Analyse
Læsetid: 5 min.

Efter nedturen er Liberal Alliance vendt tilbage som et trehovedet parti

Med bramfrie personangreb på statsministeren forsøgte Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh på lørdagens landsmøde at gøre sig selv til en ungdommelig samlingsfigur for hele den borgerlige blok. Men partiets linje virker stadig mere diffus – og spænder efterhånden mellem vejen fra sci-fi-kapitalisten Elon Musk til etno-nationalisten Viktor Orbán
Formand Alex Vanopslagh og Liberal Alliance holdt landsmøde i Kolding lørdag. Men partiets linje virker stadig mere diffus, lyder det fra politisk analytiker Lars Trier Mogensen.

Formand Alex Vanopslagh og Liberal Alliance holdt landsmøde i Kolding lørdag. Men partiets linje virker stadig mere diffus, lyder det fra politisk analytiker Lars Trier Mogensen.

Claus Fisker

Indland
25. april 2022

Billige point tæller også i politik. Og det vil formentlig trække lidt stemmer blandt enkelte og yngre vælgere, når Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh sammenligner statsminister Mette Frederiksen (S) med en nedkørt og akut trængende langturschauffør. På lørdagens landsmøde slog han således til lyd for en ny blå regering, der i modsætning til den nuværende »ikke behandler Grundloven, som en dødtræt trucker behandler billigt tolags genbrugs-wc-papir på et motorvejstoilet«.

Forud for den kommende valgkamp har 30-årige Alex Vanopslagh tydeligvis udset sig selv rollen som førsteangriber i direkte opgør mod den socialdemokratiske statsminister. Og målgruppen for den bramfrie kampagne er netop de unge førstegangsvælgere, som ifølge LA-formanden har »været indespærret i månedsvis under corona« og nu »hverken må vælge gymnasium, drikke en øl eller ryge en smøg for deres statsminister«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

"Efter nedturen er Liberal Alliance vendt tilbage som et trehovedet parti"

Tre hoveder, og stadig minimal forståelse.

Liberal betyder fri! Alliance betyder forbundet. En forening af uafhængige. Det ville ikke være helt urimeligt at gætte på navnet fremkom på en animeret fredagsbar omkring klokken lørdag formiddag!