Formandsskifte i DF
Læsetid: 5 min.

René Christensen: Der er brug for Pia Kjærsgaards støtte til Messerschmidt

Kandidaterne til formandsposten for Dansk Folkeparti ligger fast, og Pia Kjærsgaard har meldt sin støtte til folketingsmedlem Morten Messerschmidt. Positivt, mener en af DF’s profiler René Christensen, der selv vil stemme på Messerschmidt. Han erkender dog, at retssagen mod Messerschmidt er »rigtig irriterende«
»Man skal vælge den kandidat, hvor man får det bedste produkt, og det mener jeg helt klart, at jeg får med Morten Messerschmidt. Han har nogle ting med i bagagen og har begået fejl, men han er jo også bare et menneske, og vi laver alle fejl,« siger René Christensen.

»Man skal vælge den kandidat, hvor man får det bedste produkt, og det mener jeg helt klart, at jeg får med Morten Messerschmidt. Han har nogle ting med i bagagen og har begået fejl, men han er jo også bare et menneske, og vi laver alle fejl,« siger René Christensen.

Claus Fisker

Indland
10. januar 2022

Midt i Dansk Folkepartis krise er det positivt, at tidligere partiformand for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard melder ud, at hun bakker op om Morten Messerschmidt som ny formand for partiet efter Kristian Thulesen Dahl. 

Det siger folketingsmedlemmet René Christensen. 

»Hun er en vigtig figur for partiet og har fortsat en stor rolle at spille, så jeg er glad for den udmelding – også at hun gerne vil spille en større rolle. Det er der brug for,« siger han.

I weekenden sagde Pia Kjærsgaard i et interview med Berlingske, at hun vil stemme på Morten Messerschmidt, der også ses som favorit til at vinde formandskampen. Samtidig sagde hun, at hun vil tage mere del i partiledelsen og være en slags hjælpende hånd til at holde ro og orden i partiet – hvis altså Morten Messerschmidt vinder. 

»Den topstyring, vi tidligere har brystet os af, skal tilbage, så vi forhindrer, at tingene eksploderer,« lød det. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Enige, det bliver de aldrig!

Orkan i et fingerbøl er vist den rette betegnelse for danske mediers omtale af Dansk Folkepartis formandsvalg. Medierne er blevet grebet af en usædvanlig trang til proportionsforvrængning og det vil ikke undre, hvis DR og TV2 i de kommende dage afsætter timelange programmer til debat og analyse af denne uinteressante sag..
Hvis hyppig medieomtale er en troværdig målestok for graden af vigtighed, må Messerschmidt for tiden anses for en af de vigtigste personer i europæisk politik. I Information finder man 2318 søgeresultater for navnet Messerschmidt. Til sammenligning forekommer valget af og den efterfølgende omtale af den den tyske kansler Olaf Scholz i 270 søgeresultater og den portugisiske premierminister Antonio Costa, der har udskrevet valg i Portugal i denne måned, omtales 100 gange.
Tænk, hvis medierne kunne komme ned på jorden og nedprioritere begivenhederne i de lokale andedamme en smule.

Jan Damskier, erik pedersen, Hans Christian Jørgensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Gert Romme

Moral og samvittighed?
Hvad disse angår, så syntes jeg ar aktuelle formandsvalg i DF er meget sigende. Ud af fire kandidater har de to af dem stået foran en domstol for kriminelle handlinger udført ifm. deres politiske virke og hvis det var lykkedes for DF at få Inger Støjberg ind i partiet som formandskandidat, hvilket de har forsøgt med stor iver, så ville det have været tre ud af fem kandidater.
Hvis dette er bedste de har kunnet komme op med til partiledelsen, hvordan ser det så ud i resten af partiet?

Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Åh, jeg håber sådan, at det er unge Messerschmidt, der bliver ny formand. Han er så pæn og så veltalende.

Helle Walther

Det ender i ragnarok, Pia K vil bestemme, men ved godt hun ikke bliver formand, men
DF bliver nu mere blå. Og hvordan skal MM kunne forhandle økonomisk politik, når han ikke engang kan holde styr på de bilag han har haft mellem sine egne hænder. Klimatilhængere, kalder de klimatosser, lov og orden hm hm, og topstyring igen. Det går galt. Den mest normale af dem synes at være Merete Dea.

Flemming Olsen

Dansk Folkeparti er færdig, Pia Kærsgaard er for gammel, Thulesen Dahl for vattet, Peter Skaarup for dum, Martin Henriksen for usympatisk, Peter Kofod for ung - og Morten Messerschmidt simpelthen bare for meget.