Nyhed
Læsetid: 3 min.

IT-Universitetet vil øge antallet af studiepladser trods nedskæringskrav

Virksomhederne skriger på it-kyndige og den offentlige sektor kan ikke få nok. Alligevel består det politiske krav om, at IT-Universitetet skal skære i antallet af studiepladser som følge af udflytningsplanen. Minister åbner op for brug af kattelem i aftalen
IT-Universitetet ønsker at øge antallet af studiepladser med 200–100 ekstra i 2023 og endnu 100 i 2024. Arkivfoto.

IT-Universitetet ønsker at øge antallet af studiepladser med 200–100 ekstra i 2023 og endnu 100 i 2024. Arkivfoto.

Carsten Lauridsen

Indland
14. januar 2022

Manglen på it-specialister er historisk højt. Heldigvis mangler der ikke interesse for faget – i hver fald ikke på IT-Universitetet (ITU) i København. Her afviser man nemlig hvert år tæt på hver anden ansøger til studiepladser. Og det bliver kun værre i fremtiden, hvis ITU skal leve op til det generelle krav om at udflytte eller skære mellem fem og ti procent af pladserne, som kravet lyder i den politiske aftale om udflytning af studiepladser fra juni 2021.

Torsdag skulle alle uddannelser aflevere en konkret plan for, hvordan de vil leve op til kravet, men IT-Universitetets plan lægger i stedet op til at øge udbuddet af pladser. Helt konkret ønsker IT-Universitetet at øge antallet af studiepladser med 200–100 ekstra i 2023 og endnu 100 i 2024.

Det siger konstitueret rektor på ITU Jens Christian Godskesen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her