Interview
Læsetid: 6 min.

Tidligere medlem af kontroludvalg: Claus Hjort kan ikke have været i tvivl om, at han brød tavshedspligt

Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er sigtet for landsskadelig virksomhed. Selv forklarer han, at sigtelsen bygger på »avisartikler og debatter foregået i fuld offentlighed«. Men det er ikke lig med, at han ikke kan have brudt sin tavshedspligt, mener Bjørn Elmquist, der har været medlem af kontroludvalget med efterretningstjenesterne
Claus Hjort Frederiksen blev sigtet den 20. december 2021 om formiddagen, har han oplyst. Tidligere på måneden blev han interviewet til TV 2 News af tv-værten Søren Lippert. I programmet udtalte den tidligere forsvarsminister sig blandt andet om samarbejdet mellem Forsvarets Efterretningstjeneste og den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA om tapning af data

Claus Hjort Frederiksen blev sigtet den 20. december 2021 om formiddagen, har han oplyst. Tidligere på måneden blev han interviewet til TV 2 News af tv-værten Søren Lippert. I programmet udtalte den tidligere forsvarsminister sig blandt andet om samarbejdet mellem Forsvarets Efterretningstjeneste og den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA om tapning af data

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Indland
14. februar 2022

»Det bevogtes som statshemmeligheder, selv om det ikke er det.«

Sådan skrev Venstres tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i sidste uge i et opslag på Facebook om grundlaget for, at han i december blev sigtet efter straffelovens paragraf 109 for at have røbet statshemmeligheder. Anledningen for opslaget på det sociale medie var, at han først nu havde fået lejlighed til at se det materiale, som sigtelsen bygger på:

»Jeg går da ud fra, at mine tidligere forsvarsministerkolleger i NATO-landene kan have en forestilling om, at jeg kunne have solgt hemmelige NATO-papirer til for eksempel russerne eller kineserne,« skriver Hjort i opslaget. Men det var altså ikke det, der var tale om:

»Jeg kan konstatere, at det er avisartikler og debatter foregået i fuld offentlighed,« skrev den tidligere minister videre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Tak for det indlæg. Det var lidt andre toner end Fogh Rasmussens og Uffe Ellemann-Jensen's kritik af regeringens håndtering - ja de mener ligefrem at sagerne mod Lars Findsen og C. Hjort Frederiksen straks skal lægges ned.

/www.dr.dk/nyheder/indland/anders-fogh-rasmussen-tager-bladet-fra-munden-...

Holger Nielsen, Steen K Petersen, David Zennaro, Ole Olesen, Inge ambrosius, Steffen Gliese, Ole Kresten Finnemann Juhl, Benta Victoria Gunnlögsson, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Bjørn Elmquist har svært ved at tro, at Claus Hjort Frederiksen ikke har været klar over, at han med den slags udtalelser kan have brudt sin tavshedspligt."

Det var han da også..!

I forbindelse med et interview i Deadline af Anders Fogh Rasmussen i aftes, blev klippet fra TV 2 talkshowet 'Lippert' vist igen, og her blev man mindet om, hvad CHF havde ytret højt og tydeligt:

"Nu vil jeg være forsigtig med hvad jeg siger.. Men.. Ihvertfald.. Så må jeg jo risikere fængselstraf."

Og så fortsatte CHF altså med at udbrede sig meget detaljeret om samarbejdet med amerikanske efterretningstjenester.

Nu går både Anders Fogh Rasmussen og Uffe Ellemann Jensen ud og siger, at statsministeren skal se at få stoppet sagen ved at få justitsministeren til at skrive til anklagemyndigheden og formanden for Folketinget, inden den kommer til at "skade Danmarks interesser".
- Selvom AFR indrømmer blankt, at han hverken ved hvad den ene eller anden sag indeholder.

