Analyse
Læsetid: 5 min.

Støjbergs forsvarere: Vi får embedsmandsvælde, hvis ikke en minister må have stærke holdninger

Ved det sidste retsmøde inden dommen i rigsretssagen argumenterede forsvarerne for, at Inger Støjberg pressede sit embedsværk til at beskytte unge piger mod tvang i videst muligt omfang, men at hun aldrig bad dem gå længere, end loven tillod
René Offersen, den ene af Inger Støjbergs forsvarere, sagde torsdag, at anklagernes påstand om, at de unge adskilte par var blevet ramt hårdere end tamilerne i Tamilsagen, var »højdespringeren« blandt »de mange besynderlige ting«, anklagerne havde sagt i deres procedure onsdag.

René Offersen, den ene af Inger Støjbergs forsvarere, sagde torsdag, at anklagernes påstand om, at de unge adskilte par var blevet ramt hårdere end tamilerne i Tamilsagen, var »højdespringeren« blandt »de mange besynderlige ting«, anklagerne havde sagt i deres procedure onsdag.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
26. november 2021

En minister har ret til at have stærke holdninger. Hun skal også have mulighed for at trykprøve vurderingerne fra sit embedsværk. Spørge kritisk ind til, om embedsmændene nu også er gået så langt som muligt for at efterleve hendes ønsker. Så længe hun ikke beder dem gå længere, end juraen tillader.

Sådan sagde advokat for Inger Støjberg Nicolai Mallet under forsvarernes procedure torsdag, der blev den sidste retsdag inden domsafsigelsen i rigsretssagen.

»Det er et sundhedstegn for folkestyret,« konstaterede han. »Ellers får vi embedsmandsvælde i Danmark.«

Ligesom anklagerne gjorde onsdag, leverede forsvarerne en klar og stringent procedure. Både Nicolai Mallet og Inger Støjbergs anden advokat, René Offersen, fremhævede de dokumenter og vidneudsagn i den særdeles omfattende sag, der støtter den forhenværende minister.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sagen er jo helt identisk med makrel Mettes, dog med den krølle at MF og politiske rådgivere og pseudo embedsmænd/kvinder bevist kommunikerede på et medie, hvor de ikke følte de skulle journalisere og slettede kommunikation efter de var blevet bedt om den. Som med IS spurgte man bevist ikke efter lovhjemmel selvom det er helt fundamentalt inden større indgreb i menneskers liv. Man spurgte bevist ikke da man viste der ikke var hjemmel og ville tage beslutninger alligevel. Så det er en ren politisk beslutning hvis IS trækkes i retten og MF ikke. Selv i statsministeriet ved man at der skal være lovgrundlag og det var MF der tog beslutningen men den skulle tørres af på fødevareministeren. Om man sympatisere med IS eller MF beslutninger burde ikke have noget med sagen at gøre.

Jakob Bonde, er du klar over, at der er en meget stor forskel på bevist og bevidst?

John Andersen, Inge Lehmann, Steen K Petersen, Svend-Erik Runberg, Peter Beck-Lauritzen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Egon Stich, Holger Nielsen, Helle Walther, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Rasmus Knus, Bent Nørgaard, Inger Pedersen, erik pedersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

"Støjbergs forsvarere: Vi får embedsmandsvælde, hvis ikke en minister må have stærke holdninger"

Og vi risikerer uansvarligt politikerstyre, hvis ministre ikke kan holdes ansvarlige for konsekvenserne af deres ageren

Hvad er værst?

John Andersen, Birthe Drews, Inge Lehmann, Steen K Petersen, Svend-Erik Runberg, Peter Beck-Lauritzen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Holger Nielsen, Helle Walther, Hans Larsen, erik pedersen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Gert Romme, Henning Kjær, Torben Nielsen og Ole Meyer anbefalede denne kommentar

Mon ikke strammerkagerne bliver skiftet ud med vand og brød?

Holger Nielsen, Peter Beck-Lauritzen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Min ”stærke holding”, som jeg deler med den tyske filosof Max Stirner, er, at ejendom er en fantasme, så derfor tager jeg frit, hvad jeg har lyst til, også din bil og maden i dit køleskab, uden at betragte det som dit, bare fordi jeg har lyst – og hvis ikke jeg kan gøre det ustraffet, så har vi altså bare ”politivælde”. Forresten skal jeg også have gavmild mulighed for at ”trykprøve” – ellers!

”Vorherre bevares,” som man siger.

