Klumme
Læsetid: 3 min.

Georg Metz: Som ubeskedenhedens personlighed kaster Messerschmidt sig i kamp for retten til at forlade skibbruddet sidst

Den determinerede tronraner bliver bare ved, til de øvrige bestyrelsesmedlemmer eller generalforsamlingen ikke orker mere og tvinges til at vælge side i opgøret, der på forhånd er tabt. Den insisterende, den skamløse, den ubeskedne kan herefter se frem til at høste resultaterne af sin dåd
Ifølge Morten Messerschmidts flittige brug af munden er det eksempelvis ikke DF, der har klaret sig skidt, men derimod pressen, der angiveligt ikke giver DF’s kandidater credit for alle (alle?) de steder, de har konstitueret sig i kommunerne.

Ifølge Morten Messerschmidts flittige brug af munden er det eksempelvis ikke DF, der har klaret sig skidt, men derimod pressen, der angiveligt ikke giver DF’s kandidater credit for alle (alle?) de steder, de har konstitueret sig i kommunerne.

Ritzau Scanpix

Indland
3. december 2021

I radioen betegnede Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt sig selv og sin vedtægtskontrære næstformand Peter Kofod: »Vi er jo to forskellige personligheder.« Messerschmidt stillede sig til rådighed, som det hedder så smukt. Det ramte ham i nakken.

»Nur die Lumpe (slyngel) sind bescheiden,« siger Goethe, »Brave freuen sich der Tat.« Men adelsmand og filosof François de La Rochefoucauld mente, at store mænd per definition er beskedne. Ubeskedenheden i at kalde sig en personlighed, hvad man som regel, om overhovedet, kun opnår i venligtsindede nekrologer, giver sig sære udtryk. Eksempelvis som visse personlighedstyper reagerer over for rigsret og landsret og her over for det parti, de trods alt skylder deres position.

En forudsætning for politisk kultur er selvsagt borgernes respekt for love og regler. Får man en bøde for at køre for hurtigt, vil den store personlighed næppe kræve færdselspolitiet nedlagt og fri fart for frie borgere, som fartglade i Goethes fædreland har krævet i årevis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Personligheden, Metz, med et underholdende afsnit af DF's forvitring.

Ole Meyer, Gitte Loeyche, Svend-Erik Runberg og Leanette Nathalia Chresta Jensen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Metz du er.en fryd at læse. Jeg går ud i den nye dag opløftet og med smil og fnis på læben. DF er blevet til absurd teater i endnu højere grad end hidtil.

Torben Nielsen, Carsten Munk, Poul Genefke-Thye, tove helbo, Hans Larsen, Gitte Loeyche, Lars Koch, Per Klüver, Flemming Sørensen, Svend-Erik Runberg, Annette Munch og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Man behøver ikke læse Georg Metz, man kender hans synspunkt på forhånd.

Freddie Vindberg

Peter Krogh, nå, nå, og er det dårligt?

Peter, det er i første omgang ikke Georg Metz's synspunkt, der er interessant, men derimod måden han serverer sit synspunkt på. Derfor er det altid en fornøjelse at læse ord-ekvilibrismen i hans klummer.