Som Deadline-værten Bjarne Steensbæk ironisk spurgte, hvordan ville d'herrer stille sig, hvis det var Mogens Lykketoft, der var røget i fedtefadet, og justitsministeren så bad om at få sagen droppet?

Det spørgsmål blev adresseret med et ikke-svar om, at "hvis justitsministeren sender et brev er det offentligt, så alle ved, hvad der foregår."

Ja, og 'Månen har den farve, som måner skal have'..
Måske er den også lavet af ost.

'Sandhedsvidnet' Fogh Rasmussen har talt.

Holger Nielsen, uffe hellum, Thomas Tanghus, Carsten Sperling, Jørgen Larsen, Jan Damskier, Steen K Petersen, David Zennaro, Torben Bruhn Andersen, Ole Olesen, Torben Arendal, Søren Cramer Nielsen, Lisbeth Glud, Karen Møller Grothe, Inge ambrosius, Steffen Gliese, Benta Victoria Gunnlögsson, jørgen djørup, Dorte Sørensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Fogh Rasmussen ville heller ikke afsætte sin FINANSMINISTER efter det kom frem at han havde fiflet med sin landbrugsstøtte - samt var Løkke Rasmussen bilagsfifleri ikke kommet frem, mens han var minister og blev udpeget til statsminister, da Fogh Rasmussen løb af jobbet som statsminister.

Holger Nielsen, uffe hellum, Carsten Sperling, Steen K Petersen, Torben Bruhn Andersen, Torben Arendal, Torben Nielsen, Steffen Gliese, jørgen djørup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Vi husker måske også Fogh som skatteminister?
Og som krigsminister?

https://forbryderalbum.dk/mat.php?n=2

Holger Nielsen, Carsten Sperling, Steen K Petersen, Torben Bruhn Andersen, Ole Olesen, Espen Bøgh og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Anders Fogh Rasmussen var statsminister og drivende kraft, da Danmark i 2001 besluttede at gå med i USA’s felttog mod Taleban og al-Qaeda i Afghanistan. Han mener stadig, at nationsopbygning er en del af vores nationale sikkerhed."

https://www.information.dk/udland/leder/2021/08/anders-foghs-korsfarermi...

Vi ved alle nu, at det hele var bygget på en løgn om masseødelæggelsesvåben der ikke fandtes, så amerikanske interesseorganisationer kunne udnytte olieindustrien og etablere enorme mængder af pengetransfusioner.

Holger Nielsen, uffe hellum, Carsten Sperling, Steen K Petersen, David Zennaro, Torben Bruhn Andersen, Ole Olesen, Torben Arendal, Torben Nielsen, David Olsen, Steffen Gliese, Espen Bøgh og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Irak krigen.

Holger Nielsen, Carsten Sperling, Espen Bøgh og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Claus Hjort er i sit eget perspektiv den perfekte politiker der aldrig kunne drømme om at skade danmark, og når tankesættet er indstillet sådan, - så er og kan det selvfølgelig aldrig være sket, er Claus Hjorts egen konklusion.

Holger Nielsen, jørgen djørup, Torben Larsen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

I deadline interviewet med AFR fremstod manden vævende til det ekstreme i sin belæring af MFs håndtering af spionskandalen.
Det fremgik klart at han (og UEJ?) mener at der skal dækkes overtvivlsomme og udemokratiske forhold. og henviser til at offentligheden kan få kendskab til indholdet, når Justitsministeren skriver til Anklagemyndigheden !?!
Hvad mon er hans egen interesse i at få lukket sagen.
Troværdighed er ikke hans stærkeste side, når man ser tilbage på hans politiske og erhvervsmæssige karriere.

Holger Nielsen, uffe hellum, Carsten Sperling, Steen K Petersen, David Zennaro, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Ole Olesen, Jørgen Tryggestad, Henning Kjær, Lisbeth Glud og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

En skamløs krigsforbryder har fri afgang til Deadline og bliver ikke stillet til ansvar.

