Indtil nu har det vigtigste emne i Minkkommissionen været hjemmel. Hvem vidste, at der var manglende hjemmel til at aflive alle mink, hvornår vidste de det, og hvorfor i alverden sagde de det ikke højt, da beslutningen blev truffet?
Men onsdag blev der taget hul på kommissionens anden del, som skal løbe resten af januar og har til formål at granske Rigspolitiets brug af de såkaldte actioncards. Et emne som Folketinget i oktober sidste år besluttede at inkludere i kommissoriet, da en advokatundersøgelse udtrykte kritik af Rigspolitiets brug af actioncards i forbindelse med aflivningen af mink.
Nu bevæger vi os altså ind på selve eksekveringen af den beslutning, regeringen traf i november sidste år, og vi skal stifte bekendtskab med nogle nye hovedpersoner i sagen fra blandt andet Rigspolitiet og Den Nationale Operative Stab (NOST).
Pudsigt at Lykke Sørensen nu dukker op igen efter overstået Instrukskommission og Rigsretssag..
Politidirektør, Rigspolitiet, fhv. fungerende direktør, Kriminalforsorgen, fhv. afdelingschef, Udlændinge- og Integrationsministeriet
Uddannet: cand. jur. fra Københavns Universitet i 1993
"talepapirer" - "aktionscards" - en form for standard dialog procedurer i værn og myndigheder og i medierne såmænd - er usikre metoder at tage i anvendelse i komplekse sammenhænge, her situationer, hvor der er mange forskellige zoner for aflivning, forskellig myndigheder - Ret imponerende at der samtidig ikke er foretaget en eneste forkert nedslagtning af mink af nye aktører fx forsvaret - alle nedslagtninger er foretaget indenfor de zoner, hvor der var taget politisk stilling..
Selvfølgelig udarbejdede politiet actioncards som forberedelse af det der skulle ske. Alt andet havde været kritisabelt.
På samme mådes udarbejder ministerier talepapirer til ministre der skal være klar til at svare allehånde (tænkelige som utænkelige) spørgsmål.
Ingen ønsker at ministre og myndigheder er uforberedte.