Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Mens vi venter på rigsretten, er her en historie om, hvordan Folketinget blev ført bag lyset

I denne uges episode af podcasten ’Støjbergs instruks’ forklarer Anton Geist og Ulrik Dahlin, hvordan Folketinget blev ført bag lyset i sagen om en kortfattet, men vigtig mail, der modsagde Inger Støjbergs forklaring i sagen om adskillelse af asylpar
Forhenværende direktør i Udlændingestyrelsen Henrik Grunnet (til højre) med sin advokat Anders Valentiner-Branth (til venstre) foran Retten på Frederiksberg.

Forhenværende direktør i Udlændingestyrelsen Henrik Grunnet (til højre) med sin advokat Anders Valentiner-Branth (til venstre) foran Retten på Frederiksberg.

Jens Dresling

Indland
4. december 2021

Efter Udlændingestyrelsens daværende direktør, Henrik Grunnet, den 10. februar 2016 havde deltaget i et møde med Inger Støjberg og en række chefer fra hendes ministerium, skrev han en kortfattet mail.

Denne mail skulle senere komme til at spille en central rolle i sagen om adskillelsen af asylpar. Men i lang tid blev den hemmeligholdt for ombudsmanden og Folketinget.

Og da dens indhold endelig blev afsløret af Information i begyndelsen af 2019, sørgede en række topembedsmænd for, at opsigtsvækkende oplysninger om Inger Støjbergs mulige kendskab til indholdet af mailen fortsat blev mørklagt.

Hemmeligholdelsen af mailen og af ministerens viden om den har ikke spillet nogen større rolle under rigsretssagen mod Inger Støjberg. Men mens vi venter på dommen i sagen, dykker Anton Geist og Ulrik Dahlin i denne episode af podcasten ’Støjbergs instruks’ ned i det betændte forløb og fortæller historien om, hvordan Folketinget blev ført bag lyset. Og hvordan toppen af centraladministrationen var involveret i mørklægningen.

Podcast

Støjbergs instruks

Hvis du vil følge rigsretssagen mod Inger Støjberg, skal du lytte til podcasten ’Støjbergs instruks’ med Informations Anton Geist og Ulrik Dahlin. De to var oprindeligt med til at afdække sagen journalistisk, og i denne podcast analyserer og diskuterer de hver uge udviklingen i rigsretten.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her