Analyse
Læsetid: 4 min.

Kun partilederne kan forvandle EU-afstemningen til en rigtig valgkamp

Endnu er der ikke mange af Folketingets partier, som har turdet kaste sig ind i folkeafstemningen om afskaffelsen af det danske EU-forsvarsforbehold. Foreløbigt kun Mette Frederiksen og Morten Messerschmidt. Tv-partilederdebatten onsdag aften vil afsløre, hvilke partier der overhovedet tør kaste sig ind i valgkampen
Onsdag aften er der på DR1 partilederdebat om forsvarsforbeholet – den vil både udstille styrkeforholdet mellem ja- og nejsiden og afsløre, hvilke partiledere der har mod på at kaste sig ind i valgkampen.

Onsdag aften er der på DR1 partilederdebat om forsvarsforbeholet – den vil både udstille styrkeforholdet mellem ja- og nejsiden og afsløre, hvilke partiledere der har mod på at kaste sig ind i valgkampen.

Unger Anthon

Indland
11. maj 2022

Ansvaret for jakampagnen hænger først og sidst på den siddende statsminister. Sådan har det været hidtil, og sådan tegner det igen frem mod folkeafstemningen den 1. juni, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) risikerer at løbe ind i et personligt nederlag, hvis det atter skulle ende med et nej-flertal.

Ved tirsdagens spørgetime i Folketinget var hun den eneste, der havde lyst til at tale om det europæiske forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde. Bortset selvfølgelig fra Dansk Folkepartis nye formand, Morten Messerschmidt, som også brugte anledningen til at føre nejkampagne. Men derudover var tavsheden larmende.

På jasiden har hverken De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, eller SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, endnu for alvor kastet sig ind i valgkampen op til EU-folkeafstemningen. Hver især har de et partibagland med mange nejsigere, og derfor vælger de tilsyneladende at lurepasse begge. Indtil videre har De Konservative og SF’erne kun deltaget pligtskyldigt og tilbageholdende i debatten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Sørensen

Hvor meget skal man iflg. Lars Trier Mogensen gøre, før man "for alvor [har] kastet sig ind i valgkampen op til EU-folkeafstemningen"?
https://pov.international/forsvarsforbehold-danmark-staerke-alliancer/

Torben Lindegaard

@Morten Sørensen 10. maj, 2022 - 21:42

Det er et godt spørgsmål, som du stiller.

Jeg fulgte dit link - og læste Pia Olsen Dyhrs indlæg.

Man kan vist ikke forlange stærkere engagement end dette.

Jeg er selv så eurofil, som de kommer - og jeg skal nok gå ned til
stemmestedet og stemme JA - men jeg må indrømme, at jeg ikke
brænder for, om Danmark er med i PESCO eller ej.

PESCO er helt fint - og nødvendigt -
men om Danmark lige er med eller ej, who cares ???

Men det kan jo være man bliver Fyr & Flamme efter partilederdebatten
i aften - Pia Olsen Dyhr har i hvert fald gjort sit.

Hånden på Hjertet, så var det lidt overraskende at læse indlægget i POV,
POINT of VIEW International.

Jeg er gammel nok til at huske Aksel Larsen, himself - og Morten Lange
var ude på gymnasiet i sin tid - og de var lodret imod EF.
Gerd Petersen og Holger K havde det på samme måde;
men det har altså ændret sig.

Jeg glæder mig allerede til at høre Pia Olsen Dyhr og de andre i aften.