle spise tudekiks på overborgmesterkontoret og det gik ikke videre godt. Frank lovede bl.a. at der kun skulle bygges højhuse i Ørestaden, men det var åbenbart kun til der kom rigtige penge på bordet i Carlsbergbyen, Nordhavn, Posthusgrunden, Amager Strand m.fl.

Hvad med at opstille en superkompetent borgmesterkandidat fra S?

Ole Bach, Kenneth Krabat, Bjarne Andersen, Henriette Werlauff, Eva Schwanenflügel, Lasse Glavind, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Per Torbensen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Ovre på Version2 og ingeniøren kunne man dengang læse, at det første firma der skulle undersøge forretningsfordelen af Epic vurderede, at det var et højrisikoprojekt.

Så blev de da bare udskiftet og så var Epic fin fin.

Jeg tror Anne Marie Krogsbølle har lidt mere styr på hele det uskønne forløb.

Alle med lidt omløb i hovedet ville jo med det samme kunne se, at en læge, der overtager en lægesekretærs arbejde, er dyrere i timeløn og ender med mindre tid til kerneydelsen.

Men vi har jo ikke korruption i Danmark, kun meget meget dumme politikere.

Vi har noget, at se frem til i København.

Kenneth Krabat, Henriette Werlauff, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Ole Olesen, Kim Houmøller, Susanne Kaspersen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Apropos sundhed og Sophie Hæstrup A.

Hun har talt for legalisering af cannabis herhjemme, bla. for at lette trykket på Pusherstreet i Christiania. Men vist uden at komme ind på, hvorledes hun vil beskytte omgivelserne mod 'passiv potning', beskytte rygerne selv mod de kendte sundhedsskader fra rygning og de andre bivirkninger såsom mulig intro til hårdere stoffer og psykoser.

Der er en del indeklima-problemer og lovudfordringer i de stater i USA, der har frigivet cannabis. En typisk joint udleder ca. 3,5 gange flere partikler end en cigaret, ifølge denne artikel: "Emerging Indoor Air Laws for Onsite Cannabis Consumption Businesses in the U.S" https://www.ajpmonline.org/article/S0749-3797(21)00330-5/fulltext. Dette og den meget gennemtrængende lugt fra cannabisrøg kunne indikere om muligt endnu større probemer fra passiv potning, end vi har haft fra passiv rygning.

Hvor ville det da være dejligt, hvis politik blev mere videns- og evidensbaseret og mindre quickfix'et.

Hun efterlader sig en katastrofe i Region Hovedstaden - som lige nu udspiller sig for øjnene af os - men det forbigår Information hurtigt i sit lille, loyale hyggeportræt her.

Det er åbenbart et glimrende cv som overborgmester i København, at man gennem otte år har kørt sundhedsvæsnet i sænk, efterlader en psykiatri i ruiner, fødegangen uden jordemødre, ambulancer uden reddere og en katastrofal Sundhedsplatform, der bare æder tid og medarbejdermoral.

Man må bare resigneret konstatere, at det sgu ikke er hos statsstøttemedierne, at man skal lede efter kritisk valgkampsdækning af magthaverne. Det er nærmest sådan lidt servicemeddelelser og Alt for Damerne-portrætter, vi kan håbe på.

Kenneth Krabat, Henriette Werlauff, Marianne Jespersen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Helt generelt bør Information seriøst overveje deres såkaldte portætter. Gang på gang viser det sig, at det ender med en gang småkælende positiv farvet mikrofonholderi.
Det har jeg skrevet som kommentar til andre og tidligere portrætter.
Måske kunne Information organisere et kursus i ordentlig nuanceret og kritisk portrætskrivning for deres medarbejdere. Dette er nemlig ikke en enkeltstående sag. Tidligere har man bl.a lavet lignende portættering af fx. Sophie Løhde. Midt I en valgkamp er det eneste man kan gøre er at fortsætte med Line Barfod og i virkeligheden så fremdeles med så mange borgmesterkandidater i København og omegn man kan nå. Det bliver formentlig uudholdelig læsning, men måske en læreproces!!

Kenneth Krabat, David Zennaro, jørgen djørup, Dylan Storm, Inge Lehmann, Lasse Glavind, Eva Schwanenflügel og Henriette Werlauff anbefalede denne kommentar

En idé at google "Lærkesletten" og hendes navn.
Og noget med, hvem hun er gift med.