Kommunalvalg
Læsetid: 8 min.

I Svendborg går det så godt, at man har sin egen delfin. En klimaplan har man dog ikke endnu

Et sted på Sydfyn boomer det med københavnere og kulturattraktioner. Kommunen blomstrer og er med sit store fokus på byudvikling i voldsom vækst. Men hverken borgmester eller byråd har en plan for at nå det store klimamål. Næste stop på Informations valgtur er Svendborg
I 2019 slog delfinen 'Delle' sig ned i Svendborgsund, og den boltrer sig også i havnen - dog ikke da Informations fotograf kom forbi. 'Delle' er langt fra den eneste tilflytter, sidste år fik Svendborg 800 flere borgere.

I 2019 slog delfinen 'Delle' sig ned i Svendborgsund, og den boltrer sig også i havnen - dog ikke da Informations fotograf kom forbi. 'Delle' er langt fra den eneste tilflytter, sidste år fik Svendborg 800 flere borgere.

Magnus Hove Johansson

Indland
3. november 2021

Intet beskriver Svendborg bedre end byens lokale delfin. Det tre meter lange øresvin, i folkemunde kaldet ’Delle’, som har bosat sig i sundet, og som et slags kommunalt kæledyr lystigt springer rundt i havnen for at hilse tilrejsende velkommen til det eksotiske Sydfyn.

Delle udstråler overskud og optimisme og er med infotavler på kajen og »her bor Delle«-skilte i vandet blot en af Svendborgs mange nye kulturattraktioner. Med sin ankomst i 2019 er Delle som nytilflytter også udtryk for, at det går godt i Svendborg. Så godt at kommunen det seneste år har haft en fremgang på 800 borgere, hvoraf mange er musikere, teaterfolk og børnefamilier, og mere end halvdelen er kommet fra København. En imponerende tendens med tanke på kommunens knap 60.000 indbyggere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg synes umiddelbart at artiklen starter i en nedladende tone i forhold til denne smukke by, men det hjælper lidt hen ad vejen.
Men rigtigt byen er en drøm for mange der har lidt overskud og sans for natur og kultur. Byen er netop så stor at der er plads til det hele, men selvfølgelig er byen også ramt af samfundets ændringer.
En del som arbejder i Odense vælger Svendbord som bolig.

En fin bolig-, fritids- og underholdningsby.

Ikke en industriby, idet kommunen siden 1980'erne effektivt har gjort sit bedste for at jage alle større produktionsvirksomheder/arbejdspladser (fx. spritfabrikken, konservesfabrikken, Kelloggs, skibsværftet og garveriet) væk.

Hvad der ikke er med i fortællingen om Delle er at den i bund og grund er en invasiv art,som for øvrigt ikke viger tilbage for at lege med og dræbe de lokale marsvin.
Hvorfor er der ikke nogle lokale jægere der har dræbt dyret for længst ?
Nå nej, den dræber ikke deres vildt og så er delfiner jo åh så nuttede.