Rigsretssagen mod Støjberg
Læsetid: 7 min.

60 dages fængsel: Rigsretten fejede Støjbergs forklaring fuldstændig af bordet

25 ud af 26 rigsretsdommere var ikke i tvivl: Inger Støjberg besluttede på trods af advarsler, at der skulle gælde en indkvarteringsordning, som var ulovlig. Og hun kunne formentlig have fået en endnu hårdere medfart, hvis hun også var blevet tiltalt for vildledning af Folketinget
Sammenbidt og berørt forlader Inger Støjberg rigsretten for at udlægge sin oplevelse af dommen for den fremmødte presse.

Sammenbidt og berørt forlader Inger Støjberg rigsretten for at udlægge sin oplevelse af dommen for den fremmødte presse.

Sigrid Nygaard/Arkivfoto

Indland
14. december 2021

Forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg overtrådte med forsæt ministeransvarlighedsloven, da hun tilbage i februar 2016 pålagde Udlændingestyrelsen at udføre en ulovlig administration på trods af advarsler fra embedsværket. Så klar er dommen i danmarkshistoriens sjette rigsretssag.

Det tog retsformanden, højesteretspræsident Thomas Rørdam, 12 minutter at oplæse et koncentrat af den 149 siders lange dom i sagen mod Inger Støjberg. Umiddelbart efter domsafsigelsen forlod hun – med et sammenbidt udtryk i ansigtet – retslokalet sammen med sin familie og sine forsvarere og med Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti lige i hælene.

Udenfor rigsrettens lokaler i Eigtveds Pakhus fastholdt Inger Støjberg, at hun havde gjort det rigtige. Hun havde reddet mindreårige piger fra tvangsægteskaber med ældre mænd.

Rigsrettens dom handler ellers i høj grad om, at hun overtrådte selv samme pigers rettigheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Demonstranterne der brændte en koran af , mente åbenbart også, at det ikke drejede sig om barnebrude. :)

Anne-Marie Esmann, John Andersen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen, Ejvind Larsen, Jane Nielsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Forbløffet, chokeret, rystet, kan ikke kapere det - lyder det fra hovedpersonen selv, samt hendes fanskare af DF koryfæer efter dommen.

Er de virkelig dét? Eller er det bare mere af det samme teater?
For hvis de oprigtigt mener det, så lever disse mennesker jo i et værdimæssigt parallelsamfund

Hvilket i øvrigt altid har været min opfattelse. Disse menneskers mentalitet er lige så klan-agtig, som dem de kaster deres nidkære vrede på

/O

Esben Klinker Hansen, Jan Fritsbøger, Lars Jørgensen, Per Meinertsen, Pietro Cini, Ib Gram-Jensen, P.G. Olsen, Mogens Holme, Magnus Fischer, Thomas Frisendal, lars søgaard-jensen, Ruth Sørensen, Thomas Helbo Hansen, Anne-Marie Esmann, John Andersen, Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Kjeld Pedersen, Anne Søgaard, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Niels Peter Nielsen, David Breuer, Anders Reinholdt, Holger Nielsen, erik pedersen, Jørgen Tryggestad, Ejvind Larsen, Ole Meyer, Carsten Munk, Torben Bruhn Andersen, Inger Pedersen, Rolf Andersen, David Zennaro, Jane Nielsen, Inge Lehmann, Herdis Weins, Lillian Larsen, Ebbe Overbye, Ole Frank, Alvin Jensen, Poul Erik Pedersen, Ib Christensen og Peter Wulff anbefalede denne kommentar

Nej, olivier, de er langt være.

Jan Fritsbøger, lars søgaard-jensen, Anne-Marie Esmann, Holger Nielsen, Ejvind Larsen, Inger Pedersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Søren Løvborg

Jeg er sgu også forbløffet og chokeret. Det danske retsvæsen har en lang tradition for at holde sig på god afstand af politiske beslutninger. At se en minister blive dømt en (reel, ubetinget!) straf for at have brudt loven i sit virke… det troede jeg ikke at jeg nogensinde skulle opleve. Så stor tiltro havde jeg ganske enkelt ikke til rigsretten. En glædelig overraskelse.

