Analyse
Læsetid: 5 min.

Kaosset i Dansk Folkeparti minder om Fremskridtspartiets sidste dage

Magtkampene om formandsposten i Dansk Folkeparti har udviklet sig så eksplosivt og ondartet, at de i forvejen tvivlsomme kandidater vil få svært ved at skabe ro på de indre linjer. Alliancer og konflikter følger ikke engang politiske skel, men handler efterhånden kun om forbitrede personopgør
Inger Støjbergs navn bliver varmere og varmere i Dansk Folkeparti, efter Kristian Thulesen Dahl har meldt sin afgang som formand. Men også Morten Messerschmidt har foreslået, at han skal vælges i et makkerskab med europaparlamentsmedlem Peter Kofod.

Inger Støjbergs navn bliver varmere og varmere i Dansk Folkeparti, efter Kristian Thulesen Dahl har meldt sin afgang som formand. Men også Morten Messerschmidt har foreslået, at han skal vælges i et makkerskab med europaparlamentsmedlem Peter Kofod.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
4. december 2021

Dansk Folkeparti er slået tilbage til start. Det totale sammenbrud, der lige nu udspiller sig for åbent tæppe, begynder på tragikomisk vis at vække mindelser om opløsningen af Fremskridtspartiet – et politisk kollaps, som i 1995 førte til stiftelsen af netop Dansk Folkeparti. Dengang skulle det være slut med anarki og kaos. Men ringen er sluttet.

Når Dansk Folkeparti samles til ekstraordinært årsmøde den 23. januar i Herning for at vælge den nye formand, der skal afløse Kristian Thulesen Dahl, tegner de indre splittelser til at være spundet så meget ud af kontrol, at de mest garvede veteraner vil opleve et deja-vu – tilbage til Fremskridtspartiets 23. og skæbnesvangre landsmøde i 1995 i Aarhus.

Alt, hvad Pia Kjærsgaard dengang og i dagene umiddelbart efter forsøgte at flygte fra, er pludselig kommet tilbage. For fuld styrke. Dansk Folkepartis eksistens er på spil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Messerschmidts forslag om dobbelt formandskab med Peter Kofod som sin "arvtager, tronfølger eller wingman" minder i høj grad om den temmelig kreative tilgang, han lagde for dagen som MEP, når det gjaldt ansøgninger om EU-støtte.

For øvrigt kan man ikke andet end undres over Thulesen Dahls mærkværdige timing ved sin abrupte aftrædelseserklæring.
Han må da om nogen være fuldt bevidst om det anarkiske kaos, en sådan udmelding ville afstedkomme?

Men måske er det blot gambling på højt plan?

Såfremt Inger Støjberg ikke nedstiger fra himmelhvælvet og tilbyder sig som formandsfrelser, kan Kristian Thulesen Dahl tålmodigt vente i kulissen, indtil alle hans arge modstandere har elimineret hinanden, hvorpå han selv kan træde frem som den formand alle nu bliver nødsaget til at tage tilbage, fordi ingen andre var kvalificerede.

Men det er muligvis for spekulativt ;)

John Andersen, Ole Olesen, uffe hellum, Helle Walther, Rolf Andersen, Tina Peirano, Alvin Jensen, Inger Pedersen, Dennis Tomsen, Marianne Stockmarr, Susanne Kaspersen, Peter Hansen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Jeg er iøvrigt helt enig med LTM i analysen om Støjberg som formandskandidat i DF.
Det tror jeg slet ikke på.

Ministerposter vil ikke være i sigte, og det er nok afgørende.

John Andersen, lars søgaard-jensen, Helle Walther, Rolf Andersen, John Scheibelein, Tina Peirano, Alvin Jensen, Franz Nitschke og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Spørgsmålet er om et fornuftsvæsen i det hele taget ønsker den post?

Som jeg ser det, så er det jo ikke personer der alene kan gøre forskellen, det er jo politikken det er galt med, eller manglen på selvsamme politiske visioner.

Deres kæphest, og stort set eneste politiske vision, den er forlængst blevet nuppet og overgjort af stort set alle andre partier, så hvad er der så tilbage?

