Videnskab
Læsetid: 6 min.

Forskere vil løse »kulsort problem« og gøre alkoholfri øl velsmagende og klimavenlig

Mens alkoholfri øl vinder mere frem, kan smagen ifølge mange øldrikkere stadig ikke måle sig med den almindelige variant. Samtidig er produktionen klimabelastende og besværlig. Forskere håber nu, at ny metode kan løse problemerne og udbrede alkoholfri øl til gavn for folkesundheden
Danskernes forbrug af alkoholfri øl er firedoblet siden 2014. Men den alkoholfri variant er ikke ukompliceret at brygge og er ofte forbundet med en langvarig proces.

Danskernes forbrug af alkoholfri øl er firedoblet siden 2014. Men den alkoholfri variant er ikke ukompliceret at brygge og er ofte forbundet med en langvarig proces.

Anne Bæk

Indland
22. februar 2022

Det vakte stor folkelig røre, da det europæiske fodboldforbund UEFA i efteråret 2006 forbød salg af øl med alkohol ved den kommende FCK-kamp i Parken, hvor de danske fans til stor frustration måtte »skylle kampen ned med tyndt øl«, som det hed i Ekstra Bladet.

Mens Carlsberg måtte flyve alkoholfri øl ind fra sit bryggeri i Schweiz, blev den enorme skuffelse omtalt i adskillige dansker medier. Men måske var tiltaget blevet taget bedre imod i dag.

Modsat i 2006, hvor danskerne kun havde to varianter af alkoholfri øl at vælge imellem, er der i dag næsten 100. Og mens de danske bryghuse lancerer både pilsnere, hvedeøl og IPA’er uden procenter, er danskernes forbrug af alkoholfri øl desuden firedoblet siden 2014.

Men den alkoholfri variant er ikke ukompliceret at brygge og er ofte forbundet med en langvarig proces, stor klimabelastning og kedelig smag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fantastisk nyhed at begynde dagen med!

Ja det løser unægtelig nogle seriøse globale problemer

Mvh Hanne Pedersen

Hvorfor skal alle nye produkter lanceres og tilpasses som noget traditionelt?

Der er intet galt med smagen af alkoholfri øl og der er kommet mange varianter på markedet som smagsmæssigt er mere intererssant, især hvis man sammenligner med en dansk pilsner.

Lidt det samme med plantebasererde frikadeller - hvorfor ikke bare kalde det falafel elle ret nyt spændende navn?