Nekrolog
Læsetid: 5 min.

Anne Knudsen var en intellektuel og akademisk sværvægter

Weekendavisens tidligere chefredaktør Anne Knudsen er død, 73 år gammel
Weekendavisens tidligere chefredaktør Anne Knudsen var en skarp og kompromisløs debattør.

Weekendavisens tidligere chefredaktør Anne Knudsen var en skarp og kompromisløs debattør.

Birgitte Carol Heiberg

Indland
4. april 2022

Chefredaktør, dr. phil. Anne Knudsen døde fredag efter kort tids sygdom. Hun var en usædvanlig blanding af en højt begavet akademiker, en bramfri meningsmager og en usædvanlig dygtig overlever i et, mildt sagt, turbulent mediemiljø.

Hun var en flittig og dygtig antropolog. En af drivkræfterne bag hendes valg af fag var hendes barndom i Grønland. »I virkeligheden har jeg jo været antropolog, siden jeg som 13-årig forlod Grønland,« sagde hun til Kristeligt Dagblad, da hun fyldte 70. Hendes sidste bogudgivelse er erindringsbogen Hvor jeg voksede op, var der isbjørne fra 2018.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er sjovt, at det breder sig, at *Her går det godt - send flere penge* skulle handle om kvindelig dominans i den offentlige sektor. Det gør den nu ikke, den er en let humoristisk analyse af dansk naturel og mentalitet, dansk kultur som tradition og udøvet i dag.
Læs den, den fortjener en opfriskning med jævne mellemrum.
Til gengæld undlod hun at udgive sin bebudede kritik af dansk flygningepolitik, hvilket stadig er et sørgeligt tab. Måske kunne den ligefrem have holdt os ranke og moralsk ansvarlige.

Anders Olesen, Nene La Beet, Arne Albatros Olsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Jeg husker at hun var censor på min gruppes bachelorprojekt på Aalborg universitet i 2003. Chefredaktøren havde taget hele vejen til Aalborg. Hun kom gående med selvsikre skridt nd ad gangen med en specialbygget tohjulet rullevogn, hvor diverse beholdere med frokostretter var stablet i kasser. Wauw. Selvom projektet var lidt tyndbenet, havde hun læst det hele på forhånd og forberedt sin kritik inden hun kvitterede med et venligt 9-tal. Hun var lidt af et forbillede for mig, indtil hun pludselig forsvandt fra mediebilledet.