Marianne Jespersen, lars søgaard-jensen, Thomas Helbo Hansen, Anne-Marie Esmann, John Andersen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, søren ploug, David Breuer, Anders Reinholdt, Holger Nielsen, erik pedersen, Kenneth Krabat, uffe hellum, Jørgen Tryggestad, Ejvind Larsen, Torben Bruhn Andersen, Inger Pedersen, Rolf Andersen, David Zennaro, Jane Nielsen, Inge Lehmann, Herdis Weins, Knut Borch-Johnsen, Asiya Andersen, Alvin Jensen, Jette Kjældgaard og Ole Frank anbefalede denne kommentar

"Vi kan regne med Inger", "Vi kæmper for de danske værdier", "Vi står bag Inger hele vejen", "Hun er den eneste ærlige politiker"... Inger Støjbergs 2 støtter i Aftenshowet. Ligegyldigt at hun overtræder loven. Ligegyldigt at loven allerede giver mulighed for at skille par ad. Måske er der nogle danskere, der skal have deres skolepenge tilbage!

Ib Gram-Jensen, Inge Lehmann, Mogens Holme, Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Asiya Andersen, søren ploug, Karen Grue, Holger Nielsen, erik pedersen, Ole Meyer, Inger Pedersen, Rolf Andersen, David Zennaro, Herdis Weins og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Knut Borch-Johnsen

Men det risikable er at vi både i Danmark og i store dele af den demokratiske verden har fået skabt en kultur hvor selv lovgivning kan omfattes af begrebet "fake data/information". Kritikerne af dommen vil til en hver tid fastholde at hun handlede i overensstemmelse med Dansk kultur og moral, og at det derfor var urimeligt at hun blev dømt. Ninn Hansen sagen handlede også om håndtering af flygtninges rettigheder, og også den gang var der (ganske vist færre) kritikere af dommen som sagde at han jo bare gjorde det danskerne ønskede.

Der forestår en gigantisk opgave. Den handler ikke om at få Støjberg ud af politik. Den handler om at få os alle til at forstå betydningen af grundlægende retsbegreber, og til at forstå at menneskerettigheder skal tages alvorligt. At når vi som nation vælger at stå bag internationale konventioner og rettigheder, så kan vi ikke bag efter vende ryggen til dem fordi det er politisk opportunt. Den hovedrengøring skal ikke kun omfatte partierne på den yderste højrefløj. Det er en omgang stort set samtlige partier skal igennem hvis Danmark igen skal kunne fremstå som en internationalt annerkendt partner når det gælder menneskelige rettigheder.

Marianne Jespersen, Jørgen Mathiasen, Jan Fritsbøger, Lars Jørgensen, Birthe Drews, Ib Gram-Jensen, P.G. Olsen, Lillian Larsen, Magnus Fischer, Thomas Helbo Hansen, lars søgaard-jensen, Ruth Sørensen, Anne-Marie Esmann, Morten Wieth, Kurt Nielsen, Kjeld Pedersen, Anne Søgaard, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Niels Peter Nielsen, David Breuer, Anders Reinholdt, Holger Nielsen, erik pedersen, Alvin Jensen, Ejvind Larsen, Ole Meyer, Flemming Berger, Inger Pedersen, Rolf Andersen, David Zennaro, Jane Nielsen, Inge Lehmann, Ole Henriksen, olivier goulin og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Ja, enig med dig, Knut Borch-Johnsen, jeg synes, at det er meget bekymrende, at så mange danskere mangler en fundamental viden om retssamfundet, og at det gør dem sårbare overfor politiske manipulatorer som Inger Støjberg.

Jørgen Mathiasen, Inge Lehmann, lars søgaard-jensen, Anne-Marie Esmann, Morten Wieth, John Andersen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, søren ploug, Karen Grue, Holger Nielsen, erik pedersen, Alvin Jensen, Kenneth Krabat, Ejvind Larsen, Inger Pedersen, Rolf Andersen og Jane Nielsen anbefalede denne kommentar

Piiiinligt, at et medlem (endnu da) af Danmarks lovgivende forsamling går ud og de facto underkender en rigsretsdom ved - fortsat - at hævde, at det drejer sig om noget helt andet end det, rigsretten har behandlet

Jørgen Mathiasen, Karen Møller Grothe, Lillian Larsen, Inge Lehmann, lars søgaard-jensen, Anne-Marie Esmann, John Andersen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Karen Grue, David Breuer, Holger Nielsen, erik pedersen, Alvin Jensen, jørgen djørup, Ejvind Larsen, Ole Meyer, Carsten Munk og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Inger Pedersen, problemet er bare, at der er rigtig mange, der tror på det. De tror helt alvorligt på, at vi hermed har accepteret pædofili i Danmark. Det er helt surrealistisk.

