Grindsted-sagen
Læsetid: 5 min.

Flere partier: Opdeling af Grindsted-forurening spænder ben for at få ryddet op

Ansvaret for Grindsted-forureningen er i dag fordelt mellem kommune, region og stat. Det risikerer at gøre den massive forureningssag til en »kastebold«, der ikke bliver gjort noget ved, lyder det fra flere partier. Men på et samråd i denne uge slog miljøministeren fast, at hun mener, at den nuværende ordning fungerer
Hvis forureningen fra lossepladsen risikerer at sive ud i Grindsted Å, vil området blive defineret som Danmarks 11. generationsforurening.

Hvis forureningen fra lossepladsen risikerer at sive ud i Grindsted Å, vil området blive defineret som Danmarks 11. generationsforurening.

Magnus Hove Johansson

Indland
11. februar 2022

Selv om den massive forurening fra det gamle Grindstedværket har samme kilde og indeholder de samme giftige stoffer, er ansvaret for den i dag delt op mellem Region Syddanmark, Billund Kommune og den danske stat.

Og det betyder, at den håndtering og oprydning efter forureningen, der er så vigtig for Grindsted-borgernes sundhed og miljøet, risikerer at ende som »kastebold« mellem kommune, region og stat.

Det mener Venstres indenrigsordfører, Anni Matthiesen, som derfor sammen med partikollegaen Jacob Jensen onsdag i denne uge havde indkaldt miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om sagen.

»Vi undrer os: Hvorfor kan man ikke tænke de forskellige forureninger fra samme kilde under ét?« som Anni Matthiesen indledte samrådet med at spørge.

Ifølge hende er der brug for en samlet håndtering af Grindsted-forureningen for at komme den til livs. Hun og Venstre mødte opbakning fra både SF og Dansk Folkeparti på samrådet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lidt spøjst eller typisk at tidligere regeringsansvarlige kritiserer en nuværende regering omkring problematikker, som eksisterede i dengang bl.a. Venstre var en del af magten..
Uanset så er regningen eller burde være det en fælles opgave og ikke kun kommune og region.