Cirkulær økonomi
Læsetid: 7 min.

Københavnerne elsker genbrug, og derfor er Amagers nye genbrugsstation en kæmpe succes

Vi skal brænde meget mindre affald af, og derfor forsøger Københavns Kommune at få byens borgere til at tage mere genbrugeligt affald med hjem fra genbrugsstationerne
Delezonen på genbrugsstationen i Vermlandsgade er delt op efter kategorier.

Delezonen på genbrugsstationen i Vermlandsgade er delt op efter kategorier.

Pressefoto udleveret af Amager Ressourcecenter

Indland
4. maj 2022

Blandt hundredvis af champagne- og vinglas stablet på bakker i store stativer finder jeg dem. Fantastisk: Tre Coca-Cola-glas i smukt grønligt glas. De skal hjem til samlingen. I sidste uge fandt jeg to store enliters Coca-Cola-glas.

Jeg er blevet hyppig gæst på genbrugsstationen i Vermlandsgade på det indre Amager, hvor jeg ofte finder præcis det, jeg i lang tid har ledt efter. De seneste måneder – efter jeg opdagede, at min lokale genbrugsstation er blevet netop det, en rigtig genbrugsstation – har jeg således gjort adskillige kup. Jeg har erhvervet mig bøger og grammofonplader, og for et par uger siden, vupti, stod den der, en sort bogkasse, jeg længe har ledt efter til børneværelset.

Alt det kan jeg finde, fordi Københavns Borgerrepræsentation for at nå målet om at gøre byen CO₂-neutral i 2025 har vedtaget, at kommunen i samme tidsrum skal tredoble mængden af genbrug fra de kommunale genbrugsstationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

uffe hellum

Man kan også tage en ganske beskeden pris, til at dække administrationsomkostningerne, og så lade brugerne selv bestemme, om de vil betale ekstra som donation.

Vi betaler som regel 10-50% over den listede pris, men det er der ikke nogen, som forlanger.

Da vi for tre år siden skulle møblere et tomt hus, fik vi 90% fra Second Chance, og de leverede det hele og hjalp med at stille tingene ind. Den hurtigste og billigste indretning, nogensinde. Det svære var at sige "nej" til alle de møbler, vi ikke har plads til.

https://camanocenter.org/2nd-chance/