#METOO
Læsetid: 6 min.

Flere kvinder bakker op om kritik af TV 2’s advokatundersøgelse om sexisme

Forleden rejste to kvinder skarp kritik af TV 2’s advokatundersøgelse for at være overfladisk og partisk. Nu bakker tre kvinder op om den del af kritikken, som går på, at HR-chefen sad med ved samtalerne. ’Klart tegn på, at man ville beskytte ledelsen,’ siger en af dem. TV 2’s direktør ’undrer sig over kritikken’, skriver hun i et svar
Forleden rejste to kvinder skarp kritik af TV 2’s advokatundersøgelse for at være overfladisk og partisk. Nu bakker tre kvinder op om den del af kritikken, som går på, at HR-chefen sad med ved samtalerne. ’Klart tegn på, at man ville beskytte ledelsen,’ siger en af dem. TV 2’s direktør ’undrer sig over kritikken’, skriver hun i et svar

Christian Lindgren

Indland
22. december 2021

Tre kvinder, som sidste år indberettede oplevelser med seksuelle krænkelser til TV 2’s  advokatundersøgelse, bakker nu op om den kritik af undersøgelsen, som er blevet rejst i Information.

Kvinderne er fortsat ansat på TV 2 og ønsker derfor at være anonyme. De fandt det alle tre problematisk, at HR-chefen som udgangspunkt skulle sidde med under samtalerne. De oplevede det som et tegn på, at ledelsen var til stede og kunne påvirke dem.

Samtidig mener de ikke, at det fremgik klart, at det kunne være anderledes.

Direktør Anne Engdal Stig Christensen sagde ellers til Information mandag, at det var en »klar præmis« i oplægget til advokatundersøgelsen, at man kunne bede om, at HR ikke sad med. Hun udtalte også, at der ikke var nogen, der ikke bakkede op om en model, hvor HR-chefen var til stede under samtalerne – »hverken vores tillidsfolk eller andre«.

Som reaktion på denne udtalelse lyder det fra en af kvinderne:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvis der skal ændringer i denne verserende sag i TV2 , må og skal disse kvinder træde samlet frem og melde klart ud, - hvem var det der krænkede dem, så navnene kommer frem på de personer som krækede dem, - for når først "katten er ude af sækken", så er den meget få ned i sækken igen, og ledelsen må handle for at vise de mener de fine ord de omgiver sig med.

Ved tavsheden opnår kvinderne derimod at støtte krækelseskulturens fortsættelse på TV2, og det hjælper som bekendt ikke noget der peger på ændringer.

Det er da utroligt at der sidder en ledelsesrepræsentant med til en advokatundersøgelse! Det vil kunne lægge bånd på de interviewe kvinder der kan frygte at blive ‘upopulære’ hos ledelsen hvis de er ærlige. Og det undrer mig at fagforeningen går med til det. Hvis kvinderne skulle have en bisidder, skulle det da være deres tillidsrepræsentant og ikke en ledelsesrepræsentant!

Fam. Tejsner, Søren Rehhoff, Eva Schwanenflügel, Kim Ravn-Jensen, uffe hellum, Inger Pedersen, Lotte Tvede og Susi Trolle anbefalede denne kommentar

Jeg kan ikke forestille mig, at dette mønster er anderledes i andre firmaer eller andre typer personalesager.
En advokatundersøgelse af et forhold, hvor dele af ledelsen er involveret, må naturligvis adskille informations-indsamling uden forstyrrende tilstedeværelse, fra den senere rapportering til de indvolverede parter, inklusive ledelsen og de anklagede parter og deres repræsentanter.
Hvis der er forstyrrende tilstedeværelser, indikerer det jo en stærk opfordring til at holde kæft og komme videre, ligesom det jo skete for TV2.
En rigtig omhyggelig fejning, lige ind under gulvtæppet.