Analyse
Læsetid: 5 min.

FE-chefer frifundet i skandalesag: Skal nye skandaler undgås, skal loven gøres klarere

De hjemsendte chefer fra Forsvarets Efterretningstjeneste blev pure frikendt af den undersøgelseskommission, der det seneste år har undersøgt sagen i hemmelighed. Skal lignende skandaler undgås i fremtiden, gør politikerne klogt i at sikre tjenesten et mere klart lovgrundlag
Der er ikke grundlag for at drage nogen til ansvar i sagen. Herunder den daværende FE-chef Lars Findsen (billedet), den tidligere chef Thomas Ahrenkiel og tre andre medarbejdere i tjenesten, som i august 2020 blev sendt hjem.

Der er ikke grundlag for at drage nogen til ansvar i sagen. Herunder den daværende FE-chef Lars Findsen (billedet), den tidligere chef Thomas Ahrenkiel og tre andre medarbejdere i tjenesten, som i august 2020 blev sendt hjem.

Celina Dahl

Indland
14. december 2021

Der er ikke grundlag for at drage nogen til ansvar, og der er ikke grund til kritik af hverken efterretningstjeneste eller ansatte.

Så klar var konklusionen fra den undersøgelseskommission, der det seneste år i hemmelighed har undersøgt historisk alvorlige beskyldninger mod Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Beskyldningerne blev rejst af Tilsynet med Efterretningstjenesterne i august 2020 og førte til hjemsendelse af både den daværende FE-chef Lars Findsen, den tidligere chef Thomas Ahrenkiel og tre andre medarbejdere i tjenesten.

Ifølge en pressemeddelelse, som tilsynet udsendte på baggrund af materiale fra en eller flere whistleblowere, havde FE »tilbageholdt centrale og afgørende oplysninger for tilsynet og givet tilsynet urigtige oplysninger om forhold vedrørende tjenestens indhentning og videregivelse af oplysninger«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her