Analyse
Læsetid: 9 min.

Her er historien om et notat, der kan få afgørende betydning for dagens dom i rigsretten mod Inger Støjberg

Inger Støjberg har bygget sin forklaring op omkring et meget omtalt notat. Instrukskommissionen afviste hendes forklaring, men det centrale spørgsmål før mandagens dom er, om rigsretten vil gå lige så langt
Inger Støjberg på vej til rigsrettens 21. retsdag sidst i oktober. Hendes centrale forsvar har været et omdiskuteret notat, som har den historie, at det først slet ikke blev nævnt under en række samråd, i en udførlig forklaring til ombudsmanden eller i interview med medierne. Først langt senere i Instrukskommissionen nævnte hun til alles overraskelse notatet.

Inger Støjberg på vej til rigsrettens 21. retsdag sidst i oktober. Hendes centrale forsvar har været et omdiskuteret notat, som har den historie, at det først slet ikke blev nævnt under en række samråd, i en udførlig forklaring til ombudsmanden eller i interview med medierne. Først langt senere i Instrukskommissionen nævnte hun til alles overraskelse notatet.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
13. december 2021

Tirsdag den 2. februar 2016 klokken 18.35 trykkede en fuldmægtig i Udlændinge- og Integrationsministeriet på en knap i ministeriets elektroniske sagsbehandlingssystem, F2, og sendte en såkaldt akt opad i systemet med retning mod Venstres daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Akten indeholdt blandt andet et notat, som siden er kommet til at spille en central rolle i sagen om adskillelse af asylpar. Og der er næppe tvivl om, at de 26 dommeres vurdering af dette notats betydning vil være helt afgørende for den dom, der mandag klokken 13 bliver afsagt af højesteretspræsident og retsformand Thomas Rørdam i danmarkshistoriens sjette rigsretssag.

Inger Støjberg og hendes forsvarshold har bygget den forhenværende ministers forklaring op omkring notatet. Omvendt har anklagernes nøglevidner afvist, at notatet havde nogen videre betydning.

Da Instrukskommissionen sidste år afgav sin beretning, valgte den fuldstændig at tilsidesætte Inger Støjbergs forklaring om notatet. Men det er langtfra givet, at rigsretten vil gøre det samme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Sørensen

jeg mener at det politiske efterspil er langt mere vitalt. for det er ikke kun inger støjberg der står til at blive dømt. men hele den stramme danske udlændinge politik der bliver dømt i morgen,

ja dansk folkepartis vidunderlige dybe krise som beskrevet af Erik Meier Carlsen i dagens indformation, fortæller om hvor dyb denne krise er, for venstre er begyndt og bløde op, med tegn på at lovgivningen er blevet for stram, og dette er begyndelsen på et nyt paradime, hvor vi er i hvad jeg bedst kan beskrive som "post støjberg tiden",

forandringen lempelserne kommer gradvist og langsomt, men de kommer og vil med bastion efter bastion slukke lysende på støjbergs "strammer kage" en efter en.
og med et vil illusionen stå klart for alle, at den stramme danske udlændinge lov reelt var og er en illusion illusionen er død alvor for alle os der som danske statsborgere er gift med en udlændinge mens den er en illusion overfor den målgruppe man så stædigt har forsøgt og smække døren i overfor.

Man strammende flittigt i muhammes navn og ramte morten og han kone mo fra thailand af tvivlsomt gavn. ud fra at det var antallet der betød noget og ikke integrationen i sig selv. Støjbergs tid i integrations ministeret bliver reduceret til et ligegyldigt komma i danmarks historien mens hun formodenligt modtager en dom på 4 måders betinget fængsel . og bliver udnævnt som martyr af både dansk folkeparti og nye borgerlige. om ti år vil ingen kunne genkende de stramme udlændingelove så meget vil de være forandret . for det vil stå klart overfor alle at hele politikken var og er en stor ilusion, en løgn man fortalte befolkningen for at forgive handlekraft. mens man BEVIST med fuldt overlæg ramte de forkerte.

Støjberg er den perfekte. syndebuk. hun angre intet og står med panden højt og siger åbent jeg ville ha gjort det hele på samme måde igen. derfor kan hun og hendes tilhængere nu stemples som radikaliserende. ja herfra hvor vi også har de fleste vaksine og corona fornægtere. mens man med et pyt i magtens centrum vil sige vi begik en "fodfejl".... og kan nu sende hele skylden på dansk folkeparti og inger støjberg og stemple nye borgerlige for at være radikaliserende Racister.

der vil komme en kop kaffe mellem Jacob Ellemand og mette fredriksen når gransnikgs kommisonen har frikendt Mette Fredriksen, i mink sagen, med påstand om force mauiore, og udlægningen politikken skal nu for altid ligges i graven som spiltflade i dansk politik, da klima kampen er det nye sted man har den politiske kampplads. støberg sagen er begyndelsen på enden for den stramme danske udlændinge politik.

Gid hendes verden synker i grus

Mvh Hanne Pedersen

Anne-Marie Esmann

Støjberg er dømt i Rigsretten efter Ministeransvarsloven. 60 dage i brummen. Måske for lidt. Men godt for retsstaten og for demokratiet i Danmark. Jeg var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at hun ville blive dømt. En god dag for os alle.

Må Støjberg ende, som fanden der tager de sidste. Al den ondskab hun stod for må give eftertanke for flere partier inde på Borgen.