Klima
Læsetid: 2 min.

Aarhus Havn vil udvide, men har ikke undersøgt konsekvenserne for klimaet ordentligt, siger forskere

En planlagt udvidelse af Aarhus Havn kritiseres af forskere for ikke at belyse klimakonsekvenserne som påkrævet. Sagen vidner om et generelt problem ved store anlægsprojekter, siger forsker
I dag transporteres omkring to tredjedele af den samlede mængde containere og andet gods i Danmark via havnen i Aarhus.

I dag transporteres omkring to tredjedele af den samlede mængde containere og andet gods i Danmark via havnen i Aarhus.

Tobias Nicolai

Indland
30. april 2022

Danmarks største havn skal have plads til 50 procent flere containere. Der skal etableres et nyt havneområde på omkring en million kvadratmeter med nye containerterminaler og nye kraner, og der skal være plads til flere fragtskibe og lastbiler, som skal sejle og køre gods til Danmark.

I forbindelse med anlægsprojektet har myndighederne i sagen, herunder Trafikstyrelsen, bedt selskabet bag havnen om at udarbejde en miljøkonsekvensrapport og heri beregne de forventede CO₂-udledninger fra den stigende containerskibs- og lastbiltrafik. Det fremgår af et notat fra styrelsen. Men de beregninger er ikke blevet lavet.

Dermed lever rapporten ikke op til myndighedernes krav, vurderer professor i miljøvurdering på Aalborg Universitet Lone Kørnøv: »Myndighederne har sagt til bygherre: Vi vil have det undersøgt. Men det er ikke sket,« siger hun.

Ifølge hende er udledningerne af CO₂ fra lastbiler og skibe »så væsentligt et miljøforhold«, at man ikke kan udelade det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jorgen Nielsen

Hvorfor ikke bygge den nye Aarhus container havn midt mellem Sjælland og Aarhus.
Hvis havnen anlægges på en af grundene i Kattegat, tæt ved den internationale sejlrute gennem Kattegat, kan den nye havn kobles sammen med Kattegatbroen
1) Betjene både Vest og Øst Danmark
2) Begrænse lastvognstrafik fra Aarhus til f.eks. Københavns området
3) Mindske påvirkning af de kystnære miljø i aarhusbugten