Interview
Læsetid: 4 min.

Jacob Mchangama: Tibetsagen svækker vores mulighed for at kritisere andre landes brud på frihedsrettigheder

Med Tibetkommissionens kritik af ikke bare politiet, men også efterretningstjenesten og udenrigsministeriet, står det ifølge direktør for Justitia Jacob Mchangama klart, at vi aldrig må tage vores grundlæggende frihedsrettigheder for givet
Det grundlovsstridige indgreb mod Tibet-demonstranter rækker helt op i Udenrigsministeriet, viser undersøgelsen, og det overrasker ikke Jacob Mchangama, siger han.

Det grundlovsstridige indgreb mod Tibet-demonstranter rækker helt op i Udenrigsministeriet, viser undersøgelsen, og det overrasker ikke Jacob Mchangama, siger han.

Jens Dresling

Indland
30. marts 2022

Når en sag som Tibetsagen ruller gennem i internationale medier, svækker det Danmarks omdømme i verden og evne til at rette kritik af andre stormagter og diktaturstater for at undertrykke frihedsrettigheder.

Sådan lyder det fra direktør i tænketanken Justitia, Jacob Mchangama, som fra begyndelsen har fulgt Tibetsagen og rejst kritik af politiets ageren over for demonstranter i forbindelse med kinesiske statsbesøg i Danmark.

»På kort sigt kan man måske sige, at det har givet noget bonus i Danmarks forhold til Kina. Men på langt sigt er det med til at svække os internationalt, fordi det sætter spørgsmålstegn ved, hvor godt det går med at passe på vores egen ytringsfrihed,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Nej, man skal ikke kaste med sten når man selv bor i glashus
Mvh Hanne Pedersen