Nekrolog
Læsetid: 5 min.

Bente Hansen var en ledestjerne for en hel generation af kvinder

Rødstrømpe, forfatter og tidligere chefredaktør på Information Bente Hansen er død efter længere tids sygdom. Hun blev 82 år

Årene som chefredaktør på Information blev nogle af Bente Hansens hårdeste.

Camilla Stephan

Indland
28. april 2022

Hvis begrebet forbillede stadig eksisterer, var Bente Hansen en sådan ledestjerne for en hel generation af kvinder. Bente var et fyrtårn for alle os, der for nu snart mange år siden var fyldt af trang til at springe ud af de traditionelle kønsroller og give den gas som frigjorte kvinder.

Helt færdig med at lefle, undskylde og servere »te til revolutionen«, men ukuelig politisk aktiv var Bente Hansen især i 1960’erne og 70’erne.

Om hun udfoldede sig i solidaritetsbevægelser som Vietnambevægelsen og kvindebevægelsen, i redaktionen på litteraturtidsskriftet Fælleden, på Politisk Revy eller i de traditionelle politiske partier på venstrefløjen, SF og Venstresocialisterne, blev det opfattet som en fornøjelse at arbejde sammen med hende. Selvfølgelig fordi hun var stringent i sin politiske analyse, men også fordi hun var en sjælden udgave af en politiker – empatisk, generøs og meget lidt fordømmende.

Bente Hansen ejede et sjældent kærligt sind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Simonsen

En sidste hilsen til Bente Hansen, der var medlem af SF Indre By, da jeg var formand 1966-67.

Trist at kræfterne ikke holdt hele livet. Hendes slags er der stærk brug for.

Estermarie Mandelquist, Tina Peirano, Peter Wulff, Dorte Sørensen, Steen K Petersen, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Nike Forsander Lorentsen, Freddie Vindberg, David Zennaro, Jan August, Viggo Okholm, Sinne Lundgaard Rasmussen og Henriette Rasmussen anbefalede denne kommentar