De fleste kender ham som tidligere statsminister, generalsekretær for NATO, skatteminister, minimalstatsfortaler og fremtrædende folketingsmedlem for Venstre. Og ikke som en ung fyr med Beatles-hår, der drøner frem og tilbage mellem jyske byer på en sort Puch for at deltage i politiske ungdomsmøder og kæmpe for at udbrede det liberale tankegods i efterdønningerne af ungdomsoprøret.
Men det er altså sidstnævnte side af Anders Fogh Rasmussen, som hans nye erindringsbog At træde i karakter handler om. Det første bind ud af to udkom onsdag og fortæller om tiden fra 1953, hvor Fogh blev født og nogenlunde frem til, at han som 25-årig i 1978 blev valgt ind i Folketinget.
Den handler om, hvordan han brugte store dele af barndommen og ungdommen på at hakke roer og dyrke den magre jord i Hvidding ved Viborg og om at komme fra en familie af mønsterbrydere.
Om at han blev ungdomspolitiker. Om at være genert og indadvendt og blandt andet tackle det ved altid at forberede sig på, hvem der kommer til et arrangement, og hvad han kan spørge dem om. Og så handler den om, dengang han mødte Anne-Mette til et bal på Vestsjælland.
Det er altid godt med en selvforståelse, der kræver, at man laver flere bind af erindringerne.
KAN IKKE KLARES PÅ ET ENKELT BIND!
Anders, Du krænkede mig med din krigsretorik, dine fyringer i skat personalet, din rumsteren i alle vigtige rum i samfundet, til hvor vi idag ser resultatet, af en forfejlet
uretfærdig politik....
Det er jo den evige tilbagevendende misforståelse at kalde den ideolog for liberal, den hedder liberalisme - og den er næsten det modsatte af liberalitet.
Det er forståeligt, at AFR må forklare sig igen og igen.
Irakkrigen, Irakkrigen, Irakkrigen, Irakkrigen, Irakkrigen, Irakkrigen Irakkrigen, Irakkrigen.
Ødelæggelse af det fine miljøministerium, som en politiker af format havde åbnet for visioner.
Grønthøster overalt.
Ødelæggelse i velfærden og indførelse af mistænkeliggørelse af syge, arbejdsløse og indvandrere.
Nedgøring af fællesskab, mester for, at huspriserne steg med de afdragsfrie lån. Ødelæggelse af andelsboligerne med en lov, der gjorde dem dyre.
og og og
Selv tak, AFR.
for ikke at glemme den kreative bogføring
Jeg har aldrig kunnet fordrage den plathed hvormed Venstre og AFR trak det borgerlige Danmark ned. Jeg ved, jeg givetvis taler givetvis for døve ører her, men engang var der f.eks. noget, der hed socialkonservatisme - personificeret mere eller mindre af Palle Simonsen, Per Stig Møller, Connie Hedegaard m.fl. Dét synes at være gået helt og aldeles fløjten pga en leflen for en V-drevet liberalisme.
Jeg er ked af at læse at hans firma nu holder til i Danmark. Personligt så jeg ham langt væk. Han er den politiker, der har gjort mest skade.
Og husk også på, at en ukrainsk præsident var en af hans kunder.
En skidt knægt.
Lad os heller ikke glemme krigen mod intellektuelle i hans kamp mod smagsdommere.
Og lad os endelig ikke glemme skattestoppet - og da slet ikke overholdelsen af det løfte !
Det var en politisk genistreg af de helt store!
Misforstå mig nu ikke - for jeg synes AFR er en af de største skurke i danmarkshistorien... Men han kunne kun gøre som han gjorde, fordi der stod et kæmpe vælgerhav bag ham...
Enig, Kristian Spangsbo. Der stod et kæmpe vælgerhav bag ham...
Han vandt tre valg i træk!!
Den lader vi lige stå et øjeblik!
Tre valg i træk!
Uanset hvad man måtte mene om politikken, så aftvinger det vel en vis form for respekt, at manden på den måde leverede resultater til sine vælgere ?
Kommer venstrefløjen mon nogensinde til at vinde statsministerposten i tre valg i træk?
Men Erik Fuglsang... Det ændrer ikke ved at han er en af de mest destruktive statsledere, vi overhovedet har haft i Danmark...
AFR løj Danmark i krig. At han aldrig er blevet stillet for en domstol for det krænker min retsbevidsthed, lige meget om han så havde vundet samtlige valg siden hen.
Anders Fogh Rasmussen og dermed Danmark har et ansvar for en krig hvor der døde over 600.000. Et ansvar, som ingen er blevet stillet til ansvar for. Det magttomrum, der efterfølgende opstod banede vejen for IS. Hvorfor var der ikke masse-demonstrationer herhjemme mod krigen? Havde der været det havde vi lettere kunnet give politikerne skylden for den fatale beslutning. En vigtig årsag til at Danmark kom med på allieret side og ikke den tyske under 2. verdenskrig var den danske modstandsbevægelse. Den danske befolkning sympatiserede ikke med tyskerne kunne man argumentere for, selvom vi under krigen havde fungeret som tyskernes spisekammer.
Med venlig hilsen
Alan
Med venlig hilsen
Alan
600.000 irakere skulle der stå...
Tilføjelse til
Alan Frederiksen
12. maj, 2022 - 13:19
De danske politikere var meget bekymret for hvilken status Danmark ville få ved befrielsen. Specielt var man bekymret for om Rusland ville betragte os som værende på tysk side. Næsten helt frem til befrielsen vidste man ikke om det var russiske soldater der ville komme først.
Med venlig hilsen
Alan
Alan Frederiksen. Faktisk var der verden over kæmpe demonstrationer mod irakkrigen. De største verdensomspændende demoer nogen sinde. Da krigen så var igang, blev der trods alt også demonstreret mod den med jævne mellemrum.
Karen Grue
Du har ret. Jeg kan se op mod 30.000 danskere demonstrerede mod krigen i Irak.
Man skal altid lige huske at google rigtigheden af det man skriver.
Beklager:)
Med venlig hilsen
Alan
Jeg er også fra den generation, der instinktivt "hader" Fogh.
Men i nærværende artikel er jeg som sådan enig i /har forståelse for alt, hvad han siger.
Så slap nu af derude.
Vi vil ikke have haters men likers