Grindsted-sagen
Læsetid: 3 min.

Efter kritik af Grindsted-rapporten: Forskergruppe anbefaler opfølgende undersøgelse af sundheden i Grindsted

Der er brug for yderligere undersøgelser af sundheden i Grindsted, som deler bygrænse med en massiv forurening fra Grindstedværket. Det anbefaler den forskergruppe, som er blevet nedsat til at revurdere sagen. Anbefalingen sker i kølvandet på fund af flere ALS-tilfælde i byen og skarp kritik af tidligere undersøgelse i Information
Borgere i Grindsted har i årevis været bekymrede for, om man bliver syg af at bo i byen som følge af forureningen fra Grindstedværket, der mellem 1924 og 1976 deponerede store mængder giftigt affald og forurenet spildevand.

Borgere i Grindsted har i årevis været bekymrede for, om man bliver syg af at bo i byen som følge af forureningen fra Grindstedværket, der mellem 1924 og 1976 deponerede store mængder giftigt affald og forurenet spildevand.

Magnus Hove Johansson

Indland
20. januar 2022

Der er behov for en eller flere opfølgende undersøgelser af sundheden i Grindsted, hvor deponering af giftigt affald fra det gamle Grindstedværk har resulteret i en af danmarkshistoriens største forureninger.

Sådan lyder opfordringen fra en forskergruppe. Den blev nedsat sidste år, efter at der var blevet fundet flere tilfælde af den dødelige nervesygdom ALS i byen, og samtidig med at Information bragte en række kritiske artikler om, hvordan forureningen af byen er blevet håndteret. På baggrund af disse og andre informationer har forskerne nu revurderet sagen.

Det fortæller formand for forskergruppen og institutleder og professor på Institut for Sundhedstjenesteforskning på SDU, Jesper Bo Nielsen, efter at forskergruppen for fjerde gang mødtes tirsdag aften i denne uge. På baggrund af møderne har forskergruppen sammensat fire anbefalinger til undersøgelser, som politikerne i regionen skal forholde sig til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

19/jan/2022

Kære Danmark,
det bør aldrig nogensinde igen
tillades at nogen forurener
Danmark og Danmarks natur !!!

Med bekymret hilsen
Claus

Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Torben Arendal anbefalede denne kommentar

Kære Danmark,

Byer som stemmer S, V, DF ind i byrådet, de har virkelig ikke fortjent bedre!

Der har i mange årtier været fornuftige forskere i miljø og risikohåndtering og oprydning. Grindsted har præcis den administration, de har fortjent.

Byer som vælger en ansvarlig og fremsynet og mindre korrupt ledelse, kan løse problemer mere effektivt, uden at lyve om undersøgelsesresultater.

Tag ansvar - det virker!

Claus Bødtcher-Hansen, Eva Schwanenflügel og Steen Obel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det er nu lidt "sjovt" , at Venstre fremstiller MF som uansvarlig og magtsyg , når de selv har en næstformand Stephanie Lose , der har ansvaret for håndteringen af undersøgelsen.
Undskyld men jeg får næsten lyst til at spørge Venstre om, mink er mere værd end beboerne i Grindsted ?

Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Torben Arendal, Steen Obel, Ruth Sørensen, Ole Henriksen, uffe hellum og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar