Interview
Læsetid: 7 min.

Christopher Arzrouni om pensionskassens etiske investeringer: Jeg er blevet bondefanget

Kritiske medlemmer af danske pensionskasser mobiliserer til generalforsamlinger og presser på for, at pensionsselskaber bliver mere ansvarlige ved at sælge ud af blandt andet våbenaktier. Men det er ikke alle medlemmer, der er glade for udviklingen
Indland
17. maj 2022
Christopher Arzrouni er utilfreds med pensionskassernes etiske investeringer, fordi han ikke har mulighed for at flytte sin opsparing til et andet pensionsselskab.

Christopher Arzrouni er utilfreds med pensionskassernes etiske investeringer, fordi han ikke har mulighed for at flytte sin opsparing til et andet pensionsselskab.

Sigrid Nygaard

I december 2021 trak pensionskassen P+ sig ud af 20 investeringer i selskaber, der leverer våben til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emiraters krig i Yemen.

»Konflikten i Yemen er dybt problematisk og efterlader befolkningen i en håbløs situation. P+ anerkender dette og ser på situationen med stor alvor,« konkluderede pensionskassen i sin begrundelse.

Eksklusionerne skete efter, at et medlemsforslag var blevet vedtaget af et flertal af medlemmerne på pensionskassens generalforsamling, der ifølge vedtægterne er pensionskassens højeste myndighed.

Men ikke alle medlemmer var lige begejstrede.

»Jeg tænkte, at det var da utroligt, at de gør det,« fortæller Christopher Arzrouni.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tag en tudekiks, Arzrouni.
Du er kommet i den situation som os med overblik og samvittighed har stået i indtil nu.

Hvis der fra starten havde været mulighed for at tage sine penge og investere dem efter sine værdier og ikke kun efter bundlinjen-og-fuck-alt-andet, ville de fleste af de død-og-ødelæggelses firmaer du holder så meget af næppe nogensinde været blevet en god forretning.
Vi ville derfor have været forskånet for så mange ulykker, at vi ville have været virkelgt rige nu.

Lav dig en EvilRUs-investeringsforening og se hvor stor tilslutningen bliver.
Jeg tvivler på at det bliver en succes, for der er andre værdier man kan tabe end penge.

erik brandt, Irene Clausens, Per Kortegaard, Alvin Jensen, erik pedersen, Inge ambrosius, Jens Mose Pedersen og Niels Bent Johansen anbefalede denne kommentar
fin egenfeldt

Ja men Arzrouni, du giver os da klar besked om at vi bare skal tjene penge - flest muligt; koste hvad det vil. Ingen værdier! Kun flere penge! Til mig! Mig! Mig! Arv min arm! Og så: du misbruger begrebet tyveri. Du er ikke blevet bestjålet! Du er blevet påtvunget et offer for en tilnærmelse til en ordentlighed du ikke forstår eller acceptere.

Steen Oluf Karlsen, Hanne Andreasen, erik brandt, Irene Clausens, Thomas Tanghus, Per Klüver, Alvin Jensen, erik pedersen og Sonja Rosdahl anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Arzrouni har alle dage æret et pjattehoved, der både havde gode råd til andre med sin bedrevidenhed, og som bagefter altid har ret til at føle sig snydt - det sårer hans bedrevidenhed ret så eftrtrykkeligt.

Steffen Gliese

Nej, potentielle indtægter er ikke tab, indtægter, man har haft, men som man mister, er tab.
Inden Arzrouini skal have sine pensionspenge, vil billedet være vendt mange gange.

Mads Horn, Kim Houmøller, Alvin Jensen og Inge Nielsen anbefalede denne kommentar
Alvin Jensen

Det her siger noget om Arzrouini og dem han har arbejdet for - og det er ikke noget godt.

Hanne Andreasen, Christian Mondrup, erik pedersen, Kim Houmøller, Espen Bøgh, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Erlinger

Jeg kan ikke forstå, hvorfor Christopher Arzrouni ikke selv flytter sin arbejdsmarkedspension til et pengeinstitut, som tilbyder sådanne ordninger.

Nu kan man, som regel, kun flytte sin pension, når der ikke indbetales på ordningen.

Men her kunne Christopher Arzrouni, så lave en ordning med sin arbejdsgiver om, at han holder lidt orlov, medens overflytningen foregår.

Når overflytningen er gennemført kan Christopher Arzrouni selv bestemme hvorledes pensionen skal investeres.

Disse ordninger giver, som regel, også lidt mere i pension, da der ikke skal betales alle mulige mærkelige gebyrer, som pensionsselskaberne belaster deres kunder med.

OK, - der er så ikke garanteret, et vist afkast.

Jeg har studeret ham flere gange i debatten. Manden er jo ekstrem i sine holdninger. I en debat med Pelle Dragsted tiltalte han Pelle “dig og dine kumpaner” Fair nok at man har en anden holdning end Pelle, men Pelle arbejder trods alt, modsat Arzroni for et bedre samfund for alle.

Hanne Andreasen

Læs om hans persons habitus på Wikipedia. Han er jo en "platugle" har jeg ladet mig fortælle. Om det har noget på sig, tja tja? Det kan han vel selv bedømme?
Peter Blondin, Hanne A,s mand.