Klima
Læsetid: 6 min.

Efter hård kritik bliver byggeriet af Lynetteholmen udskudt et år, og ministre får næser

Både miljø- og transportministeren fik torsdag en næse for at vildlede Folketinget i sagen om Lynetteholmen, og projektet forventes nu at blive sat på pause i et år. Det slam, som skulle have været dumpet i Køge Bugt, skal i stedet deponeres på selve halvøen, mener regeringen
Torsdag fik både miljøminister Lea Wermelin (S) og transportminister Trine Bramsen (S) en næse for at have vildledt Folketinget, primært ved ikke at informere om en henvendelse fra den svenske miljøminister, som kritiserer planerne om den såkaldte klapning af slam i Køge Bugt.

Torsdag fik både miljøminister Lea Wermelin (S) og transportminister Trine Bramsen (S) en næse for at have vildledt Folketinget, primært ved ikke at informere om en henvendelse fra den svenske miljøminister, som kritiserer planerne om den såkaldte klapning af slam i Køge Bugt.

MADS CLAUS RASMUSSEN

Indland
14. maj 2022

Sagen om Lynetteholmen har i denne uge taget en afgørende drejning. Torsdag fik både miljøminister Lea Wermelin (S) og transportminister Trine Bramsen (S) en næse for at have vildledt Folketinget, primært ved ikke at informere om en henvendelse fra den svenske miljøminister, som kritiserede planerne om den såkaldte klapning af slam i Køge Bugt.

På et samråd torsdag oplyste Trine Bramsen, at hun er klar med et alternativ til klapningen, men ikke hvad forslaget konkret går ud på. B.T. fandt efter samrådet ud af, at ministerens plan er, at slammet i stedet for at blive dumpet i Køge Bugt skal deponeres i selve den kunstige halvø. Forslaget kommer efter længere tid med massiv kritik af klapningen i Køge Bugt og af regeringens håndtering af sagen. Hvis forslaget bliver vedtaget af partierne i forligskredsen, vil der imidlertid gå et år længere, før fase to af projektet kommer i gang, ligesom det vil gøre projektet 160 millioner kroner dyrere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Åh nej, næse? Det virker voldsomt. Og ikke engang en betinget næse?

Ninna Maria Slott Andersen, erik pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Professor Stiig Markager, som allerede har mærket konsekvenserne af at udtale sig da han blev sagsøgt af lobbyisterne i det såkaldte Bæredygtigt Landbrug for injurier-

https://omnibus.au.dk/arkiv/vis/artikel/injuriesag-mod-au-professor-stii...

- har endnu engang stukket næsen frem, for den har nemlig på lang afstand lugtet fikumdik og omgåelse af sandheden:

https://www.altinget.dk/hovedstaden/artikel/256625-

Stiig Markager mener, at der faktisk ingen ordentlig miljøvurdering er lavet, og konsekvenserne for klapning i Køge bugt kan blive øget algevækst og omfattende iltsvind.

Men det er ikke det største problem; det er derimod gennemstrømningen i Øresund.
Lynetteholmen risikerer at danne en prop og ødelægge havmiljøet uopretteligt, med mindre man fordyrer projektet.
Og så kan det slet ikke betale sig.
Men miljøet er til fals, så om Lynetteholmen bliver begravet er desværre ikke specielt sandsynligt.

Med mindre de danske borgere og svenskerne fortsætter protesterne!

Thomas Tanghus, Liselotte Paulsen, John Damm Sørensen, Franz Nitschke, Hans Larsen, Lene Basballe, Sinne Lundgaard Rasmussen, Rolf Andersen, Ole Olesen, Carsten Munk, Troels Ken Pedersen, Eric Mård, Ete Forchhammer , erik pedersen, Mogens Holme, Kim Houmøller, Alvin Jensen, Niels Borre og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Mon ikke Lynetteholms-projektet bliver til noget, uanset at der lige nu er "lidt miljø-flimmer på skærmen"?
Hvis ellers kapitalinteresserne og de politiske interesser er tunge nok, mon så ikke det mest sandsynlige scenarie er, at man "politisk handler projektet af i korridorerne".....?

Liselotte Paulsen, Rolf Andersen, Inger Pedersen, Eric Mård, erik pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Erik, jeg tror desværre du har ret.

Og så bliver København 'beriget' med endnu et kønsløst boligkvarter uden nogen som helst form for charmerende 'muliti-kultur' og små sjove butikker og cafe'er. Og kun rige mennesker vil bo der, for lejlighederne bliver så dyre, at alle de forskelligartede mennesker som kunne skabe et varieret miljø ikke kan komme til.

Alan Frederiksen, Franz Nitschke, Inger Pedersen, Gitte Loeyche og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Poul Anders Thomsen

Der er ingen grund til at bygge Lynetteholmen. Det er spild af ressourcer og ødelæggende for miljøet. De samme penge kunne investeres i provinsen stedet, hvor der er plads og jord at bygge på samt veje at køre på. København har nok, ingen grund til at forsøge at kvæle byen med endnu flere tilflyttere.

Ninna Maria Slott Andersen, John Damm Sørensen, Erik Nielsen, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Uffe Frisenette

Uden at have været forbi alle detaljer i VVM- undersøgelsen, er det overraskende at erfare at den tilsyneladende hviler på et så tyndt grundlag.
Der er lavet et stort og omfattende forarbejde i forbindelse med anlægget af Øresundsbroen, både mht. vandgennemstrømning,(kompensationsafgravning) tilslamning af planter og dyr i anlægsfelterne, under processen og frigørelse af næringssroffer mm. så der er masser af viden og erfaring at trække på.

Rolf Andersen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar