Interview
Læsetid: 4 min.

Kaare Dybvad: »Jeg holder af en skarp debat, men det må jeg lægge til side nu«

Den nyudnævnte udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek vil – stadig – lave politik, der bringer landet sammen frem for at fjerne os fra hinanden. Men det skal foregå i et lavere toneleje nu, siger han
Kaare Dybvad Bek (S) forlod mandag jobbet som indenrigsminister for at blive udlændinge- og integrationsminister.

Kaare Dybvad Bek (S) forlod mandag jobbet som indenrigsminister for at blive udlændinge- og integrationsminister.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
4. maj 2022

Som en del af den ministerrokade, Nick Hækkerups (S) overraskende farvel til dansk politik har udløst, overtog Kaare Dybvad Bek (S) mandag posten som udlændinge- og integrationsminister.

Der var ikke meget tid til forberedelse, før de nye ministre mødte pressen, og da Information fangede Kaare Dybvad, var det da også kun i overskrifter, han vidste, hvad de første arbejdsopgaver vil byde på.

»Der er dels noget koordinering og indkvartering af ukrainske flygtninge, og så er der noget arbejde med regeringens plan ’Retfærdig og realistisk’,« siger Kaare Dybvad. Den plan, der indeholder ideen om modtagecentre uden for Europa.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Hvis det er kun tone der ændres så er det nærmest ligegyldigt

Jan Nielsen, Hans Larsen, Thomas Tanghus, Carsten Nørgaard, Bjarne Andersen, Franz Nitschke, Knud Chr. Pedersen, Alexander Bak, erik pedersen, Jane Nielsen, Frederik Schwane, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Kurt Svennevig Christensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et forslag hvad med at opgøre alle de ting , der er lykkedes - fx. at mange flere fra de socialt udsatte boligområder - herunder unge med udlændingebaggrund - der tager en højere uddannelse. For kvinderne er det på linje med den etniske danske gruppe.

Vil det ikke hjælpe på debatten at bringe sådanne oplysninger i stedet for altid at sige, at kriminaliteten osv er større i indvandre gruppen end for gruppen med etniske danskere , hvor en større gruppe ikke er i de underste lag - hvor kriminalteten er højre.

Peter Bryde Poulsen, Hans Larsen, Inge Lehmann, Tina Peirano, David Zennaro, Christian Bruun, Bjarne Andersen, Franz Nitschke, Christian Mondrup, Steffen Gliese, erik pedersen, Jane Nielsen, Frederik Schwane, Carsten Munk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Dorte Sørensen

Hvis man vovede at tale integration op istedet for ned, er S rædde for, at de mister de vælgere, der skiftede over til dem fra DF.

Det er åbenbart ligegyldigt, at valganalyser har vist, at S vandt valget på velfærdsdagsorden og klima..

Dét er de ved at miste nu.

Inge Lehmann, David Zennaro, Carsten Nørgaard, Bjarne Andersen, Franz Nitschke, erik pedersen, Herdis Weins og Jane Nielsen anbefalede denne kommentar
Frederik Schwane

Jeg er helt på linje med Dorte Sørensen her; det er på tide, at myndighederne tager det ansvar på sigt at fortælle alt det, der går godt. Hvilket formål skulle de have ift. kun at fortælle negative ting - andet end et ønske om at polarisere en befolkning (og få den til at glemme andre vigtige emner)

Specielt italesættelsen af højere kriminalitet blandt muslimske medborgere bekymrer mig, når det nu også viser sig, at politiet er biased i deres arbejde, og det derfor kan give en procentuel påvirkning af statistikker afledt heraf.

Inge Lehmann, Tina Peirano, David Zennaro, Bjarne Andersen, Steffen Gliese, Inger Pedersen, erik pedersen, Herdis Weins, Jane Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Frederik Schwane

Jeg er skam også helt enig med Dorte Sørensen.
- Det er S og deres hykleri, der er frustrerende.

Polariseringen af befolkningen startede længe før S kom til magten, men det har de ikke formået at standse, tværtimod.

Inge Lehmann, Tina Peirano, David Zennaro, Bjarne Andersen, Franz Nitschke, Inger Pedersen, erik pedersen, Herdis Weins og Jane Nielsen anbefalede denne kommentar
Alexander Bak

En fascistoid og racistisk lovgivning med en løftet lillefinger og lavt toneleje, er stadig en fascistoid og racistisk lovgivning. Hvis den ikke rækker længere end hvilken volumen der er i lokalet når en bestemt politik, der skræddersyges til dele befolkningen op på bedste Nürenberg-manér, så kan det næsten være det samme..

Peter Bryde Poulsen, Jan Nielsen, Hans Larsen, Inge Lehmann, Ditlev Palm, Carsten Nørgaard, Bjarne Andersen, Franz Nitschke, Eva Schwanenflügel og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Får vi mon substantielle ændringer med Kaare Dybvad Bek som udlændinge- og integrationsminister? Næppe

Får vi mon en anderledes venlig og konstruktiv tone i S' udlændingepolitik med Kaare Dybvad Bek som udlændinge- og integrationsminister? Måske!
Har sidstnævnte nogen praktisk betydning i forhold til eksempelvis asyllovgivning, ghettolov og integrationsydelser ? Næppe!

Får vi mon nogensinde substantielle ændringer i S' udlændinge- og integrationspolitik? Det får vi - i min optik - tidligst, når Mette Frederiksen forsvinder som S-formand!

Freddie Vindberg

Kaare Dybvad virker utrolig rar og sympatisk - og meget eftertænksom, lidt ligesom Tyren Ferdinand.

Pøj pøj, med den nye post.

John Stahlschmidt Møller

Jeg kommer til at savne Kaare som boligminister - men jeg tror også, at han er den rette til at skabe et klima, som kan give grobund for en bedre integration og dialog.