Jan Fritsbøger, Lillian Larsen, Inge Lehmann, Anne-Marie Esmann, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Holger Nielsen, erik pedersen, Alvin Jensen, Inger Pedersen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Inger Støjberg er totalt ligeglad med de unge piger og deres " ældgamle mænd" på 22 - 26 år. Det er og bliver kynisk umenneskelig politik.

Jørgen Mathiasen, Jan Fritsbøger, David Zennaro, Lillian Larsen, Inge Lehmann, Mogens Holme, Anne-Marie Esmann, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Niels Peter Nielsen, Inger Pedersen, Holger Nielsen, erik pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Hvornår kommer der en #MeToo-bølge om fællesskabsovergreb?

Men... Er dét ikke, hvad denne retssag også handler om? At retsforfølge asocialt magtmisbrug?

Det er sgu en meget lang skude at få til at skifte retning: Oversete mennesker forbliver oversete uden egne krigere. Populistiske og opportunistiske kamphunde lover at politisere deres behov. Projektet lykkes - med løgne, hadtale, chikane, og trampen på de endnu svagere, samles stemmer og følgere. Og endnu mindre respekt fra højidealisterne til følge.

Hvis så bare høje humanistiske idealer var lig menneskelig varme, men det er jo helt tydeligt ikke tilfældet.

Anne-Marie Esmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Kenneth Krabat

Kunne du oversætte eller forklare, så almindelige dødelige også kunne forstå, hvad du mener?

Inge Lehmann, Kent Bajer, Asiya Andersen og søren ploug anbefalede denne kommentar

Frederikke Nielsen

"Inger Pedersen, problemet er bare, at der er rigtig mange, der tror på det. De tror helt alvorligt på, at vi hermed har accepteret pædofili i Danmark. Det er helt surrealistisk."

Ja, det er et problem, at "folk" hopper på den.

Men jeg ser det faktsisk som et MARKANT større problem, at de ansvarshavende benytter sig af den strategi - og dermed synliggør, at de ser FOLKET som netop "folk": Umælende kræ, der kan bildes hvad som helst ind.

Det er seriøst træls, når reklamebranchen går ad den vej - men det er intet mindre end katastrofalt, når folketingsmedlemmer, der skulle forestille at være FOLKETS repræsentanter benytter sig af strategien for at hævde egen indflydelse!

Jan Fritsbøger, Ib Gram-Jensen, Lillian Larsen, Inge Lehmann, Holger Nielsen, lars søgaard-jensen, Anne-Marie Esmann, Morten Wieth, Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel og søren ploug anbefalede denne kommentar

Inger Pedersen, ja, enig, for Inger Støjberg er jo bestemt ikke dum, og det er de fleste andre politikere heller ikke. Det ved udmærket godt, hvad de gør, når de manipulerer og propaganderer. Derfor synes jeg også straffens hårdhed er velfortjent.

Jan Fritsbøger, Inger Pedersen, Inge Lehmann, Holger Nielsen, jørgen djørup, Anne-Marie Esmann, Morten Wieth, Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel og søren ploug anbefalede denne kommentar
Christian Bruun

@Knut Borch-Johnsen “Ninn Hansen sagen handlede også om håndtering af flygtninges rettigheder, og også den gang var der (ganske vist færre) kritikere af dommen som sagde at han jo bare gjorde det danskerne ønskede.”

Husker, at Søren Krarup forsvarede Ninn med at “fædrelandet var i fare”.

Inge Lehmann, Holger Nielsen, Anne-Marie Esmann, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og søren ploug anbefalede denne kommentar

Det var en god dag for demokratiet, en god dag for Danmark. En god dag for Inger Støjberg, der fik hvad hun fortjente!
En dom der måske for "djøfferne " at vågne op, men bange er de.