Jeg synes nu ellers, at det største sundhedstegn i meget, meget lang tid ville være en klar dom til Støjberg. Vores politikere har ingen kvaler med at forpeste samfundet og bryde og forvanske regler (som de endda selv har fundet på!) – og slipper for konsekvenser gang på gang. Dét er om noget et sygdomstegn. Nu har vi for en gangs skyld brug for et sundhedstegn.

Døm alle dem, som dømmes skal, uden at tage hensyn til politisk overbevisning, retorik eller ”blok”. Og giv os så også den forfatningsdomstol. (eller lign.)!

Mette Johansson, Egon Stich, John Andersen, Birthe Drews, Inge Lehmann, Steen K Petersen, Svend-Erik Runberg, Peter Beck-Lauritzen, Rolf Andersen, Inger Pedersen, Peter Wulff, Alvin Jensen, Søren Henrik Jepsen, Holger Nielsen, jørgen djørup, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Yvonne Mogensen anbefalede denne kommentar

Hvis et ægteskab indgås under tvang er det problematisk.

Siger jeg, der aldrig har været gift......Muligvis er jeg giftig, det er så andet.....

MEN. Engang for ikke ret længe siden, blev de fleste danskere gift (uden at være giftige?), uden anden årsag end den praktiske. Som var til kvindens bedste p.g.a. graviditet, eller mandens , muligvis p.g.a karriere, og anden mulig økonomisk årsag.

Kærlighed er noget andet end ægteskab, det er dog muligt med ægteskabet, som så bare er vigtigt at få placeret rigtigt. Altså skabet.

Nogen sprang så siden ud af skabet, og muligvis godt dette.

Hvorfor indvandrere eller flygtninge skulle være forskellige fra de nordiske vedrørende dette indgåede ofte religiøse eller rådhusmanifeste er en gåde.

Man spørger ungdommen, og satser på denne, helt ned til 12 års alderen, gør dem ansvarlige, de er så bevidste, så samfundsduelige, at de kan blive borgmestre helt fra deres 18.år.
Mange af de bedste mødre blev det fra deres 17. år, og siden er de blevet lykkelige olde og tipper, fordi de har været heldige helt fra ungdommen at finde deres hjertes udkårne allerede før det attende år.

Hvad forket er der ved kærligheden?

Den kender ingen grænser. Og det er det, som sagen skal handle om.

Steen K Petersen, Svend-Erik Runberg, Peter Beck-Lauritzen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Holger Nielsen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Yvonne Mogensen

“Tilskriv aldrig noget til ond vilje, hvis dumhed er en tilstrækkelig god forklaring.”
Det må være det, Inger Støjberg’s forsvarere procederede for ?
Ikke desto mindre, har IS det åbenlyse ansvar for lovovertrædelserne.

Steen K Petersen, Svend-Erik Runberg, Peter Beck-Lauritzen, Alvin Jensen, Holger Nielsen, Helle Walther, Hans Larsen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg så de mange mange samråd IS blev indkaldt til, især Johanne Schmidt Nielsen fra Ø var skarp, men igen og igen enten løj IS, eller undlod sandheden, eller havde en ny forklaring, så at tørre det af på embedsværket er groft. Det er fint for hende, at hun ser på det på sin måde, men det giver hende ikke ret til at spille Vor herre overfor andre mennesker og tilsidesætte konventioner og lovgivningen og det var hvad hun gjorde.
Og man kan overhovedet ikke sammenligne Instrukssagen med minksagen. Og derfor kommer MF ikke for en rigsret. Måske en næse, men intet andet.

Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Holger Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Og det er lidt spøjs ,at DF har så travlt med at straffe og udvise folk i landet for den mindste forseelse, alt mens de i egne rækker har en næstformand, der er dømt for kriminel handling og ønsker en ny formand som har været for rigsretten og måske dømmes.

Eva Schwanenflügel, John Andersen, Inge Lehmann, Holger Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Rolf Andersen, Inger Pedersen, Palle Jensen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg synes, det er betegnende, at journalisterne stadig glemmer, at der var procedurer til tvangsgifte, der faktisk beskyttede dem bedre.

Og det er betegnende, at ingen kalder Støjberg ud for sin chauvinisme.

Hun kaldte det konsekvent barnebrude, selv om der også var en 17 årig knægt, selv om medierne jo elsker, at kalde dem mænd, når de har lidt mørkere hud.

Tvangsægteskaber er også noget der rammer mænd.

Så alle informationerne sammenlagt viser, at Støjberg gjorde det for sig selv og ingen andre, hverken for de involverede ægtepar eller for at udfordre embedsværket.

Carsten Nørgaard, Eva Schwanenflügel og John Andersen anbefalede denne kommentar