Holger Nielsen, Steen K Petersen, David Zennaro, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Ole Olesen, Torben Arendal og Lars Løfgren anbefalede denne kommentar
Inge ambrosius

Og Lars Løkke Rasmussen sørgede for at få Irak - og Afghanistankommissionen nedlagt! AFR og Venstre er aldeles skamløsese

Holger Nielsen, jørgen djørup, Carsten Sperling, Steen K Petersen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Torben Arendal og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar

i en meget sen nattetime i 1994 på cykel på vej hjem fra en workshop for arkitekter på Holmen i København bemærkede jeg lige foran bommen til Flådestationens vagtområde en diskret dybblå Ford holde foran bommen i modsatte køreretning – jeg passerede trækkende cyklen tæt forbi og de 2 personer på forsæderne sad helt stille som om de slet ikke var der – bortset fra passageren i venstre bagsæderude – jeg fik 4 sekunders direkte øjenkontakt med den fatwaramte britiske forfatter Salman Rushdie – husker tydeligt de halvt tillukkede øjenlåg og det skæve smil – ”OK yes You got me !”
jeg blev senere forbløffet over dementier om at Rushdie overhovedet slet ikke havde været i Danmark på dét tidspunkt (?) – hverken i hemmelig beskyttelse eller inkognito transit – så jeg måtte helt bestemt have taget fejl – eller sådan er der jo så meget man ikke ved ? – jeg har holdt det hemmeligt indtil nu !

Holger Nielsen, uffe hellum, Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Torben Arendal anbefalede denne kommentar

Der skal være åbenhed og ytringsfrihed og ikke som hidtil. F.eks. at vide at der er overvågning fra NSA også i Danmark, som Nato så er en del af, det hemmelige overfor borgerne.
Det kan tage overhånd hvis ikke der er mere åbenhed. Usa vil ikke angribe danmark direkte, med kapital og kontrol ja. Usa er ikke til at stole på, læs iran kontra affæren, fordi deres organisationer er styret af oligarker. Udnyttelse og skade på andre er dagsorden.
Med skjult fra offentligheden og f.eks. tilmed usa soldater i landet når der i forvejen er 30000 nogle kilometer væk i tyskland, kan det gå endnu mere galt, endnu mere i forhold til da ministrer begyndte at gøre fredelig danmark til soldater i andre lande, på oligarkers grundlag.
Nato er ikke en forsvarspagt! Eu samarbejde, for samarbejde imellem pagter, og fælles forsvar kunne være reel sikkerhed.

Jens Jørn Pedersen

Der det sådan, at Venstre omgås sandheden med letsindighed?
Inger STøjberg
Claus Hjorth
Anders Fogh
Lars Løkke
fortsæt selv!

Holger Nielsen, uffe hellum, Lillian Larsen, Carsten Sperling, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Anders Fogh Rasmussen tror åbenbart, at danskerne har fortrængt, at han var statsminister, da Frank Grevil i 2004 blev bortvist fra Forsvarets Efterretningstjeneste og siden idømt fire måneders ubetinget fængsel for at have lækket oplysninger om, at FE var væsentlig mere forsigtig i sin vurdering af Iraks masseødelæggelsesvåben end AFR og hans regering tog FE til indtægt for!

Når AFR ikke standsede retssagen mod Frank Grevil, hvorfor i alverden skulle Mette Frederiksen så standse politiets efterforskning af, om Lars Findsen har begået en tilsvarende forbrydelse?

Carsten Sperling, Lars Løfgren, Steen K Petersen, Jørgen Tryggestad, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørgen Munksgaard

De kommentarer, der kommer fra nuværende eller tidligere aktive politikere, afspejler mest af alt kommentators politiske sympatier og antipatier. Elmquist og Hjort var bitre politiske modstandere i perioden med fodnote politik.
Sagen er jo at ingen i offentligheden -kommentator eller ej - ved, hvad denne sag reelt indeholder.