Samtidigt har DF været med i nogle utroligt uheldige beslutninger og tiltag som har ramt de fleste danskere, f.eks. nedskæringen på høj kvalitets dansk produceret indhold fra DR, de store forringelser på dagpengene og andre meget ubetænksomme tiltag der som en boomerang rammer deres egne vælgere i nakken.

DF har sejret og tabt af helvede til, der er en tid for alt, jeg tror deres tid er ved at rinde ud, fremtiden ser i hvertfald ikke lys ud uanset hvem der bliver formand.

John Andersen, Erik Nielsen, Sven Elming, Mikael Benzon, Alvin Jensen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Marianne Stockmarr og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Nu er der en anden kandidat til formandsposten. Rasmus Paludan.

Sidder med popkorn, send in the clowns

John Andersen, Martin Sørensen, Eva Schwanenflügel, uffe hellum og Mette Johansson anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

04/dec/2021

Altså, hvem f..... kan dog tage
“Dansk” “Folke”parti alvorligt ?

Med bekymret hilsen
Claus

Shakespeare kunne ikke have skrevet det bedre .. det er virkelig underholdende ;)

John Andersen, Eva Schwanenflügel og Ole Olesen anbefalede denne kommentar

Nu har den person, jeg har tænkt kunne gøre en forskel, meldt sig. jeg stemmer som bekendt ikke DF og er ikke fan af dem overhovedet, men hvis man tager de muligheder der er indtil nu, så er omtalte Merete fra DF hovedbestyrelse bestemt det bedste bud. Hun synes at have ben i næsen, lidt en Pia k i yngre udgave. Men så langt når de måske ikke, men opløses forinden som. At skulle høre på MM i FT giver mig knopper. og Inger S. det er ikke realistisk. Hun går til NB. Eller helt ud af FT.

Eva Schwanenflügel

@ Helle Walther

Nu er Merete fra hovedbestyrelsen så heller ikke medlem af Folketinget, så det er noget op ad bakke for de forhenværende Pianister ;)

Martin Sørensen

mit problem er at jeg snart løber tør for popcorn, elsker hele nedturen for dansk folkeparti, ja nyder og se partiet tage sine sidste døds spasmer i krampe .

det er vildt underholdende at de to mest seriøse formands kandidater er henholdsvis igang med en ankesag, om svindel. elller midt i en rigsretssag, og ovenikøbet ikke medlem og ikke enig i vitale dele af partiets politik

snøft... det er fandeme kunst og nyder hvert et øjeblik må jeg tilstå, jeg har hadet partiet nej foragtet det siden den dag partiet blev dannet som jeg ser som en sort dag i dansk politisk historie, jeg mener hvem er dette danske folk som dansk folkeparti representere, for det er ikke mig ....

Dansk folkepartis danskhed er en kultur homogenisatnor. for danskheden har aldrig været en homogen kultur, mens man med denne kulturelle homogeniastor ønskede og homogenisere det danske folk,

nu er jeg så faglært mejerist og ved sådan rent faktisk hvordan en homogenisator virker, inden i, jo gennem et meget stort tryk, kommer man et emne af forskellig molykyle størelse ind i en forsvævring, hvor molekylerne spaltes ind til samme størelse. gennem en kultur kanon, og dansk folkeparits defination på danskheden forsøgte man og homogenisere danmark aktivt på totalitært vis. for dansk folkeparti er og bliver et totalitært parti, der har forsøgt og voldtage vores smukke åbne kultur danskheden, gennem sin kultur homogenisering, jeg både HADER og FORAGTER det parti til domme dag og ønsker at partiet dør dør dør og dør igen,

og intet vil fryde mig mere end når partiet er under spærregrænsen ja den dag åbner jeg noget meget dyrt bobbel vin, og hæver dannebro højt i min indkøbte flagstang, for det er en fest dag for danmark, når dansk folkeparti dør.

John Liebach, John Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Martin Sørensen

Tak for din svada, (der næsten er at ligne ved Egon Olsens), jeg er meget enig.

Det ændrer desværre bare ikke på, at diverse andre partier har assimilleret sig til DF's politiske kernegrundlag.

Hele højrefløjen og Socialdemokratiet, der skuffende nok nu efterstræber den samme, lave fællesnævner, både integrations- men også fordelingspolitisk, tilhører denne fraktion, og er indsvøbt i bacon med spinindustrielt fremstillet pølseindhold.