Interview
Læsetid: 6 min.

Rådgivningschef i Djøf: Lovændring har gjort det lettere at rejse sager om sexchikane

Mette Knudsen er rådgivningschef i Djøf og har været i kontakt med mange medlemmer, som har været udsat for seksuel chikane, men hvor det var svært at rejse en sag. Siden en lovændring trådte i kraft for tre år siden, er det blevet nemmere, og i dag henvender flere sig med sager om sexchikane, fortæller hun
Efter Sofie Linde sidste år holdt sin tale til TV 2 Zulu Comedy Award, som igangsatte en anden bølge af #MeToo herhjemme, fik Djøf rundt regnet én henvendelse om dagen vedrørende sexchikane, fortæller rådgivningschef for Djøf.

Efter Sofie Linde sidste år holdt sin tale til TV 2 Zulu Comedy Award, som igangsatte en anden bølge af #MeToo herhjemme, fik Djøf rundt regnet én henvendelse om dagen vedrørende sexchikane, fortæller rådgivningschef for Djøf.

Bo Nymann/Ritzau Scanpix

Indland
29. december 2021

Det har historisk set været vanskeligt at vinde sager om sexchikane på arbejdspladser. Men siden en lovændring i 2019 er det blevet markant lettere.

Det fortæller rådgivningschef i Djøf, Mette Knudsen.

I sidste uge fortalte en kvinde til Information, at hun for godt ti år siden blev udsat for seksuel chikane fra en chef på TV 2. Hun gik til direktøren med sine oplevelser, berettede hun, og kort tid efter blev hun fyret fra tv-stationen.

Kvinden havde en oplevelse af, at det var hendes forsøg på at sige fra over for sexchikanen, som endte med at få hende fyret. Men da hun gik til sin fagforening Djøf, blev hun rådgivet til ikke at rejse en sag, fordi hun manglede beviser.

Mette Knudsen fortæller, at det ikke var ualmindeligt at rådgive medlemmer sådan dengang. Hun understreger, at hun ikke kender til den konkrete sag, men at det før lovændringen i Ligebehandlingsloven, som trådte i kraft for tre år siden, var meget vanskeligt at vinde sager om sexchikane på arbejdspladser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her