Lisbeth Kortegaard

Søren Bro: Rigsretten udgøres ikke af 25 Højesteretsdommere, men op til 15, herudover op til 15 politisk udpegede dommere, som kun har det til fælles, at de ikke aktuelt er medlem af Folketinget.
Der er noget ved undertitlen på denne artikel der skurrer i mine ører. At man træffer en beslutning er vel ikke det samme som at man ikke er/ har været i tvivl. Jeg var/er ikke fan af Inger Støjberg’s udlændigepolitik, men synes såmænd ikke den nuværende regerings samme adskiller sig i det væsentlige. Lad den der er ren kaste den første sten, og lidt tilbageholdenhed med sarkasme og mudderkastning klæder vist alle, også denne forfatterkreds.

Anne-Marie Esmann

Jo det er rigtigt at den nuværende regering ikke er for køn på netop dette område. De har for længst bevidst, at de vitterlig tror at magten kan bevares ved at være hård på udlændingepolitik og dermed vores etniske mindretal. Det er lige forrykt.

Det sidste sosserne har gjort er at stramme reglerne for at opnå dansk pas. Det har de bl.a. gjort med NB og DF. Føj. Men denne dom gør at der nu ikke længere kan være tvivl om, at lov og konventioner skal overholdes. Så vi må se hvad fremtiden bringer for de fremmedfjendske politikere. De er alle, og jeg mener alle, lige forfærdelige.

Marianne Jespersen, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
lars søgaard-jensen

IS'. "omsorg" for barnebrudene er jo bare et flosset figenblad, der skal dække over endnu et frenetisk forsøg på muslim-bashing.
Dommen er en sejr for såvel almindelig og politisk anstændighed.
Dejligt at retsstaten ikke helt er afgået ved døden. Må flere få mere kendskab til denne vigtige størrelse.

Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, olivier goulin, Inger Pedersen, Anne-Marie Esmann og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Er der nogen der ved, hvor gamle "barnebrudenes mænd reelt var blandt de adskilte asylpar? Vi skal tro at det var nogle gamle grisebasser, men reelt kan de lige så godt have været 19-22 år.

Med hensyn til dommens størrelse og IS (herlig forkortelse)'s mulighed for at fortsætte i Folketinget: Hvis en asylansøger begår kriminalitet, der takseres til 60 dages fængsel, ryger vedkommende ud af landet med det samme.

Henrik Poulsen.
Den ældste brudgom/grissebasse var vist 31 år.
Danske mænd på 30 år synes/føler stadig de er unge.

Henrik Poulsen

Fra Ombudsmandens redegørelse
Udlændinge- og Integrationsministeriet - se aldersopgørelse s. 6

https://www.ft.dk/samling/20181/almdel/uui/spm/418/svar/1561592/2023159.pdf

Peter Wulff, Eva Schwanenflügel og Niels Peter Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Peter Nielsen

60 dage blev så prisen for stædigt at ville "imødekomme" to barnebrude, der ikke ønskede at blive indkvarteret sammen med deres ældre partner - men på uretfærdig bekostning af alle de andre par (ifølge førnævnte redegørelse fra ombudsmanden).

Niels Peter Nielsen

Næh, dem behøvede IS såmænd ikke bekymre sig om.

De to 14-årige piger under den seksuelle lavalder på 15 år i Danmark var allerede skilt ad fra deres ægtemænd på henholdsvis 26 og 28 år af sagsbehandlerne i Røde Kors.

Fordi: Sådan er loven i Danmark...

At hun skulle ære "fejlstraffet" af 25 ud af 26 dommere svarer til lodret mistillid til det ret(færdighed)ssamfund, som den danske kultur er. Og lugter langt væk af "dårlig taber": Damen satsede, hun tabte, og anderkender nu ikke spillets regler. Typisk mangel på ydmyghed og sandhedsevne, som kendetegner opportunisme.

FYI, Inger og andre: Danmarks retssystem har indtil for nyligt* betragtet retfærd som rehabilitering, ikke om hævn og straf, som eks i USA. Og vi ligger meget højt på listen over ikke-korrupte samfund - hvilket betyder, at retssystemet ikke har en bagvedliggende agenda eller at domme er bestilt arbejde, som Ingers følgere tror.

*Visse ting - Lærkesletten, forhindring af borgerindvendinger, fremmedlands-udlicitering af opbevaring af straffede udviste oa. i den senere tid - kan så tvivl om retssystemets ufejlbarlighed, men retfærd er en LØBENDE forhandling med samfundet. Som enhver kan bidrage til via den demokratiske proces.

mit V hænger - vvvvvvvvvvvvvvvvv